ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:30 Bakan Uraloğlu, “YHT’ler 97 milyon yolcu taşıdı” yolcu taşıdı
07:22 Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) Basınç kompansatörü, birinci devrede basıncı oluşturmak ve belirlenen sınırlar içinde tutmak için tasarlandı.
07:22 (BM) Genel Sekreteri Guterres’in ev sahipliğindeki 5+1 gayriresmi Kıbrıs toplantısı Cenevre’de yapılacak…
06:06 Seri Muhakeme ve Basit Yargılama Usulleri başarıyla uygulanıyor!
00:55 KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Ankara’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından verilen iftar yemeğine katıldı…
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zalime karşı mazlumun safındayız
00:05 ABD Başkanı’nın Özel Temsilcisi, bu hafta Moskova’ya gidecek
16:48 İletişim Başkanlığı’ndan alanında bir ilk: Stratejik İletişim Kitaplığı
16:34 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, başıboş köpek sorunu için 39 mülkiye müfettişi görevlendirildi
16:15 Siber Güvenlik Kanunu’na göre, Siber Güvenlik Stratejisi “Milli Güvenlik Kurulu”na (MGK) benzer yapıda kurulacak Siber Güvenlik Kurulu tarafından belirlenecek…
16:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zalime karşı mazlumun safındayız
11:04 Bakan Tunç: Bağımsızlık mücadelemiz İstiklal Marşımızın mısralarına yansımış ve vücut bulmuştur!
10:50 İletişim Başkanı Altun’dan “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” mesajı
10:41 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye ve Polonya NATO’nun iki kilit müttefikidir”
10:12 Sekiz soruda Kartalkaya soruşturması ne aşamada?
09:05 Türkiye’de Evlilik ve Boşanma Eğilimleri | Toplumsal Dönüşümün İzleri
08:17 Türk Dünyasında Bölgesel Entegrasyon Süreci: Siyasal Aşama
00:58 Gerçekliğin Tam Anlaşılmasının Önemi
00:10 Amerikan Borsasının Resesyon Paniği
00:10 Gazete Duvar sadece Google yüzünden mi kapandı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Putin’den Çin’in Ukrayna krizine barışçıl çözüm bulma planına destek

Putin’den Çin’in Ukrayna krizine barışçıl çözüm bulma planına destek
16 Mayıs 2024
12
A+
A-

Putin, “Çin’in Ukrayna krizinin çözümüne yönelik yaklaşımını olumlu değerlendiriyoruz. Pekin, bunun temel nedenlerini ve küresel jeopolitik anlamını gerçekten anlıyor.” dedi.

UHA / İnternational News Agency

Gazeteci Zhanna Agalakova’nın EuroNews’ten aktardığı haberinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin’in Ukrayna krizine barışçıl bir çözüm bulma planını desteklediğini söyledi.

Rusya’nın iki yılı aşkın süredir devam eden çatışmayı çözmek için diyalog ve görüşmelere açık olduğunu kaydeden Putin, Pekin’in “krizin arkasında yatan nedenleri tam olarak anladığını” belirtti.

Pekin’e yapacağı ziyaret öncesinde Çin’in Xinhua haber ajansına konuşan Putin, Çin’in planının ve Devlet Başkanı Şi Cinping tarafından geçen ay kamuoyuna açıklanan diğer “ilkelerin” çatışmanın arkasındaki faktörleri dikkate aldığını ifade etti.

Putin, Kremlin’in internet sitesindeki Rusça metinde, “Çin’in Ukrayna krizinin çözümüne yönelik yaklaşımını olumlu değerlendiriyoruz. Pekin bunun temel nedenlerini ve küresel jeopolitik anlamını gerçekten anlıyor.” ifadelerini kullandı.

Pekin’in 12 maddelik barış planı

Pekin, bir yıldan uzun bir süre önce savaşı sona erdirmek için genel ilkeleri belirleyen ancak ayrıntılara girmeyen 12 maddelik bir belge ortaya koydu.

