ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:41 Bakan Bak, “Türkiye Yüzyılı, dijitalin yüzyılı, gençlerin, sporun yüzyılı olacak”
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze soykırımının hesabının sorulmadığı bir dünya huzura kavuşamayacaktır
00:29 Doğru müdahaleyle disleksili bireyler okuma yapabilirler
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Recai Kutan için başsağlığı mesajı
00:17 Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nda yolcu rekoru
00:16 Emine Erdoğan: Bu karanlık günler, bir halkın özgürlük umudunu söndüremeyecek
00:09 Recai Kutan vefat etti
00:07 SPD Taşkın Alt Kurulu’nun üçüncü toplantısına katıldı
00:04 Katil Siyonist İsrail’in katliamlarına Batı medyasından destek! Kirli oyunları ifşa oldu: Soykırımı böyle gizlemeye çalıştılar!
00:04 Kayseri Gastronomi Günleri’nin 2.’si kapılarını misafirlerine açtı
10:10 Almanya’da resesyon çanları çalıyor
10:07 AK Parti Fiber Altyapı İşini, Operatörlerden Ayıracak mı?
09:06 Otomotiv ihracatı eylülde yüzde 21 artışla 3,4 milyar dolar oldu
06:55 Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulaması, taklit ve hileli gıda listeleri artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılıyor
06:34 Nefret Söyleminin Sahiplenilmesi ile Ne Amaçlanıyor?
06:13 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle g
06:00 Elon Musk ilk kez Trump’ın seçim mitingine katıldı
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yeşil çayın iyisi nasıl anlaşılır?

Yeşil çayın iyisi nasıl anlaşılır?
25 Aralık 2022
293
A+
A-

Sağlığa pek çok faydası bulunan yeşil çay, günümüzün en çok tüketilen bitki çaylarının başında geliyor. Peki, yeşil çayı farklı kılan ve iyi yapan nedir? Bu sorunun cevabı yeşil çaydaki katechin, polifenol ve ekstrakt oranlarında gizli. Lazika Bergamot Aromalı Siyah Çay 350 GTÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, İnsan sağlığına olumlu etkileri olan antioksidanları içerisinde bulunduran yeşil çay, yıllar geçtikçe daha fazla tercih edilen bir bitki çayı haline geldi.

Peki, iyi bir yeşil çay nasıl anlaşılır? Yeşil çayı faydalı ve iyi bir çay haline getiren ise içinde bulunan maddelerin miktarı. Yeşil çayın antioksidan etkisini ve faydasını borçlu olduğu aktif maddeler Katechin, Polifenol ve Ekstrakt oranları. Çaya hak ettiği değeri vermek ve Anadolu’dan bir dünya markası çıkarmak üzere yola çıkan Türk çay markası Lazika, tamamen el ile toplanan ve el ile işlenen yeşil çayındaki yüzde 44’lük ekstrakt oranıyla iyi çayı tüketicilere sunuyor. Dünya standartlarına göre oldukça yüksek bir orana sahip olan Lazika, Japonya ve Çin’in en iyi yeşil çaylarıyla hem lezzet hem de fayda olarak rekabet ediyor.

TikTok yaratıcı içeriklerle büyümeye devam ediyor - Nasıl Bir Ekonomi Lazika Yeşil Çayların ekstrak oranı yüzde 44Bu yıl Lazika’da geçtiğimiz yıla göre beş kat daha fazla yeşil çay yaptıklarını belirten Lazika Kurucu Ortağı Emre Erçin, “Yeşil çayımızı bu sene de analiz ettirdik ve sonuçlar bizi aşırı mutlu etti. Kolaya kaçmadan üretim yapmamanın faydalarını görünce mutlu oluyoruz. Çaylarımızın ekstrak oranı yüzde 44. Yani, çaylarımız istenenden yüzde 52 daha fazla ekstrakta sahip. İçen biri de bu oranları bilmeden kendi analizlerini yapabilir. Acı olmayan, dolgun, çift demleme yapabildiğiniz, lezzetli çay iyi çaydır.”

Yeşil çayın iyisi nasıl anlaşılır? - Hatay Söz Gazetesi Yüksek oranda polifenol ve kateşin yeşil çaydaki antioksidan etkisini sağlıyorGıda Kodeksinin belirlediği polifenol oranının yüzde 11, kateşin oranının ise 7 olduğunu belirten Emre Erçin; Lazika çaylardaki polifenol oranının ise yaklaşık yüzde 15 olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Dolayısıyla yaklaşık yüzde 45 daha fazla polifenola sahibiz. Kateşin oranımız ise yaklaşık yüzde 11 ve Lazika olarak yeşil çaylarımızda yüzde 60 daha fazla kateşin bulunuyor.”

Lazika Çay – Türk Lezzet Müzesi 2,5 yapraklardan elde üretilen Lazika yeşil çaylar dünyaya ihraç ediliyorYetiştiği Karadeniz Bölgesi’nde 100’ün üzerinde kadın tarafından Mayıs ayında ilk hatta elle toplanan 2,5 yapraklardan elde üretilen Lazika yeşil çaylar Türkiye dışında, Amerika, Almanya, Fransa, Dubai, Rusya ve İngiltere’ye ihraç ediliyor.  İnsana ve doğaya iyi gelmek amacıyla lezzetli çaylar üreten Lazika’nın yeşil çaylarının ambalajlarında çevre dostu çözümler kullanılıyor. Çaylar, doğada çözülebilen PLA bazlı 18 adet piramit poşetlerde sunuluyor.

 Gazeteci* Ulaş Dağıoğlu 

***  Lazika hakkında 2013 yılında temelleri atılan, 2016 yılında kurumsal bir yapıya geçen Lazika’nın dört ortağı bulunmaktadır. Üretim merkezi Rize’nin ilçesi Ardeşen’deki Fırtına Vadisi’nde bulunan Lazika’nın, Elmalık Köyü’nde paketleme ve ambalajlama merkezi, İstanbul’da 42 Maslak AVM’de ise tüm ürünlerin tadılabileceği bir kafesi bulunmaktadır. Lazika’nın ürünleri arasında siyah çay, yeşil çay ve ‘Hisli Harmanlar’ serisi ve her mevsim bitkilerinden oluşan karışım ‘4 Mevsim’ olmak üzere bitki çayları yer almaktadır. Lazika; Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, Avusturya, Amerika, İngiltere, Dubai başta olmak üzere 12 ülkeye ihracat yapmaktadır. Tüm ürünler için: www.lazika.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

[UHA Haber Ajansı, 25 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.