ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
07:34 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
07:15 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
06:02 Biden İsrail’in İran’ın Nükleer Tesislerini Hedef Almasına Karşı
02:27 BakanTunç, “Adalet ve eğitim kalkınmanın ön şartı”
02:19 TBMM’de bütçe maratonu başlıyor
00:51 Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik yayımlandı
00:37 Almanya’nın Düzensiz Göçü Önleme Çabaları
00:30 Dünya Gıda Üretimi Su Krizi Nedeniyle Risk Altında
00:29 Yılmaz: “2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, bu kazanımlarımızı sürdürülebilir hale getirecek”
00:23 İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğü iddia edildi
00:18 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
00:11 İzmir-Bremen hattında ticaret-bilim-kültür zirvesi
11:35 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sahil Yolu İle Van Geleceğin Cazibe Merkezi Olacak

Sahil Yolu İle Van Geleceğin Cazibe Merkezi Olacak
29 Haziran 2023
16
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Van Gölü sahilinde yapımı devam eden 10 kilometrelik Sahil Yolu ve rekreasyon alanında çalışmalar aralıksız devam ediyor.

UHA / İnternational News Agency

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’dan Veysel KAVRAYAN’ın özel haberine göre, Vali Ozan Balcı, Sahil yolu hattında yapılan 10 kilometrelik çalışmaları ve 1100 dönümlük rekreasyon alanında devam eden çalışmaların biran önce bitmesi için yakından takip ediyor ve projelerle ilgili Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel’den bilgi alıyor.

Van Gölü sahil çalışmalarıyla ilgili olarak Uluslararası Haber Ajansı (UHA)”ya açıklamalarda bulunan Vali Ozan Balcı, yapılan çalışmaların önemine dikkat çekerek,  Sahil Yolu’nun Van için çok kıymetli bir proje olduğunu söyledi.

Vali Balcı, yanında da yer alan rekreasyon alanında da çalışmaların hızla beraber yürüdüğünü hatırlatarak,  şu anda 10 kilometrelik sahil yolunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Vali Ozan Balcı, “İnşallah bunu 16 kilometreye çıkaracağız. Sahil yolunun yanında 1100 dönümlük büyük bir rekreasyon alanı oluşturuyoruz. Aynı zamanda Van Gölü’nde de dip çamur temizliği yapıyoruz. Van Gölü sadece Van’a ait bir değer değil. Bütün insanlığa ait bir değer. Sadece ekonomik bir değer, sadece doğal bir güzellik değil. Aynı zamanda sosyal, kültürel, zenginlik sunan, atalarımızdan aldığımız ve çocuklarımıza bırakmak zorunda olduğumuz bir değerdir. Bizler bu sahil yolunu ve 1100 dönümlük rekreasyon alanı tamamladığımız zaman Van Gölü’nden daha çok faydalanmış olacağız. İnşallah sonbahar sonu itibarıyla bitirmiş olacağız.” dedi.

Yapılan çalışmalarla sahil şeridinin büyük bir kültürel ve turistik merkez haline geleceğini vurgulayan Vali Ozan Balcı, tüm bu çalışmalarla birlikte Van’ın büyük bir kültürel ve turistik merkez olacağını ve her detayıyla çok harika bir yer olacağını belirtti.

“Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diyen Vali Balcı, “Buradaki çalışmaları çok sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Rekreasyon alanı içerisinde spor alanları, sosyal donatı alanları, bisiklet yolları, çocuk oyun grupları, yürüyüş alanları olacak. Kısacası ailelerimiz buraya geldiklerinde doya doya Van Gölü’nün güzelliklerinden yararlanacakları ve güzel vakit geçirecekleri bir alan olacak” dedi.

Yaklaşık 10 kilometrelik Sahil Yolunu 16 kilometreye çıkararak Erciş Yolu ile birleştirmeyi hedeflediklerini aktaran Vali Ozan Balcı, aynı zamanda çevre yolunun da yapıldığını ve bu sayede iki büyük alternatif yolunolacağının altını çizdi.

Vali Balcı, “Buradaki asıl hedefimiz Van Gölü’nün eşsiz güzelliklerinden, zenginliklerinden Vanlı hemşehrilerimizi maksimum derecede faydalandırmaktır. Aynı zamanda çevre il ve ilçelerimizde yaşayan insanlarımız için de buraları turizm ve cazibe merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Ayrıca Eski Van Şehrini ayağa kaldırma çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.