ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Sinvar’ın ölümünün ardından Gazze’yi ne bekliyor?
00:33 Fidan, İranlı mevkidaşıyla görüştü: “Netanyahu bölgede sürekli yeni cepheler açıyor; İran’ı da bu savaşın içine çekmeye çalışıyor”
00:19 Scholz Türk vatandaşlarının vize şikâyetlerine hak verdi
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul Muhtarlar Buluşması’nda konuştu
00:02 Kemal Memişoğlu: Yenidoğan çetesine operasyon 5,5 ay önce yapıldı
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, “Parti programımızın 248. Sayfasında “Kıbrıs-Doğu Akdeniz” başlığı altındaKKTC’nin bağımsız bir Türk devleti olarak devamını sağlayacağız”…

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, “Parti programımızın 248. Sayfasında “Kıbrıs-Doğu Akdeniz” başlığı altındaKKTC’nin bağımsız bir Türk devleti olarak devamını sağlayacağız”…
3 Şubat 2023
460
A+
A-

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Bandırma’da Altılı Masa’nın açıkladığı mutabakat metnini Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’dan Mustafa SALMAN’a değerlendirerek, Kıbrıs Türklüğüne ve Doğu Akdeniz’deki Türk varlığına açık bir ihanet olduğunu açıkladı.

Ümit Özdağ Zafer Partisi'nin oy oranını Whatsapp'tan açıkladı: Bu hepimizin ortak başarısı - Internet HaberParti programımızın 248. Sayfasında “Kıbrıs-Doğu Akdeniz” başlığı altında “Kıbrıs’ın tarihine ve kültürüne, Kıbrıslı Türklerin ve Türkiye’nin bekasına ve güvenliğine en uygun hal tarzının KKTC’nin bağımsız bir Türk devleti olarak devamını ve tanınmasını sağlayacaklarını” açıkça beyan ettiklerini belirten Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kıbrıs’taki Türk varlığını sonlandırma planına ismi verilen Kofi Annan’ı 18 Ağustos 2018’de attığı tweetle vefatını duyuran CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu’nun dahil olduğu bir mutabakat metninde KKTC’nin tanınmasına ilişkin madde bulunması tabi ki mümkün değildir.

Terminolojik hata mutabakat metninde “KKTC’nin ve Kıbrıslı Türklerin kazanılmış haklarını koruma ve iki toplumun egemen siyasi eşitliğini sağlama hedeflerini gözeteceğiz” şeklinde yer almıştır. Bu madde, tarihi ve terminolojik bir hatadan çok Kıbrıs Türklüğüne ve Doğu Akdeniz’deki Türk varlığına açık bir ihanettir.

Kıbrıs’ta KKTC’de bütün Türk aydınları bu bildiride Kıbrıs’ta yayınlanan KKTC ile ilgili yayınlanan hususlara isyan ediyorlar.  Eskiden Genel Kurmay Başkanlığı’nda Kıbrıs dairesinde çalışmış amirallerle görüştüm. Rahmetli Denktaş’ın askeri danışmanlığını yapmış amirallerle görüştüm. Hepsinin ortak olarak söyledikleri şey bu bir ihanet belgesidir ve değiştirilmelidir”.

Sizi, Türk kamuoyu önünde en ağır şekilde suçlayacağım

“Bir iki gün daha bekleyeceğim. Eğer bu belgede değişiklik yapılmazsa bu amirallerin isimlerini vererek yapmış oldukları açıklamaları Türk kamuoyuyla paylaşacağım” şeklinde konuşan Prof. Dr. Özdağ, “Kemal Bey, Meral Hanım, diğerleri sizi uyarıyorum. Eğer bu bildiride Kıbrıs’la ilgili Doğu Akdeniz’le ilgili yapmış olduğunuz açıklamaları değiştirmezseniz tek tek bütün amiral ve generallerin bu konuda uzman bu madde ile ilgili yapmış oldukları açıklamaları isim isim vererek sizi Türk kamuoyu önünde en ağır şekilde suçlayacağım. Kıbrıs vatandır, tavizi yoktur. Sizin vatanın başka unsurlarından nasıl taviz verdiğiniz görünce bu konuda vermiş olduğunuz tavize de şaşırmamak lazım.

Mutabakat metninden görünen o ki, Altılı Masa’nın gündeminde KKTC’nin tanınması gündemlerinde yok. Kendilerine soruyorum, “Bu maddeyi hangi “stratejik derin” zekanın ürünü olarak ortaya koydunuz?”

Zafer Partisi, başta sığınmacılar krizi olmak üzere birçok konuda gerek Saray’a gerekse de Altılı Masa’ya söylem değiştirtmeyi başarmıştır. Bununla birlikte bazı huşuların da programlarımızın alındığını memnuniyetle gördük” dedi.

