Müzelerde ücretsiz ziyaret izni kimlere verildi?

UHA HABER / CHP Milletvekili Sera Kadıgil, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a sordu: 269 adet ücretsiz ziyaret izni ve alan tahsisi hangi kişi, kuruluş, dernek ve vakıflara verildi.
Sayıştay, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2019 yılında 138 kişiye ücretsiz Müzekart, 269 kişi ve kuruma ise ücretsiz ziyaret izni ve alan tahsis ettiğini tespit etti.
Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre; Sayıştay denetçilerince hazırlanan raporda, yüzlerce Müzekart’ın, Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) Yönetim Kurulu kararıyla dağıtıldığı ifade edildi.
Sayıştay denetçileri, DÖSİMM Yönetim Kurulu’nun böyle bir karar alma yetkisinin bulunmadığının altını çizerek, “Ücretsiz Müzekart” uygulamasının mevzuata aykırı olduğunu vurguladı.
Ersoy’a soruldu
Sayıştay’ın denetim raporlarında dikkati çektiği mevzuata aykırılık Meclis’e taşındı, CHP Milletvekili Sera Kadıgil, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:
Raporda bahsi geçen 269 adet ücretsiz ziyaret izni ve alan tahsisi hangi kişi, kuruluş, dernek ve vakfa sağlanmıştır?
Ücretsiz ziyaret izninden yararlandırılan toplam kişi sayısı kaçtır? Bu kişilerden usulüne uygun şekilde ücret tahsisi yapılsaydı devlet ne kadar gelir elde edecekti?
Bakan Ersoy, Sayıştay’ın mevzuata aykırı olduğunu belirttiği uygulamanın bakanlıkça yürütülen tanıtım faaliyetleri kapsamında mevzuata uygun olarak gerçekleştirildiğini iddia etti.
Bakan onaylı Yönetim Kurulu Kararı ile 300 Müzekart’ın, “Tanıtım misyonu” çerçevesinde bedelsiz dağıtıldığı belirtildi. Bakan Ersoy, Müzekart’ın medyada, sosyal medyada ya da toplumda, “Statüsü bakımından önemli bir hayran ya da takipçisi bulunan kişilere” dağıtıldığını ileri sürdü.
***
Neden https://www.uhahaberajansi.com/?
Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.
Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.
Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.
https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!
[UHA Haber Ajansı, 17 Mayıs 2021]