ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Timur Cihantimur başka bir ceza yerleşkesine naklediliyor

Timur Cihantimur başka bir ceza yerleşkesine naklediliyor
10 Temmuz 2024
23
A+
A-

İstanbul’da 1 Mart gecesi bir kişinin hayatını kaybettiği ve dört kişinin yaralandığı trafik kazasına karışan Timur Cihantimur ile kendisini Mısır üzerinden ABD’ye kaçıran annesi Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesiyle ilgili dava Massachusetts Eyaleti Boston Bölge Mahkemesi’nde devam ediyor.

New York’tan Gazeteci* Can KAMİLOĞLU’nun haberine göre, Cihantimur’un VOA - TGRT Haber 25 Ocakhalen gözetim altında tutulduğu Connecticut eyaletindeki Manson Gençlik Enstitüsü’nden çocukların ve gençlerin kaldığı başka bir ceza yerleşkesine nakledileceği açıklandı.

“Nakil tarihini avukatlarına bildireceğiz”

Massachusetts Bölgesi Başsavcı Vekilli Joshua S. Levy’nin imzasıyla dava dosyasına eklenen belgede, savcılığın Cihantimur’u halen gözetim altıda tutulduğu Manson Gençlik Enstitüsü’nden çocukların ve gençlerin kaldığı başka bir ceza yerleşkesine nakletme niyetinde olduğu ifade edildi.

Cihantimur’un avukatlarına nakil kararı ve yeni ceza yerleşkesinin adı ile yerinin iletildiği, naklin gerçekleşeceği tarihin de savunma avukatlarına bildirileceği kaydedildi.

“Bilinen ABD cezaevlerinden bir farkı yok”

Cihantimur’u savunan iki avukattan biri olan Victoria Kelleher, kefalet karşılığında şartlı tahliye edilerek iade davasında tutuksuz yargılanmasıyla ilgili yaptığı başvuruda ve duruşmalarda Manson Gençlik Enstitüsü’ndeki olumsuz koşulları aktarmıştı.

turkish airlines

Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin halen gözetim altında tutulduğu çocuk ceza yerleşkesinde çok zor şartlar altında olduğunu, adeta tecrit içinde bulunduğunu ifade etmişti. Avukatlar, müvekkillerinin kaçma riski olmadığına dair ellerinde kanıtların olduğunu belirterek, Cihantimur’un kefalet karşılığında serbest bırakılmasını talep etmişti.

Avukat Kelleher, Manson Gençlik Enstitüsü’nün ABD’deki bilinen cezaevi şartlarından farklı olmadığını belirterek, “Şu an içinde bulunduğu şartlarda sivil hakları elinden alınmış ve psikolojisi bozulmuş bir halde. Alması gereken reçeteli ilaçlarına bile ulaşamıyor. Elimizde kaçma veya tehlike riski olmadığına dair açık ve ikna edici kanıtlar var. Kefaletle tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz” ifadesini kullanmıştı.

Hakim Cabell’in kararı bekleniyor

Cihantimur’un avukatları mahkeme hakimi Donald L. Cabell’e sundukları son dilekçede, kefalet başvurularıyla ilgili hakim kararını beklediklerini belirtmiş, yargı süreciyle ilgili son durumun değerlendirileceği bir duruşmanın da en kısa zaman içinde yapılmasını talep etmişlerdi.

Hakim Cabell, daha önce en kısa zamanda Cihantimur’un kefalet karşılığında tutuksuz yargılanmasının talep edildiği başvuruyu değerlendireceğini belirtmesine rağmen henüz kararını açıklamadı. Hakim Cabell’in ayrıca Cihantimur’un avukatlarının yaptığı son başvuruda en kısa zaman içinde yeni bir duruşma yapılmasıyla ilgili talebini de değerlendirmesi bekleniyor.

Can KAMİLOĞLU (@cankamiloglu) / X

Gazeteci* Can KAMİLOĞLU

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.