enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 MSB kaynakları: Yunanistan’ın deniz yetki alanları planlaması uluslararası hukuka aykırıdır
00:41 CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı’nın iptaline ilişkin açılan davaya başlandı.
00:41 Doktorlardan, Önder açıklaması: Genel durumu düne göre iyi
00:31 Adalet Bakanı Tunç, Kocaeli’nde “Sırrı Süreyya Önder’in rahatsızlığı nedeniyle ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ötelendi”…
00:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye hedefimize ulaşacağız…
00:25 İletişim Başkanı Altun’dan İstanbul Havalimanı‘ndaki üçlü pist operasyonuna ilişkin paylaşım
00:22 Devlet Bahçeli: CHP ve yönetimi bitmiş bir hikayenin siyaset ayağıdır
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin sulama amaçlı en büyük tüneli olan Silvan Tüneli’nde Kazı Başlangıç Töreni’ne canlı bağlantıyla katıldı…
00:01 Kocaeli’nde katıldığı Yargı ve İş Dünyası Sempozyumu’da konuşan Adalet Bakanı Tunç, “Yargı, kendi mecrasında yürür”…
22:25 Kitap: “Son Teknoloji Faciası-Zeki Ama Çalışmıyor”…
08:50 “Sınırlarla Yüzleşmek: Beceriler ve Değerler” uluslararası konferans gerçekleşecek…
07:22 (SETA) bünyesinde hazırlanan Kriter Dergi’nin 100. sayısı yayında…
06:59 Merkez Bankası (TCMB) yönetimine bugün yapılacak yılın 3. Faiz kararı öncesinde önemli bir öneride bulundu…
06:52 DSÖ’nün pandemi anlaşması hakkında internette yer alan iddialar doğru mu?
00:54 Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Macaristan ziyaretine soruşturma…
00:44 Rümeysa Öztürk davasında yargıçtan “anayasa krizi” uyarısı…
00:10 Birleşmiş Milletler çatısı altında oluşturulan Kayıp ve Zarar Fonu’ndan (FRLD), 250 milyon dolarlık ilk destek…
00:09 Merz hükümeti dış politikada nasıl bir rota belirledi?…
22:34 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararının Genel Kurul’da okutulmasına tepki gösterdi…
22:12 Kalp krizi geçiren DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, uzun süren bir ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Turkuvaz Medya Grubu’nun ‘5. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi’ online olarak gerçekleştirildi

Turkuvaz Medya Grubu’nun ‘5. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi’ online olarak gerçekleştirildi
20 Kasım 2021
487
A+
A-

İSTANBUL-UHA HABER / Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi Canary Kanser Erken Teşhis Merkezi Direktörü, Prof. Dr. Utkan Demirci, geliştirdikleri teknoloji ile cep telefonunun sperm sayacı haline geldiğini söyledi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, Turkuvaz Medya Grubu’nun haftalık ekonomi dergisi Para tarafından online olarak gerçekleştirilen ‘5. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi’ndeki özel oturumda, Türkiye ve ABD’de başarılı girişimlere imza atan Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi Canary Kanser Erken Teşhis Merkezi Direktörü Prof. Dr. Utkan Demirci konuştu.

“30 BİN DOLARLIK İŞLEMİ 8 LİRAYA YAPIYORUZ” 

Prof. Dr. Utkan Demirci, İzmir’de kurdukları kök biyoteknoloji üzerinde çalışan bir firmada geliştirdikleri teknoloji ile cep telefonunun çok hızlı bir sperm sayacı haline gelmesini sağladıklarını, normalde 30 bin dolarlık ve çok büyük aletlerle tıp merkezlerinde yapılan bir işlemin, 8 liraya yapılabilir hale getirdiklerini söyledi. 

