ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:24 Zafer uğruna yerle bir oldular: Kanlı şehir savaşları
06:09 Kapalı Maraş’ın bazı bölümlerinin ziyarete açılmasının dördüncü yıl dönümü
00:41 Bakan Bak, “Türkiye Yüzyılı, dijitalin yüzyılı, gençlerin, sporun yüzyılı olacak”
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze soykırımının hesabının sorulmadığı bir dünya huzura kavuşamayacaktır
00:29 Doğru müdahaleyle disleksili bireyler okuma yapabilirler
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Recai Kutan için başsağlığı mesajı
00:17 Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nda yolcu rekoru
00:16 Emine Erdoğan: Bu karanlık günler, bir halkın özgürlük umudunu söndüremeyecek
00:09 Recai Kutan vefat etti
00:07 SPD Taşkın Alt Kurulu’nun üçüncü toplantısına katıldı
00:04 Katil Siyonist İsrail’in katliamlarına Batı medyasından destek! Kirli oyunları ifşa oldu: Soykırımı böyle gizlemeye çalıştılar!
00:04 Kayseri Gastronomi Günleri’nin 2.’si kapılarını misafirlerine açtı
10:10 Almanya’da resesyon çanları çalıyor
10:07 AK Parti Fiber Altyapı İşini, Operatörlerden Ayıracak mı?
09:06 Otomotiv ihracatı eylülde yüzde 21 artışla 3,4 milyar dolar oldu
06:55 Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulaması, taklit ve hileli gıda listeleri artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılıyor
06:34 Nefret Söyleminin Sahiplenilmesi ile Ne Amaçlanıyor?
06:13 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle g
06:00 Elon Musk ilk kez Trump’ın seçim mitingine katıldı
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

MHP’li Prof. Dr. E. Semih YALÇIN: “Millî irade karşısında bütün siyasi partilerin boynu kıldan ince”

MHP’li Prof. Dr. E. Semih YALÇIN: “Millî irade karşısında bütün siyasi partilerin boynu kıldan ince”
5 Nisan 2024
40
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih YALÇIN, “Yerel Seçimlerde Partisinin Aldığı Sonuçlar Üzerinden Sürdürülen Manipülasyonlar” hakkında UHA Haber’e açıklamalarda bulundu.

UHA / Europe İnternational News Agency

MHP'li Semih Yalçın'dan Ersan Şen'e HDP tepkisi ikrar etmiş oldu - Internet HaberProf. Dr. E. Semih YALÇIN, “Yerel Seçimlerin üzerinden günler geçmesine rağmen; bazı çevrelerde, partimiz hakkındaki spekülasyonları canlı tutma ve aleyhimizdeki algı operasyonlarını sürdürme hevesi gözlemlenmektedir.

 Kerameti kendilerinden menkul bir takım kişi ve çevrelerin, meselenin gerçekliğinden uzaklaşarak gerek televizyon kanalları, gerekse yazılı basın ve sosyal medya vasıtasıyla MHP hakkında maksatlı siyaset mühendisliğine soyunduğu gözlemlenmektedir” dedi.

“Aziz milletimiz iradesini sandığa aksettirmiş ve her partiye, herkese çok anlamlı mesajlar vermiştir” diyen Prof. Dr. YALÇIN, Cumhur İttifakının bir üyesi olarak MHP’nin, bu mesajlardan gereken dersleri çıkardığını, Millî irade karşısında bütün siyasi partilerin boynu kıldan ince olduğunun altını çizdi.

Prof. Dr. E. Semih YALÇIN,  şunları söyledi:

“Alınan sonuçlar elbette çarpıcıdır. Ancak söz konusu olan Yerel Seçimlerdir ve Mahallî İdareler Seçimlerinin sonuçlarını kendi dinamikleri içinde analiz etmek icap eder. Yerel Seçimlerde ortaya çıkan tabloyu Genel Seçim mantığıyla nitelendirmeye ve anlamlandırmaya çalışmak, büyük hata olacaktır. Bu şekilde yapılan tespit, tahlil ve değerlendirmeler; iddia, söz ve mesuliyet sahiplerini yanlış yollara sevk edecektir.

Konu partimizce çok yönlü ele alınıp ortaya çıkan sandık aritmetiğinin sebepleri üzerinde rasyonel, objektif metot ve kriterler esas alınarak şimdiden çalışmalara başlanmıştır. Hâl böyleyken; Yerel Seçimlerin neticeleri üzerinden MHP’nin çoğunu az göstermeye çalışılmasına seyirci kalmayız.

Kayıplarımızın öne çıkarılıp kazançlarımızın yok sayılmaya çabalanmasına müsaade etmeyiz. Partimizin siyasetteki özel mevkiinin hedefe konulması karşısında suskun durmayız. MHP’nin siyaseten etkisizleştirmeye çalışılmasını görmezden gelmeyiz.”

MHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih YALÇIN, Seçimlerde husule gelen siyasi tablonun saptırılmasına, belediyelerdeki el ve görev değişikliklerinin fırsatçılık yapılarak başka mecralara çekilmesine göz yummayacaklarını belirterek, aylardır sahada gecelerini gündüzlerine katan cefakâr, fedakâr dava arkadaşlarının emeklerinin yok sayılmasına, tezyif ve tahfif edilmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi.

“Partimizi her şart altında destekleyen vefalı seçmenlerimizin gösterdiği teveccühün küçümsenmesine sessiz kalmayız” diyen Prof. Dr. E. Semih YALÇIN, en gerçekçi ve doğru yaklaşımın, partilerin genel oy dağılımının, il genel meclisinde verilen müstakil oylar üzerinden belirlenmesi olduğunu söyledi.

Prof. Dr. YALÇIN, “Genel Başkan Yardımcımız Sayın Feti Yıldız’ın açıkladığı gibi Semih Yalçın kimdir? MHP İstanbul milletvekili adayı Semih Yalçın kaç yaşında? - Seçim HaberleriYSK Verilerine göre, MHP’nin 31 Mart 2024 günkü Mahallî İdareler Seçimlerinde il genel meclisi oy oranı yüzde 16,62’dir. Buna göre MHP üçüncü parti konumundadır” dedi.

MHP’nin birçok yerde Cumhur İttifakı bünyesinde seçimlere girdiğini söyleyen MHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih YALÇIN, Genel oy dağılımının değerlendirilirken, bu olgunun münhasıran ele alınması gerektiğini ve diğer taraftan, Türkiye’nin önünde uzun bir dört yıl, çözüm bekleyen iç ve dış sorunların bulunduğunu hatırlattı.

Prof. Dr. YALÇIN, İç barış ve huzurun, birlik ve bütünlüğün muhafazası için, partilerin siyasi tavırlarının kuyumcu titizliğiyle tartılmasının önem arz ettiğini ve  Sivil toplum kuruluşlarıyla medya organlarının da bu vetireye olumlu, yapıcı, sorumlu politikalarla katkıda bulunmasının beklentileri olduğunu açıkladı.

“Beyhude tartışmalarla vakit zayi etmek yerine, aşılması gereken küresel ve bölgesel engellere odaklanılmalıdır” diyen Prof. Dr. E. Semih YALÇIN, şöyle devam etti:

“Bu, sadece siyasi partiler için değil; Türk demokrasisi ve toplumsal bünye içinde rol üstlenen bütün aktörler için bir vecibedir. Çocukça sevinçler, zafer oyun havaları, psikolojik tatmin seansları, artık yerini demokratik olgunluğa bırakmalıdır.

Faydasız kötüleme, karalama kampanyalarından vazgeçilerek demokratik barış ikliminin egemen kılınmasına katkıda bulunulmalıdır. Ayaklar yere değmelidir.

Fotoğraf açıklaması yok.Göğe erdiği sanılan başlar, çabucak dağılacak bulutlardan inmelidir. Rüzgârın estiği yöne doğru kanat çırpanların, en ufak fırtınada meçhule, hiçliğe savrulduklarına çokça şahit olunmuştur.

İklim değişikliği; dünyanın olduğu kadar, toplumların da geleceğini etkilemektedir. Siyasette de iklim veya mevsim değişikliği yaşanabilmektedir.

 “Gönlün yazı var, kışı var.” şeklindeki atalar sözü gündeme uyarlanınca şöyle denilebilir: Siyasetin yazı var, kışı vardır.

Her seçimin de sonrası, arkası vardır. Oylar emanet, mevkiler muvakkattir. Baki kalan devlet, hâkim olan millettir. MHP olarak millet iradesine saygı göstereceğiz.

Devletin bekasını kıskançlıkla gözeteceğiz. Türkiye’nin zaman ve takat yitirmesi için değil, güç kazanması, yükselmesi için gayret göstermeye devam edeceğiz.

Hükümete köstek değil, destek olacağız. Zira Türkiye kazanınca millet kazanacaktır. Türkiye; kayıplarını telafi edecek, sorunlarını çözecek kuvvet ve kudrettedir.

21. yüzyılın Türkiye Yüzyılı olacağı tezimiz, bir ütopyadan ibaret değildir. Cumhur İttifakı ve MHP bu uğurda üzerine düşen görevi yerine getirmek için inanç, sabır ve tevekkülle çalışmaya devam edecektir. Türkiye’yi dünyada ve bölgesinde lider ülke konumuna getirme ülküsü yolunda kararlılıkla ilerlenecektir.”

Ataner YÜCE - (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı

Gazeteci* Ataner YÜCE, TRT

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.