Bazı yerleri kopya çekmeyi becermişler

Prof. Dr. Ümit Özdağ, Altılı Masanın yayınladığı bildiride Zafer Partisi’nin programından da epeyce bir alıntı yaptıklarına değinerek, “Muhalefete muhalefet etmeyi öğreteceğiz diyorduk. Bunlar tembel öğrenci olduğu için haylaz oldukları için her şeyi öğrenmiyorlar. Bazı yerleri kopya çekmeyi becermişler.

Köy okullarını açacağız, Türk bayrağımız köylerde dalgalanacak, İstiklal Marşı’mız köylerde okunacak, atanamayan öğretmenlerimiz köylerimize atanacak. Andımız’ı okuyacağız. Köy nüfusu taşımalı eğitim nedeniyle göç etmek zorunda kalmayacak demiştik. Göç etmeyen köy nüfusun tarımsal üretimi çeşitli kalemlerde desteklenecek çiftçilerimize sosyal güvenlik ve alt yapı hizmeti sağlayacağız. Bunun sonucunda Türkiye’de Tarımsal üretim tekrar ayağa kalkacaktır demiştik.

Biz bu açıklamayı yaptıktan sonra MEB, Mayıs 2022’de aldığı kararla köy okullarını tekrar açma girişiminde olduğu duyurdu.

Gördüğünüz gibi AKP’yi sadece Başar Esat’la masaya oturtmakla kalmadık. Suriye ile görüşmelere başlatmakla kalmadık. Köy okullarının açılmasında da adım atmaya zorladık. Altılı Masa açıklanan mutabakat metnin de “Kapatılan köy okullarını yeniden açacak, taşımalı eğitim uygulamasına son vereceğiz” demiş. Günaydın arkadaşlar. Aramıza hoş geldiniz.

Zafer Partisi, gerek iktidara gerekse de muhalefete çeşitli konularda olduğu gibi “Köy okulları” konusunda da örnek olduğu, ders verdiği açıktır.

Ülkemizdeki en gerçeklerden birisi de “Kadına Şiddet” ve “Kadın Cinayetleri”dir. Biz, Zafer Partisi olarak, kadına şiddeti ve kadın cinayetlerini caydırıcı ceza sistemini uygulamaya koyacağız” şeklinde dile getirdi.

İstanbul Sözleşmesi’nin mutabakat metnine konulmasına kimler karşı çıktı?

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi doğru bulmuyoruz. İktidara geldiğimiz gün derhal İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamaya koyacağımızı temin ediyoruz. Ancak Altılı Masa’nın yayınladığı mutabakat metninde “İstanbul Sözleşmesi” ifadesi yer almamaktadır. Tekrar soruyorum, “Meral Hanım, Kemal Bey acaba İstanbul Sözleşmesi’nin konulmasına kimler karşı çıktı?” Tarikatlar ve cemaatler İstanbul Sözleşmesi’ni istemedikleri için mi koyamadınız? DEVA ve Gelecek partileri İstanbul Sözleşmesi’ni istemediği için mi koyamadınız ya da Saidi Nursi taraftarı Gültekin Uysal İstanbul Sözleşmesi’ni bizim nurculara anlatamadık dediği için mi koymadınız? Anlatsanıza neden koymadınız İstanbul Sözleşmesi’ni?

Altılı Masa yamalı bohçadır

Takındığı tavır ile “sudan çıkmış balık” misali ne yapacağını bilememekte çok ortaklı mekanizma içerisinde her bir parçasını bir arada tutma girişimindedir. Ancak bu tutum ve davranışlar, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu bunalım günlerinden çıkışın kapısını aralamak yerine bunalımdan çıkışı erteleme hizmeti sağlamaktadır.

Bir yamalı bohça olan bu masanın Türkiye’nin karşı karşıya olduğu ağır sorunları aşabilecek bir iradeye sahip olmadığını görüyoruz. Biz Zafer Partisi olarak, kuruluşumuzdan önce de kuruluş metnimizde de, kuruluş sonrası sürecimizde de memleketimize sahip çıkma mücadelesi içerisindeyiz.

Biz, Türkiye’yi partimizden ve kendimizden çok seviyoruz. Türk milletinin varlığı, huzuru ve refahı için, dün söylediğimizi yarın yalanlamıyoruz; İstanbul’da başka Diyarbakır’da başka ifadeler kullanmıyoruz. Biz, Türk milletine Türk Devleti’ni geri vermek için mücadele ediyoruz. Zafer büyük Türk milletinin olacaktır”.

Gazeteci* Mustafa SALMAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.