ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:32 Tunceli ve Ovacık’a kayyum atamalarına muhalefetten tepki: ‘İrade gaspıdır, hukuki değildir’
10:22 İçişleri Bakanlığı, Tunceli ve Ovacık Belediyelerine görevlendirme yaptı
09:50 Suç ve Ceza Film Festivali başladı, Jethro Tull İstanbul’u geldi!
07:40 Adalar Müzesi’nden yeni sergi
07:19 Gazze’de İsrail’in suç ortağı ABD’den Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin İsrailli üst düzey yetkililerle ilgili yakalama kararına tepki: “Kararı reddediyoruz”
07:00 Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, “AK Parti, 11 milyonu aşkın üyesiyle Türkiye’nin en büyük sivil toplum hareketidir”
06:50 Kocaeli Ticaret Odası’nın standına 2. Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı’nda yoğun ilgi
06:34 TÜBİSAD: Türkiye’nin geleceğini bilişim sektörü, bilişim sektörünün geleceğini ekosistem ekonomisine geçiş belirleyecek
06:32 Asya Açılımı’nın jeopolitik yansımaları
06:29 Suudi Arabistan’ın “Vizyon 2030” Reformlarının arka planı
06:20 Gazze’de katil soykırımcı İsrail’in suç ortağı ABD’den Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin İsrailli üst düzey yetkililerle ilgili yakalama kararına tepki: “Kararı reddediyoruz”
06:14 Katil Netanyahu için tutuklama kararı: Şimdi ne olacak?
06:00 Kocaeli Folklor Spor Kulübü şampiyonluk ünvanını korudu
00:50 Yılmaz: UCM’nin katil soykırımcı Netanyahu için tutuklama kararı insanlık için dönüm noktası
00:43 Kocaelili Hakem Arzu Görgün’e uluslararası görev
00:38 Usulsüz çakar kullananlara yeni cezalar belli oldu
00:30 Ruhsatsız silah taşıyanlara dört yıl hapis cezası
00:12 TUSAŞ’tan Çanakkale temalı HÜRJET paylaşımı
00:06 Hafta sonu kar geliyor
00:06 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 9 terörist etkisiz hale getirildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Uğur Şahin: ‘‘Fikri Mülkiyet Muafiyeti Çözüm Değil’’

Uğur Şahin: ‘‘Fikri Mülkiyet Muafiyeti Çözüm Değil’’
29 Nisan 2021
703
A+
A-

UHA HABER / Merkezi Almanya’da bulunan BionTech firmasının kurucusu Uğur Şahin, bir süredir tartışılan Corona virüsü aşıları için fikri mülkiyet muafiyeti verme yönteminin aşı üretimini arttırmak için doğru yol olmadığını söyledi.

Advertisement

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki Salı günü yaptığı açıklamada Biden yönetiminin bir süredir bu tür muafiyetleri üretimi hızlandıracak ve tedariki arttıracak yöntemler arasında değerlendirdiğini kaydetmişti. Psaki ancak henüz konuyla ilgili karara varılmadığını da söylemişti.

BioNTech CEO’su Uğur Şahin ise bunun bir çözüm olmayacağını söyledi.

Elçi-RNA yöntemiyle geliştirilen Corona aşısını Pfizer ortaklığıyla hem üreten hem de pazarlayan BioNTech firması aşının üretiminin zor olduğu ve belli üretim ortaklarıyla yakın işbirliğinin daha doğru bir yaklaşım olacağı görüşünde.

Şahin, Almanya Yabancı Muhabirler Derneği’ne yaptığı açıklamada ‘‘Yetkin üreticilere özel izin verilmesinin yollarını değerlendiriyoruz’’ dedi.

Bunun, dünyanın çeşitli yerlerine dağıtılan aşıların birbirinin aynısıolmasını sağlayacağını belirten Şahin, lisanslı üreticilerin en erken bu yılın sonunda üretime katkı sağlayabileceğini kaydetti.

BioNTech/Pfizer aşısı İsrail, ABD ve İngiltere gibi ülkelerde büyük ölçeklerde uygulandı. Aşı, Avrupa Birliği’nin aşılama kampanyasında da lider konumda.

Şahin, Avrupa’da üretilen aşıların dünyanın diğer bölgelerine gönderilebilmesinin önemine dikkat çekti ve Avrupa’da yaz sonuna kadar sürü bağışıklığı oluşmasını beklediğini kaydetti. Şahin, ancak dünyanın diğer bölgelerinde virüsün etkinliğini sürdürmesi durumunda Avrupa’nın sürü bağışıklığına erişmesinin bir öneminin kalmayacağını vurguladı.

Çinli yetkililerin en geç Temmuz’a kadar BioNTech aşısınıonaylanmasını beklediğini kaydeden Şahin, aşının Çin’e aynı ay gönderilmeye başlanmasının mümkün olabileceğini de belirtti.

‘‘Çin halkına yardım edebileceğimiz konusunda iyimserim’’ diyen Şahin, Çin’deki aşı faaliyetlerinde yerel ortak olarak Shanghai Fosun Pharmaceutical Group’u gösterdi.

[UHA Haber Ajansı, 29 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.