Utkan DEMIRCI, Ph.D. - Co-Founder & Scientific Advisor - Koek BiotechAkademik inovasyon ve akademik çalışmaların girişimcilikle birleştiğinde nasıl etkiler yarattığını örneklerle anlatan Demirci, “Hem Türkiye’de hem Amerika’da birçok şirkettin kurucusu olarak ve teknolojilerin mucidi olarak etkin görev yaptım. Akademide bulduğumuz teknolojileri ürünleştirerek insanların sağlığı için hizmetlerine sunma yolunu izledik. Kadıköy Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra MEB Bursu ile yurtdışında eğitim aldım. Stanford Üniversitesi’nde doktoramı Elektrik Mühendisliğinde tamamladıktan sonra Harvard Tıp Fakültesine geçtim. Bu benim tıp ve tıptaki inovasyonla buluşmamın başlangıcı oldu. Dokuz sene kadar Harvard’da doçentliğe yükselen bir seviyede görev aldım ve MIT’de çalıştıktan sonra tekrar Stanford Üniversitesi’ne profesör olarak döndüm ve şu anda bir kanser merkezinin liderliğini yapıyorum” diyerek kariyer yolculuğunu özetledi. 

Biyolojiyi, mühendisliği ve tıptaki problemleri birlikte düşünerek sağlık çözümleri sunan ürünler geliştirdiklerini aktaran Prof. Utkan Demirci, inovasyon yolunda her zaman ilk yola çıktıkları noktanın gerçek ihtiyaçlar olduğunu ifade etti.

Demirci “İhtiyaçtan, inovasyon, fikir, teknoloji ve klinik uygulamalar doğuyor ve daha sonra bunların hepsini bir araya getirirseniz, gelecekte ürün olarak sunabilirsiniz. Nasıl kolay bir çözüm geliştirebiliyorsanız, bu teknolojinin ürünleşmesi de o kadar kolay hale geliyor. Kendisi de bir mucit olan Da Vinci’nin dediği gibi, ‘Basitlik en büyük büyük sofistikasyondur. En ileri seviyede bir inovasyondur’” dedi. 

Türk profesör kansere çare arıyor15 senelik akademik kariyerinde kurduğu şirketler hakkında bilgi veren Demirci, şöyle devam etti:  

“Silikon Vadisi’nde Stanford Üniversite’sinde LevitasBio adında bir şirket kurduk. Yerçekimsiz ortam teknolojisini tıpta, kanser hücrelerini ayrıştırma noktasında kullandığımız 35 milyon dolar yatırım sağlayan bir hücre ayrıştırma teknolojisi geliştirdik. Büyük MR makinaları yerine bir businesscard büyüklüğünde bir ürünle bunu yapabiliyoruz. Öte yandan İzmir’de kurduğumuz kök biyoteknoloji üzerinde çalışan bir şirketle infertilite üzerine çalıştık. 10 bin çocuğun doğumunda teknolojimiz kullanıldı. Büyük sağlık merkezlerinin olmadığı ve ayrıca çok yüksek ücretli teknolojilerin kullanıldığı bir alanda, erkek infertilitesinin tespitinde kolaylık ve maliyet avantajı sunan bir ürün geliştirdik. Cep telefonunun çok hızlı bir sperm sayacı haline gelmesini sağladık. Normalde 30 bin dolarlık ve çok büyük aletlerle tıp merkezlerinde yapılan bir işlemi, 8 liraya yapılabilir hale getirdik. Yine büyük tıp merkezlerinin olmadığı kasabalarda atını, evini satarak çocuk sevinci yaşamak isteyen ailelere aşılamayı daha kolay ve ucuz yaparak çocuklarını kucaklarına alma imkanına kavuşturduk.” 

İnovasyonun sadece ekonomik değil, kişilerin hayatlarını geliştiren boyutu olduğuna dikkat çeken Demirci “Bilim zor ve uzun çalışma gerektiriyor. Bilimsel çalışmaları teknolojiyle birleştirip insanların ihtiyaçlarına yanıt verdiğinizde, ebeveynlerin gülen gözleriyle karşılaştığınızda aynı zaman da insanı ve sosyo ekonomik boyutu olduğunu görüyorsunuz. İnovasyon sadece ekonomik değil, insan hayatını geliştiren bir etki yaratıyor. Hiç tanımadığınız, görmediğiniz insanlara yardımcı olma imkânınız oluyor” dedi. 

Tarım Ormanının Geleceği Zirvesi' 15 Ekim'de İzmir'de - (UHA) Uluslararası  Haber Ajansı

HABER : Semra ERDOĞDU

[UHA Haber Ajansı, 20 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.