ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Terör Devleti İsrail kaybetti

Terör Devleti İsrail kaybetti
11 Aralık 2023
34
A+
A-

SABAH Gazetesi köşe yazarı ve TRT Yönetim Kurulu Üyesi Gazeteci – Yazar Hilal KAPTAN, kaleme aldığı “Terör Devleti İsrail kaybetti” başlıklı yazısında, Terör devleti İsrail’in, kurulduğundan bu yana meşruiyet arayışında olan bir devlet olduğuna dikkat çekti. 

UHA / İnternational News Agency

Hilal KAPLAN, İsrail kaybetti - Hilal Kaplan - Sabah GazetesiTerör Devleti İsrail’in, çalınan topraklar üzerine zulümle kurulduğu ve varlığını sürekli işgal üzerine inşa ettiği için meşruiyet arayışının hiç bitmediğini dile getirdi.

2005 yılında kurulan Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar Hareketi’ne (BDS) yönelik siber casusluk dahil pek çok girişimde bulunup çökertme çabaları ve Amerika Birleşik Devletleri’nin 35 eyaletinde meclislerden İsrail’i boykot yasağı kanunları çıkarmalarının bunun en büyük göstergelerinden birisi olduğuna vurgu yapan KAPLAN yazısında, şunları aktardı:

“Ancak Aksa Tufanı ile birlikte İsrail’in var olma hakkına dair küresel kamuoyu, İsrail’in net olarak gayri meşru bir yapı olduğuna dair ittifak halinde. “Ana vatan” Amerika Birleşik Devletleri’nde bile kamuoyunun yüzde 76’sı süresiz ateşkesten yana iken ve 18-25 arası gençlerde İsrail’in var olma hakkı fikri gittikçe düşmüşken bu topun o kaleden çıkması artık imkânsız” dedi.

“İkincisi, İsrail işgal ordusu sahada her gün başka bir şekilde rezil oluyor” diyen Gazeteci – Yazar Hilal KAPTAN, İsrail’in caydırıcılık mitinin tamamen sona erdiğini belirterek, yazısına şöyle devam etti:

“1973’te en büyük Arap devletlerini püskürtmeyi başaran İsrail, bugün Amerika’nın hibe ettiği savaş uçakları ve mühimmat olmasa bir avuç direnen mücahide beyaz bayrak çekecek hale geldi. Şayet ABD’nin savaş gemileriyle ortaya koyduğu gövde gösterisi olmasa, İsrail, 1967’den farklı olarak “altı gün” içinde söndürülecek bir balon olduğunu herkese göstermiş oldu”.

Hilal KAPTAN, Üçüncüsünün, İsrail’in diplomatik olarak da tüm dünyanın karşısında olduğu bir yapı haline geldiğinin altını çizerek, “Fransa’nın süresiz ateşkese evet dediği, İsrail’in “ebesi” İngiltere’nin bile çekimser oy verdiği bir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi var. Sadece ABD, tek başına İsrail’e diplomatik olarak zırh olmayı sürdürüyor” dedi.

Terör Devleti İsrail’in, Gazze’yi yaşanması çok zor hale getirdiklerini yazan KAPTAN, ancak Hamas’ı geri döndürülemeyecek biçimde konsolide ettiklerini açıkladı.

Hilal KAPTAN, bugün Filistinlilerin önüne bir sandık konsa çıkacak sonucu en iyi El Fetih yöneticilerinin bildiğini, Amerikan Savunma Bakanı’nın, İsrail’e yönelik “Taktik olarak zafer kazansa bile stratejik olarak kaybedebilir” sözlerini de bu bağlamda okunması gerektiğini belirtti.

SABAH Gazetesi köşe yazarı ve TRT Yönetim Kurulu Üyesi Gazeteci – Yazar Hilal KAPTAN yazısını şöyle noktaladı:

“İsrail için sonun başlangıcındayız ve attıkları her bomba ile biraz da kendi çukurlarını derinleştiriyorlar. Allah ömür verirse göreceğiz”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.