enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:47 Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı final tarihleri açıklandı! İşte karşılaşmaların programı
19:47 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile DEM Parti arasında yapılan görüşmeye ilişkin ilk açıklama geldi!…
18:52 İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarıyla ilgili basın açıklaması düzenlendi…
16:47 Kocaelispor’a müjdeli haber an meselesi!…
07:08 Avrupa Güvenlik Mimarisi ve Türkiye
07:04 Analiz: Mayın Tarlalarıyla Mücadele: Azerbaycan’ın Deneyimi ve Karşılaştığı Zorluklar
00:53 Kadıköy’de bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Minguzzi’yi öldüren sanıkların yakınlarının maktulün ailesini tehdit ve hakaret etmesine ilişkin soruşturma başlatıldı…
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Endonezya’nın Filistin meselesiyle ilgili tutumunu takdirle karşılıyoruz
00:39 Bakan Kacır,  Van’da “19. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Van Bölge Yarışması Ödül Töreni”ne katıldı…
00:24 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkının yanında yer alan tarihi duruşu asla değişmeyecek”…
00:09 Efkan Ala, özel bir televizyon kanalında katıldığı programda soruları yanıtladı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu…
22:45 Antalya’da 11-13 Nisan’da yapılacak 4. Antalya Diplomasi Forumu için Antalya’da hazırlıklar tamamlandı….
10:09 Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi’nin (TUDPAM) ‘Dış Bakış’ dergisinin 3. sayısı yayınlandı
07:45 Türk Dünyasında “Türk Faktörü” Üzerine Bir Değerlendirme
07:16 Dışişleri Bakanı Fidan, “örgüt tıpkı kendi liderinin talep ettiği gibi kongreyi toplar, kendini feshetme ve silahları bırakma kararı alır.”
06:45 İstanbul’da bir yapının inşaatında hileli beton kullanıldığı ortaya çıktı…
00:01 Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) bir akademisyen, başörtülülere hakaret ettiği iddiasıyla görevden uzaklaştırıldı…
23:31 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Mahir Polat hakkında ev hapsi kararı verildi…
22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gezi olayları vari provokasyon girişimleri sahiplerinin ellerinde patlamıştır”
22:32 Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yürütülen arama tarama faaliyeti sırasında teröristlere ait mağara tespit edildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Üniversite Sınavına Nasıl Ortamda Hazırlanılmalı

Üniversite Sınavına Nasıl Ortamda Hazırlanılmalı
9 Aralık 2021
8.842
A+
A-

ANKARA-UHA HABER / İnsanlar pek çok yıldır bir şeyler kazanma amacıyla çeşitli sınavlara girip çıkıyor. Bu sınavların başında gelen ve milyonlarca insanın katıldığı üniversite sınavları genellikle her yılın haziran sonu gibi yapılıyor. YÖK tarafından düzenlenen ve öğrencilerin seviyesini belirleyip onları barajı geçtikleri dâhilde belirli üniversitelere sokan bu sınav 2 oturumdan oluşuyor.

İlk oturum olan TYT (temel yeterlilik sınavı) toplamda 120 sorudan ve 135 dakikadan oluşuyor. İçerisinde Türkçe, matematik, fen ve sosyal derslerinin olduğu bu sınava özellikle 2 yıllık üniversite tercih edenler önem veriyor. 2. oturum olan AYT (alan yeterlilik sınavı) sınavı TYT sınavından hemen ertesi günü yapılıyor ve tüm kitapçık 160 sorudan oluşuyor.

Üniversite Sınavına Hazırlanırken Oda ve Masa Düzeni Nasıl Olmalı

Üniversite sınavını kazanmak oldukça zor olduğundan ötürü pek çok kişi kurs vb. eğitim yerlerine gidiyor. Bunun yanı sıra sınavı kazanmada çalışılan ortam da oldukça önemli. Kişiler oda ve masa düzenlerini ders çalışmaya uygun hale getirmeli. Bu yüzden üniversite sınavına nasıl ortamda hazırlanılmalı sorusunun ilk cevabı ise muhakkak oda ve masa düzeni olmalı.

Örneğin ilk iş olarak çalışma masasındaki gereksiz dikkat dağıtan unsurlar ortadan kaldırılmalı ve daha sade bir masada ders çalışılmalı. Aksi takdirde deneme sırasında dikkatin dağılması oldukça olası. Daha sonra ise ışıklandırma ve yatağın konumu oldukça önemli. Işık yeterli olmazsa kişilerin uykusu gelir ve yatak da masaya uzak olmalı.

Ders Çalışırken Dikkati Dağıtan Unsurlar

Üniversite sınavına nasıl hazırlanılmalı sorusunun diğer bir cevabı ise dikkat dağıtıcı unsurların ve eşyaların göz önünde olmamasını sağlamak. Bunların ilk sırasında yer alan telefon, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin baş düşmanı sayılmakta. Oldukça dikkat dağıtıcı olan ve kişilerin ders çalışmasına caydırıcı etki sağlayan telefonlar mutlaka ya kapatılmalı ya da sınava hazırlanma süreci boyunca kaldırılmalı.

Dikkat dağıtıcı unsurlardan bir diğeri de arkadaş çevresi. Kişi eğer gerçekten başarılı ve köklü bir üniversite kazanmak istiyorsa ilk önce arkadaş çevresine ve sınava hazırlanma ortamına çok dikkat etmeli. Aksi takdirde bu caydırıcı faktörlerden ötürü ders çalışılsa da bu çalışma yeteri kadar verim içermeyebilir.

Sınava Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

Üniversite sınavına nasıl hazırlanılmalı sorusunun son cevabını ise çevresel faktörler oluşturur. Dersin anlaşılması için sessiz bir çalışma ortamı şarttır ve bu çalışma ortamını sağlamak öğrencilerin eline düşer. Özellikle kütüphaneler üniversite sınavlarına hazırlanmak için biçilmiş kaftan gibi. Oldukça sessiz olan bu ortamda pek çok kişi ders çalıştığından ötürü kişiler sürü psikolojisinden etkilenip ders çalışmaya kolayca teşvik edilebilir.

Bunun yanı sıra ev veya okulda da yeterli sessizlik ve diğer faktörler sağlandığında oldukça verimli ders çalışılabilmesi mümkün. Bunun yanı sıra kişilerin süreler tutarak ders çalışması en etkili hazırlanma yollarında.

[UHA Haber Ajansı, 09 Aralık 2021]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.