Putin, Şi’nin Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile yaptığı görüşmelerde ortaya koyduğu ek ilkelerin “soğuk savaş zihniyetinin aşılması gerektiği fikrini geliştiren gerçekçi ve yapıcı adımlar” niteliğinde olduğunu belirtti.

ABD, o dönemde Rusya ve Ukrayna’nın ılımlı karşıladığı plana karşı çıkmıştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, öneriyi “büyük Çin medeniyetinin tartışmaya açtığı makul bir plan” olarak nitelendirdi.

Şi’nin planı, barışın yeniden tesis edilmesi ve istikrarın sağlanması için koşulların oluşturulması ve dünya ekonomisi üzerindeki etkilerin en aza indirilmesi çağrısında bulunuyor.

Rusya ve Çin, Moskova’nın Şubat 2022’de Ukrayna’yı işgal etmesinden birkaç gün önce ilişkilerini “sınır tanımayan” olarak adlandırdı.

Ancak Pekin şu ana kadar Rusya’nın savaşına gerçek silah ve mühimmat sağlamadı.

“Barış zirvesi”

İsviçre’de haziran ayında “barış zirvesi” düzenlenmesi planlanıyor. Ancak davet edilmeyen Rusya, bu girişimi anlamsız buluyor ve görüşmelerin “yeni gerçekleri” dikkate alması gerektiğini savunuyor.

Ukrayna Çin’i zirveye katılmaya ikna etmek için büyük çaba sarf ediyor. Pekin, zirve için bazı hazırlık görüşmelerine katıldı.

Rusya, Ukrayna’daki çatışmayı, “kolektif Batı” ile kendisini karşı karşıya getiren bir mücadele olarak görüyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymir Zelenskiy’nin barış planı Rus askerlerinin geri çekilmesini, 1991 Sovyet sonrası sınırlarının yeniden tesis edilmesini ve Rusya’nın eylemlerinden dolayı hesap vermesini öngörüyor.

***

This is war.» Upon leaving Channel One, TV anchor Zhanna ...

Gazeteci* Zhanna Agalakova

***

Zhanna Leonidovna Agalakova, 6 Aralık 1965, Kirov doğumlu bir Rus gazeteci, özel muhabir ve televizyon haber sunucusu. Moskova Devlet Üniversitesi (1991) mezunu. 1992’de Agalakova, RİA Novosti haber ajansının dedikodu muhabiri oldu. 1996’dan itibaren NTV (Rusya) kanalında yayın yaptı. 2002’de TEFİ Ödülü’ne aday gösterildi ve 2006’da “Anavata Liyakat İçin” Nişanı Madalyası ile ödüllendirildi. Ekim 1999’da , Novosti’nin (“Haberler”) gündüz ve akşam yayınlarının yanı sıra ana akşam haber programı Vremya’yı sunan Channel One Russia’ya katıldı. Mayıs 2000’de Stockholm’de düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda Rus profesyonel jüri oylamasının sonuçlarını açıkladı . 2000-2002 yılları arasında Vladimir Posner ile birlikte Vremena adlı televizyon programını sundu .Eylül 2005’te Agalakova, Channel One Rusya’nın Paris’teki kendi muhabiri yaptı ve Ocak 2013’ten Ağustos 2019’a kadar istasyonun New York’taki özel muhabiri oldu. Ağustos 2019’dan itibaren tekrar Paris’te çalıştı ve Mart 2021’den bu yana diğer Avrupa ülkelerindeki etkinlikleri haber yapma konusunda uzmanlaştı.Anagakova’nın Channel One Russia ile ilgili son raporu 17 Şubat 2022’de çıktı. 3 Mart 2022’de kanaldan istifasını sundu ve iki hafta sonra 17 Mart 2022’de kanaldan resmen ayrıldı. Rusya Ukrayna’yı işgal etti ve Rus televizyonunun Kremlin propagandası yapmak için kullanıldığına  inandığını söyledi . BBC tarafından yayınlanan bir röportajında Agalakova, Rus televizyonunu izleyicilerinin ‘beyinlerini yıkamak’ olarak nitelendirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.