ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:24 Zafer uğruna yerle bir oldular: Kanlı şehir savaşları
06:09 Kapalı Maraş’ın bazı bölümlerinin ziyarete açılmasının dördüncü yıl dönümü
00:41 Bakan Bak, “Türkiye Yüzyılı, dijitalin yüzyılı, gençlerin, sporun yüzyılı olacak”
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze soykırımının hesabının sorulmadığı bir dünya huzura kavuşamayacaktır
00:29 Doğru müdahaleyle disleksili bireyler okuma yapabilirler
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Recai Kutan için başsağlığı mesajı
00:17 Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nda yolcu rekoru
00:16 Emine Erdoğan: Bu karanlık günler, bir halkın özgürlük umudunu söndüremeyecek
00:09 Recai Kutan vefat etti
00:07 SPD Taşkın Alt Kurulu’nun üçüncü toplantısına katıldı
00:04 Katil Siyonist İsrail’in katliamlarına Batı medyasından destek! Kirli oyunları ifşa oldu: Soykırımı böyle gizlemeye çalıştılar!
00:04 Kayseri Gastronomi Günleri’nin 2.’si kapılarını misafirlerine açtı
10:10 Almanya’da resesyon çanları çalıyor
10:07 AK Parti Fiber Altyapı İşini, Operatörlerden Ayıracak mı?
09:06 Otomotiv ihracatı eylülde yüzde 21 artışla 3,4 milyar dolar oldu
06:55 Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulaması, taklit ve hileli gıda listeleri artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılıyor
06:34 Nefret Söyleminin Sahiplenilmesi ile Ne Amaçlanıyor?
06:13 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle g
06:00 Elon Musk ilk kez Trump’ın seçim mitingine katıldı
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Turizm yatırımlarına 50 hazine arazisi tahsisi için başvurular sona erdi

Turizm yatırımlarına 50 hazine arazisi tahsisi için başvurular sona erdi
20 Ağustos 2022
354
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Turizmin gözde merkezlerinin de aralarında bulunduğu 16 ilde 50 hazine taşınmazın, turizm yatırımları için 49 yıllığına tahsisiyle ilgili başvurular dün saat 16.30’a kadar Bakanlığa elden teslim edildi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)nın edindiği bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Bursa, Denizli, Erzincan, Hatay, İzmir, Kars, Mersin, Muğla, Niğde, Ordu, Trabzon, Yalova ve Nevşehir illerinde 50 hazine taşınmazını, turizm amaçlı yatırım yapmak üzere 49 yıllığına yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edecek.

Tahsis amaçlı ilan edilen hazine arazilerinden 28’ini, 10 ildeki orman vasıflı taşınmazlar oluşturacak. Antalya Alanya’da ve Mersin Tarsus’ta golf tesisi yatırımları yapılacak.

Kamu taşınmazı tahsis şartnamesine göre Antalya’nın Alanya İlçesi Mahmutlar Mahallesi’ndeki orman vasıflı hazine arazisinde 18 delikli golf tesisi ile 250 yataklı beş yıldızlı otel veya tatil köyü yapılması öngörülüyor.

Alanya’nın Okurcalar Mahallesi’nde orman vasıflı hazine arazisi 18 delikli golf tesisi ve 400 yataklı beş yıldızlı otel veya tatil köyü amaçlı tahsis ediliyor.

Alanya Emişbeleni Mahallesi’ndeki orman vasıflı hazine taşınmazı ise 200 yataklı, beş yıldızlı otel veya tatil köyü ile 18 delikli golf tesisi yatırımı yapılması için ilana çıkarılmış bulunuyor.

Mersin Tarsus Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’ndeki orman vasıflı hazine arazisi de golf tesisi yatırımı amaçlı tahsis ediliyor.

İlana göre 2 bin yataklı, dört veya beş yıldızlı otel, tatil köyü veya golf kulübü yatırımı öngörülüyor. Bu çerçevede 18 delikli golf tesisi, dokuz delikli antrenman golf tesisi hedefleniyor. Tahsis çerçevesinde, bin personel yatağı da yapılması öngörülüyor.

