ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:37 Marmara derbisi rekorları ile tarihe geçti!
08:01 KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, “Çözüm, iki komşu devlet olarak yola devam etmek”
06:59 Azerbaycan-Ermenistan Barış Anlaşmasına Engel Olan Etkenler
06:57 Ardan Zentürk, ‘Bize yansımayan şeyler oluyor’ diyerek uyardı
00:56 Trabzonspor U19 UEFA Gençlik Ligi’nde yarı finalde
00:31 Bahçeli’den sokak çağrılarına tepki: Şuursuzluk ve sorumsuzluk
00:28 ‘Temiz Yerel Yönetim’ Vaadine Ne Oldu?
00:21 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Fransa’ya gerçekleştireceği resmi ziyaret kapsamında, Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ile bir araya gelecek…
00:15 Fahrettin Altun: Siyasi rekabet, ilke ve vizyonla yapılır; tehdit ve sindirme ile değil
00:10 Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Aydın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “boykot” çağrısına tepki gösterdi…
00:06 CHP Neden Boykot Çağrısı Yaptı?
00:03 Ömer Çelik: Özgür Özel’in geldiği nokta Türkiye’yi topyekun tehdit etmektir
00:02 Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan flaş adaylık açıklaması!…
22:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salı günü vefat eden AK Parti Kocaeli İl İstişare Kurulu Üyesi ve eski Ulaşlı Belediye Başkanı Burhan Abiş’in cenaze törenine katıldı…
21:10 Acıların gölgesinde bir Ramazan Bayramı daha
18:55 Fidan’ın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Stratejik Otonomisi
18:41 Sokak Siyasetinden Geriye Ne Kalır?
17:34 Adalet Bakanı Tunç, Silivri’de işkence ve kötü muamele yapıldığına dair iddialara yanıt verdi…
13:26 Gazeteci Serkan Borlak hayatını kaybetti 
12:58 Kocaelispor Sakarya’yı eli boş gönderdi!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan yeni Ukrayna mı olmak istiyor?

Yunanistan yeni Ukrayna mı olmak istiyor?
8 Haziran 2022
333
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / STAR Gazetesi Yazarı Sevil NURİYEVA İSMAYILOV, Krizlerin başlangıç “noktasına“, “söylemlerine” ve söylemlerin “zamanlamasına” iyi bakılırsa; aradaki “benzerliklerin” dikkat çektiğinin görüleceğini söylüyor.

İran düşerse! - Sevil Nuriyeva - Star GazetesiSevil NURİYEVA İSMAYILOV, kaleme altığı ‘Yunanistan yeni Ukrayna mı olmak istiyor?‘ başlıklı köşe yazısında, Ukrayna-Rusya arasındaki “gerilim” serüveninin, hiç kuşkusuz ki; farklı içerik ve tarihsel süreci de barındırdığına dikkat çekiyor.

“Tarihi arka plan konusunda benzerlik söz konusu değildir” diyen İSMAYILOV, “Lakin günümüzde siyasi tarih hikâyesi içeriği üretilirken; kırılma noktaları üzerine “senaryolarla” dolu olduğunu da unutmamak gerekir” diyor.

Sevil NURİYEVA İSMAYILOV,  Kriz ve lokal savaşların “merkezinin” Avrupa’ya çekilmesinin “manidar” olduğuna dikkat çekiyor, ırkçılık söylemleri ile paralel tarihsel derinlikte husumet yaşayan komşuların ve halklar arasında; yeniden kriz üretmek için fazla çabaya gerek kalmadığının altını çiziyor.

“Türkiye’nin, Suriye sınırlarında kurguladığı güvenlik politikası ve sınır ötesi operasyon hedefleri ile, Yunanistan’dan çıkan kriz içerikli sesleri aynı karede okuyoruz” diyen STAR Gazetesi Yazarı Sevil NURİYEVA İSMAYILOV, şöyle devam ediyor:

“Türkiye’nin güney sınırları ile ilgili ABD ve eksenindeki ittifakın planları ne olmalı ki, Yunanistan üzerinden “yeni kriz oluşturma hevesi” meydana çıkmış olsun?

ABD neden yeni kriz merkezleri üretmeye ve lokal savaşları beslemeye bu kadar hevesli?

Irkçı eylem ve söylemlerin de çıkış noktalarına iyi bakmamız gerekiyor. Çünkü hiç kuşkusuz yeni sürecin “mayınlı” alanlarıdır ve “kullanışlı enstrümanlarıdır“.

İster Türkiye içinde yüksek sesle dillendirilen ırkçı söylemler, isterse de genelde dünyada yaygınlaşan yabancı düşmanlığı başlıklı meseleler; Avrupa merkezli karşımıza çıkmakta.

Dikkat ederseniz göç ve mülteci konularına Türkiye’nin tezleri içerisinde, Avrupa’nın verdiği sözleri tutamaması konusu da var. Burada en büyük eleştiriyi Türkiye, Almanya merkezli AB’ye yöneltiyordu. Ve yine dikkat ederseniz; Türkiye’nin içerisinden mülteci düşmanlığı içeren siyasi söylemler, gelenleri geri gönderme tehditi ile harmanlandı.

Tabii uluslararası “medya” ve yapılan “algı” başlı başına enstrümandır. Lakin burada esas meselenin büyük hamleleri önlemek için, “küçük tepeciklerle” Türkiye’nin engellere takılması istendiğini de görmezden gelemeyiz.

Yunanistan üzerinden yeni kriz çatışma ortamı oluşturma gayreti ile, Ukrayna üzerinden çıkarılan lokal savaş arasında görülebilen “bağı” iyi okumamız gerekiyor.

Tabii süreci doğru yönetebilmek önemli kabiliyettir. Türkiye bu konuda “siyasi ustalık” numunesi olarak karşımızda. Lakin “Suriye” ve “Yunanistan” konulu meseleleri, ABD ve İngiltere ekseninde değerlendirirsek; burada Türkiye konusunda aynı tek fikir meydana çıkmayacağı açıktır. Bu ise Türkiye’nin süreci yönetebilmesi açısından önemli malzemedir.”

[UHA Haber Ajansı, 08 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.