ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
07:34 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
07:15 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
06:02 Biden İsrail’in İran’ın Nükleer Tesislerini Hedef Almasına Karşı
02:27 BakanTunç, “Adalet ve eğitim kalkınmanın ön şartı”
02:19 TBMM’de bütçe maratonu başlıyor
00:51 Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik yayımlandı
00:37 Almanya’nın Düzensiz Göçü Önleme Çabaları
00:30 Dünya Gıda Üretimi Su Krizi Nedeniyle Risk Altında
00:29 Yılmaz: “2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, bu kazanımlarımızı sürdürülebilir hale getirecek”
00:23 İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğü iddia edildi
00:18 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
00:11 İzmir-Bremen hattında ticaret-bilim-kültür zirvesi
11:35 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova ile görüştü

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova ile görüştü
27 Ekim 2023
7
A+
A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, “Orta Doğu’da ve en son Filistin-İsrail arasındaki çatışmaların bölge sınırları dışına da taşma potansiyelinin olması çok dikkatli davranmamızı gerektiriyor.” dedi.

UHA / İnternational News Agency

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova ile Meclis’te bir araya geldi.

Kurtulmuş ve Gafarova, baş başa görüşmenin ardından heyetler arası toplantıya başkanlık yaptı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Başkanlık Divanı Toplantı Salonu’ndaki heyetler arası toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, Gafarova ve beraberindeki heyeti Meclis’te ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Kurtulmuş, iki ülke ilişkilerinin “iki devlet, tek millet” şiarıyla devam ettiğini, yakın işbirliği sayesinde bölgede kalıcı ve uzun süredir devam eden sorunların çözülme sürecine girdiğini vurguladı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan’ın 2’nci Karabağ Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve antiterör operasyonlarından başarıyla ve yüz akıyla çıkmasının özellikle Güney Kafkaslarda gerilimin düşürülmesi, barışın sağlanması ve esenliğin temin edilmesindeki önemine değinerek, Türkiye’nin her platformda Azerbaycan’ın milli politikasının yanında olduğunu vurguladı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova ile görüştü - Haber 1

-“Sahada kazanılan zaferin şimdi masada sonuçlandırılması dönemi”

Azerbaycan’ın sahada kazandığı zaferin şimdi masada sonuçlandırılması ve taçlandırılması döneminin olduğunu dile getiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Azerbaycan’ın haklı mücadelesini bütün uluslararası platformda hala engellemeye çalışan bazı çevrelerin olduğunu biliyoruz. Bazı lobilerin, Azerbaycan’ın sahadaki başarısına gölge düşürmek için kampanyalar yürüttüğünün de farkındayız ama bu haklı mücadeleyi sahada da kazanacaksınız ve inşallah bu mesele bütünüyle kalıcı bir şekilde çözülmüş olacaktır.”

Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Özellikle bölgemizdeki ve dünyadaki gelişmeler gösteriyor ki önümüzdeki süreç çok önemli gerilimlere, çatışmalara gebedir. Balkanların barut fıçısı haline getirilmesi, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş dolayısıyla Karadeniz’in son derece tehlikeli bir şekilde sularının ısınması, ayrıca Kafkaslardaki bu meselelerin devam etmesi, Orta Doğu’da ve en son Filistin-İsrail arasındaki çatışmaların bölge sınırları dışına da taşma potansiyelinin olması çok dikkatli davranmamızı gerektiriyor.

İki dost ve kardeş ülke olarak milli meselelerimizle yakınlaşmak ve bölgesel sorunlarda da ortak çözümler üretmek mecburiyetindeyiz. Bunun en başında da Kafkas bölgesindeki barışın derhal sağlanması ve böylece hiç olmazsa bu kadar sıkıntılı, bu kadar zor coğrafyanın bir bölgesinde barışın kalıcı olarak tesis edilmesi için bütün gücümüzle gayret sarf edeceğiz.”

Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova ise iki ülke için 2023 yılının önemli olduğunu belirtti.

Azerbaycan’da 2023’ün “Haydar Aliyev Yılı” olarak ilan edildiğini dile getiren Gafarova, bu yıl 29 Ekim’de Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü olarak kutlanacağını ifade etti.

Gafarova, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın hem Azerbaycan’ın hem de bütün Türk halkının bayramı olduğunu belirterek, “Türkiye bugün Türk halklarının başında duran büyük bir ülke ve büyük bir devlettir.” dedi.

İki ülkeyi birleştiren pek çok hedefin bulunduğuna işaret eden Gafarova, “Türkiye bugün dünyada tanınan güçlü devletlerden biridir. Türkiye uluslararası platform ve münasebetlerde sözünü geçiren bir ülkedir.” değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova ile görüştü

Görüşmede, TBMM Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, Azerbaycan Milli Meclisi Azerbaycan-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov, Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Mammadov da yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.