ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Lastik İş Sendikası, 2024-2025 Toplu İş Sözleşmesi taslağını hazırladı

Lastik İş Sendikası, 2024-2025 Toplu İş Sözleşmesi taslağını hazırladı
31 Aralık 2023
119
A+
A-

Lastik sektörünün önde gelen üreticileri Brisa, Pirelli, Goodyear ve Prometeon’da faaliyet gösteren toplamda yaklaşık 6 bin işçiyi yakınen ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde start verildi. 

UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiLastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Sarı;  Tryp By Wyndham otelde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna açıklamalarda bulundu.
Başkan Alaattin Sarı; toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde start verildiğini belirterek, tüm fabrikalar için hazırladıkları aynı taslağı iş verene sunulduğunu ifade etti.
KONULARA HAKİM BİR SUNUM
Lastik İş sendikası yöneticilerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında hazırlanan toplu iş sözleşmesinin taslağı ve sürecin detayları hakkında konuşan Genel Başkan Alaattin Sarı, küresel lastik sektörünün geldiği noktalar, gelir ve vergi adaleti, kazanılmış hakları korumak, eşit işe eşit ücret ilkesinin benimsemesi, iş güvencesi, satın alma gücünün arttırılması gibi sektörle ilgili tüm teknik ve rakamsal değerler hakkında bilgi verdi. 
ÜRETİMDE TÜRKİYE’NİN ÖNEMİ 
Lastik İş sendikası Genel Başkanı Alaattin Sarı yaptığı açıklamasında, küresel lastik sektörünün önemine ve dinamiklerine dikkat çekerek; Çin’in yaptığı yatırımlarla ön plana çıktığını, Avrupa ve Kuzey Amerika pazarının azaldığına dikkat çekerek; Türkiye’nin otomotiv pazarında 2009 yılından beri öne çıkan ülke konumunda olduğunun altını çizdi.
ZAM ORANLARINI PAYLAŞTI
Hazırlanan taslaktaki zam oranlarına da ayrıca vurgu yapan Başkan Alaattin Sarı,  Toplu sözleşme taslağı hazırlanırken işçilerden topladıkları anket sonuçlarından faydalandıklarını ve işçiden gelen talepleri de göz önünde bulundurduklarını hatırlatarak, 4 bin 15 ankete dayanarak işçinin yüzde 82′ sinin sendikaya güvendiğini ifade etti.
Alaattin Sarı; hazırlanan taslakta üretim işçilerine yüzde 111, destek işçilerine ise yüzde 170 oranında zam yapılması yönünde taleplerinin olduğunu da dile getirdi.
ESNEK ÇALIŞMAYA GÖSTERİLEN DİRENÇ
Türkiye’deki lastik sektöründe yerli ve yabancı şirketlerin de bulunduğunu ifade eden Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Sarı; 15 bin çalışanın yer aldığı bir sektörde 1 yılda yaklaşık 30 milyon lastiğin üretildiği  ve ayrıca 1960′ lı yıllardan bu güne kadar ülkede lastik üretiminin yapılmasına rağmen, sektörde beklenen ilerlemenin sağlanmadığını söyledi.
Alaattin Sarı; 2003 yılında yürürlüğe giren esnek çalışma yasasına karşı 18 yıldır direnç gösterdiklerini ve 2014 yılında toplam 1350 taşeron işçiyi asıl işveren işçisi durumuna getirerek çok önemli bir kazanım elde ettiklerinin altını çizdi.
Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Sarı; basın toplantısının sonunda salonda bulunan yöneticiler tarafından ayakta alkışlandı,  tek tek tüm davetlilerle ilgilendi ve basın mensupların sorularını da yanıtladı.
Gazeteci* Mustafa SALMAN
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.