TURDER, 'kur fırsatçılığı' yapan oteller için harekete geçti - Turizm  Günlüğü

[Turizmciler Derneği Başkanı, Ankara Ticaret Odası Turizm Komitesi Meclis Üyesi Faruk ELMALI]

“BİRÇOK ÜLKEDEN YATIRIMCININ DİKKATİNİ ÇEKİYOR”

Turizmciler Derneği Başkanı, Ankara Ticaret Odası Turizm Komitesi Meclis Üyesi Faruk ELMALI, konuyla ilgili olarak Uluslararası Haber Ajansı (UHA)‘dan Ataner YÜCE’ye yaptığı değerlendirmede, Türkiye’deki hazine taşınmazların turizm yatırımlarına tahsis edilmesinin, birçok ülkeden yatırımcının dikkatini çektiğini söyledi.

“Turizm ülkesi olarak dünyanın gözü ülkemizin üzerinde” olduğuna dikkat çeken Faruk ELMALI, Sahil bölgesi olan Antalya ve Muğla’daki tahsislerin en çok ilgiyi görecek arazilerin olacağını hatırlatarak, önümüzdeki süreçte turizm potansiyelinin artacağı düşünüldüğünde yapılan yatırımların dönüşünün de hızlı olacağını dile getirdi.

TRT_Francais_680*100 banner

Turizmciler Derneği Başkanı ELMALI, Son yıllarda alternatif turizme talebin artmasıyla, diğer bölgelerde oluşturulacak yatırımlarda da olumlu etki yaratacağını,  özellikle yatak sayısından ziyade, bölgenin ihtiyacına yönelik deneyimleme alanları oluşturularak sosyal alanların da çok olduğu butik tesislere ilginin artmasının yatırımların farklılaşmasına da yol açtığını ifade etti.

Faruk ELMALI, “Artık seyahat severler daha butik ve zamanı keyifle kullanacak yeni bir tatil anlayışına geçti. Değişen dünyanın isteklerine cevap verebilmek için her sektörde olduğu gibi turizmde de yenilikler, değişimler söz konusu ve yeni yatırımlarda bu değişime göre şekillenecek” şeklinde konuştu.

Osman Ayık: Rusya'da 3 günlük Türkiye Festivali düzenlenecek -  24SaatGazetesi

[Antalya Büyükşehir Belediyesi Turizm Danışmanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) eski başkanı Osman AYIK]

“KIYI BÖLGELERİNDEKİ ARAZİLER DAHA REVAÇTA OLACAK”

Antalya Büyükşehir Belediyesi Turizm Danışmanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) eski başkanı Osman AYIK da katıldı değerlendirmede ise, Turizm yatırımları için tahsis edilecek kamu taşınmazları arasında kıyı bölgelerinin de olduğunu söyledi.

Antalya, Kuşadası, Çeşme gibi kıyı bölgelerindeki hazine arazilerinin daha revaçta olacağına dikkat çeken Osman AYIK, Söz konusu taşınmazlara yerli ve yabancı yatırımcının ilgi göstereceğini, Antalya’da üç, Mersin’de bir taşınmazın, golf yatırımı için tahsis edileceğini belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Turizm Danışmanı Osman AYIK, “Bir bölgenin golf destinasyonu olabilmesi için yakın bölgede minimum üç-dört sahanın olması, alternatif yeni golf sahalarının devreye girmesi önem taşıyor. Ülke genelinde turizmde nitelikli yatak kapasitesi yeterlidir. Hatta belli bölgelerde doymuşluk vardır. Bundan sonra tahsislerde mevcut tesis ve konaklama altyapısını destekleyecek yan ürünlere eğilmek önemli. Golf yatırımları da bunlardan biri” olduğunu kaydetti.

[UHA Haber Ajansı, 20 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.