ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
03:11 Gençlik ve Spor Bakanı Bak’tan Milli Boksörler için tebrik mesajı
00:59 16. BRICS Liderler Zirvesi ve Kazan Deklarasyonu
00:49 “9. Yargı Paketi” olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
00:42 İran-İsrail Çatışması: Şimdi Ne Olacak?
00:27 Bakan Fidan: Türkiye-Yunanistan ilişkileri olumlu yönde ilerliyor
00:13 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Azerbaycan halkının Zafer Günü’nü yürekten tebrik ediyorum
00:05 Gençlik ve Spor Bakanı Bak, gençleri Hakkari’ye davet etti
00:01 Aşık Şenlik Tüneli açıldı
00:01 NEDERLANDS BEKENDE KABARETIER NİLGÜN YERLİ HERLEEFT NA EEN LANGE PAUZE
10:38 Türkiye seramik kaplama malzemeleri üretiminde Avrupa’da 3’üncü, dünyada 10’uncu sırada
10:18 Kastamonu Belediye Meclis Toplantısı’nda, Esenyurt Belediyesi’ne kayyum atanması tartışması
06:44 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “Siber Güvenliğin Yeni Silahı Yapay Zeka”
06:24 Analiz: Ortadoğu’da Tırmanan Gerilim ve İran-İsrail Çatışması
06:16 Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Caparov, Donald Trump’ı ABD Başkanı seçilmesinden dolayı tebrik etti
06:06 Amsterdam’da uzun bir aradan sonra sahnelere dönen Türk kabare sanatçısı Nilgün Yerli…
00:38 250 bin Sosyal Konut Projesi’nin ihaleleri bugün başladı
00:33 Moldova Cumhurbaşkanı: Halk demokrasiyi, özgürlüğü ve Avrupalı bir geleceği seçti
00:28 Sağlığı tehlikeye sokan gıdalar bir bir ifşa ediliyor: İşte o ürünler
00:25 Gençlik çalışmalarının yol haritası Bahreyn’de görüşüldü
00:20 Prof. Dr. Mühip Kanko, AKP’nin Vergi Politikası Halka Yük, Zengine Muafiyet! 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “Siber Güvenliğin Yeni Silahı Yapay Zeka”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “Siber Güvenliğin Yeni Silahı Yapay Zeka”
8 Kasım 2024
8
A+
A-

* Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yerli ve milli olarak geliştirilen Avcı, Azad, Kasırga, Atmaca ve Kule adlı yapay zeka uygulamaları ile Türkiye’nin siber güvenliğini sağladıklarını kaydetti.

131 Farklı Kasırga Taramasında 284 Farklı Portun Taraması Abdulkadir URALOĞLU (@a_uraloglu) / XHaftalık Olarak Gerçekleştiriliyor

Yapay zeka uygulamalarından Türkiye’nin uzun zamandır faydalandığını belirten Uraloğlu, “Avcı uygulaması ile zararlı yazılım bulaşmış sistemlerin ve komuta kontrol merkezlerinin tespiti gerçekleştirilirken Azad uygulaması ile botnetlere dahil olmuş köle bilgisayarların tespitine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Öte yandan, başta kritik kamu kurumları ile önemli altyapılar olmak üzere ülkemizin internete açık kaynaklarına ilişkin zafiyet taraması ve hizmet sürekliliğinin sağlanmasına yönelik izleme faaliyetlerini ise Kasırga ile gerçekleştiriyoruz. Toplamda 131 farklı Kasırga taramasında 284 adet farklı portun servis ve zafiyet taraması haftalık olarak USOM tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu taramalarda 896 farklı zafiyet tasarımı kullanılmaktadır.” dedi.

“Siber Saldırılar Toplumsal Güvenliği Tehdit Ediyor”

Bakan Uraloğlu, internete bağlı cihazların oluşturduğu nesnelerin interneti olarak adlandırılan yeni bir yaşam biçimine sahip olunduğunu belirterek “İnternet bankacılığı ile para transferleri gerçekleştiriyor, faturalarımızı ödüyor, e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapıyoruz. Bakın, İsrail’in Lübnan’da çağrı cihazları ve telsizler üzerinden gerçekleştirdiği siber terör saldırıları, tüm ülkeler için siber güvenliğin önemini bir kez daha ön plana çıkardı. Üstelik siber saldırılar, artık sadece büyük şirketlerin veya devletlerin değil, her ölçekteki kuruluşun ve hatta bireylerin karşılaştığı ciddi bir tehdit haline geldi. Artık bu saldırılar, ekonomik kayıpların yanı sıra toplumsal güvenliği de tehdit ediyor.” açıklamasında bulundu.

Siber Güvenliğin Yeni Silahı Yapay Zeka

Her türlü bilginin elektronik ortama taşınmasının ve kritik altyapılarda da yoğun olarak internet uygulamalarının kullanılmasının güvenlik ihlallerini de beraberinde getirdiğini anlatan Uraloğlu, “Bugün; güçlü şifreleme yöntemleri, güvenlik duvarları, sürekli güncellenen yazılımlar ve bilinçli kullanıcılar, siber güvenliğin temel bileşenleridir. Ama maalesef siber saldırıların karmaşıklığı ve sıklığı artarken, geleneksel güvenlik yöntemleri de tek başına yeterli olmuyor. Birkaç bin dolarlık bir bilgisayar sizin milyonlarca hatta milyarlarca dolarlık sisteminizi tehdit ediyor.” dedi.

Uraloğlu, gelişen tehditler karşısında bu alanlardaki çalışmaların öneminin giderek arttığını ve bu tehditlere karşı yenilikçi güvenlik önlemlerinin geliştirilmesi gerektiğini belirterek “Bu noktada karşımıza siber güvenliğin yeni silahı olarak yapay zeka çıkıyor. Yapay zekayı dijital bir beyin olarak düşünebiliriz. Bu dijital beyin, karmaşık verileri çözümleyerek, insanlık için yepyeni ufuklar açıyor. Bakın, küresel şirketlerin yüzde 83’ü iş stratejilerinde yapay zekayı kullanmanın önemli öncelik olduğunu düşünüyor.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.