enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:45 İstanbul’da bir yapının inşaatında hileli beton kullanıldığı ortaya çıktı…
00:01 Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) bir akademisyen, başörtülülere hakaret ettiği iddiasıyla görevden uzaklaştırıldı…
23:31 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Mahir Polat hakkında ev hapsi kararı verildi…
22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gezi olayları vari provokasyon girişimleri sahiplerinin ellerinde patlamıştır”
22:32 Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yürütülen arama tarama faaliyeti sırasında teröristlere ait mağara tespit edildi…
22:24 Türkiye’den Dominik Cumhuriyeti’ne taziye mesajı
22:19 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi ziyaret eden Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto’yu Esenboğa Havalimanı’nda karşıladı…
10:28 Su Güvenliğinde Doğal Çevrenin Önemi Çok Büyük
08:54 Parkinson hastalığının tedavisinde etkili yöntemler ve düzenli kontrollerin rolü
08:31 Ürdün’lü bir doktorun Facebook’ta yazdığı ibretlik bir yazı!…
07:54 Bakan Fidan: PKK silah bırakırsa bölge ülkeleri ve halkları büyük istifade eder
00:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özel’e hakaret davası
00:48 Hollanda’dan mutlu bir haber: Liselerdeki imtihanlarda Türkçe dersi tercih edilebilecek!…
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ortaya çıkanlar, ortaya çıkacakların habercisidir
00:37 Kolay çizer CHP delegesi
00:37 “Muhalefette boş ses çok ama görev alanlarında hizmet yok”
00:35 Liseli gençler bu ay yapay zeka ve inşaat mühendisliğinin dönüşümüne odaklanıyor
00:34 CHP’li Vekillerden Hereke’deki Taş Ocağı Talanına Tepki: “Doğamıza, Halkımıza Zarar Veren Her Projenin Karşısındayız!” 
00:30 CHP’li İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Işık, “Gaziemir’in ekonomik sorunlarının çözümü için Cumhurbaşkanı ile görüşmeye hazırım”
00:29 Kocaeli’nin Derince ilçesindeki, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin inşaatı durdu!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yağışlar Geliyor, Cihazlardaki Verilere Dikkat

Yağışlar Geliyor, Cihazlardaki Verilere Dikkat
15 Ekim 2021
555
A+
A-

UHA HABER / Sonbahar mevsiminin en belirgin özelliklerinden biri olan yağışlı havalar ülke genelinde etkisini göstermeye başladı. Uzmanlar, özellikle sıvıyla temasın teknolojik cihazların bir numaralı düşmanı olduğunu hatırlatıyor.

Serap Günal - Tüm Köşe Yazıları - Sayfa 1(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Enterprise Next‘den aktardığı haberine göre, Akıllı telefon gibi teknolojik cihazların bir numaralı düşmanı sıvı temasıyken, sonbahar etkisiyle artan yağışlar ve rüzgarlı hava akıllı cihaz kullanıcılarını zor duruma düşürüyor. Özellikle bu dönemde artan veri kayıplarına kullanıcı kaynaklı dikkatsizliklerin de neden olduğuna dikkat çeken Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, cihazlarda meydana gelebilecek veri kaybını önlemek ve yanlış müdahalede bulunmamak için hem şirketlerin hem de kullanıcıların dikkat etmesi gereken 5 adımı paylaşıyor.

Elektrik Kesintileri ve Yıldırım Düşmelerine Karşı Tedbiri Elden Bırakmayın

Şiddetli yağmurlar trafiği ve sosyal hayatı olumsuz etkilediği gibi akıllı cihazların da zarar görmesine neden olabiliyor. Özellikle iş yerlerinde ve evlerde yer alan cihazlarda gelebilecek hasarlar için kullanıcıların daha dikkatli olması gerektiğini aktaran Serap Günal, yıldırım düşmeleri nedeniyle bu dönemde ani veri kayıpları yaşanabileceğine ve güç kaynağı ile cihazların elektrik kablosu arasında bir voltaj sabitleyici kullanılmasının böyle bir zararı önlemek için önemli olduğunu belirtiyor. Elektrik kesintileri esnasında da tedbiri elden bırakmamayı öneren Günal’a göre kullanıcıların, cihazların ani kapanmalara uğramasını engelleyecek ve veri kaybının önüne geçecek çözümleri kullanması gerekiyor.

Olumsuz Hava Koşulları Nedeniyle Veri Kaybetmeye 5 Adımda Son

Serap Günal, olumsuz hava koşullarından dolayı etkilenen cihazlarda verilerin kaybedilmemesi için 5 etkili öneride bulunuyor.

1. Hasar meydana geldiği anda laptop, masaüstü bilgisayar, telefon, tablet ya da sabit diskleri çalıştırmayı kesinlikle denemeyin.

2. Verilerinizin tamamen kaybolmasını önlemek adına zarar gören hiçbir diskin ya da sunucunun içini açmaya, parçalara ayırmaya ya da temizlemeye çalışmayın.

3. Yağmur gibi nedenlerle sıvı temasına maruz kalan cihazları açıp kurutmaya çalışmayın. Saç kurutma makinesi gibi cihazların maruz bıraktığı sıcak, diskleri aşındırarak hasarı artırabilir. Diski nemli haliyle bırakıp profesyonel ellere teslim etmek, veri kurtarma şansınızın artmasına yardımcı olacaktır.

4. Fiziksel hasar görmüş bir sabit diskteki verileri, veri kurtarma yazılımı aracılığıyla kurtarmayı kesinlikle denemeyin. Bu tür yazılımlar, sadece tamamen çalışan ve böyle bir hasara sahip olmayan disklerde işe yaramaktadır.

5. Zarar ne kadar ciddi gözükürse gözüksün, verilerinizin kurtarılamayacağına emin olup verinizden vazgeçmeyin. Profesyonel veri kurtarma hizmetlerine başvurarak veri kurtarma seçeneklerinizi ve şansınızı öğrenin.

HABER : Fatih SARI & Enterprise Next

[UHA Haber Ajansı, 15 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.