ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
00:30 Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli
00:29 7 Ekim’in yıldönümü öncesinde dünyanın dört bir yanında Filistin yanlısı gösteriler düzenlendi
00:28 Bağımsız milletvekili Nadir Bedir, “Savaş bittikten sonra Hizbullah ile oturup konuşmalıyız”
00:25 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:20 Bakan Fidan Lübnan Başkakanı Mikati ile görüştü
00:10 Bakan Göktaş: Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışmaları sürdüreceğiz
00:03 Astana Zirvesi; Şanghay İş Birliği Örgütü Büyüyor mu?
00:02 Irak’ın kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kosova’dan Mektup Var!

Kosova’dan Mektup Var!
10 Nisan 2023
448
A+
A-

Kosova’nın Dünyaya açılan sesi olan KosovaPort Haber Portalı’nın Genel Yayın Yönetmeni Televizyoncu ve Gazeteci Ela KASAP, geçtiğimiz hafta Kosova’da yaşanan önemli olayları ‘Kosova’dan Mektup Var!‘ Haber Bülteni köşesine taşıdı.

İşte Ela KASAP’ın derlediği haberler!

TÜRK ASKERİ KOSOVA’DA RAMAZAN KOLİSİ DAĞITTI

ihlas Haberi Ajansı (İHA) Kosova Temsilcisi Gazeteci Enis TABAK’ın haberine göre, Türk askeri Kosova’da ramazan kolisi dağıttı.

NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü (KFOR) bünyesinde 1999 yılından bu yana görev yapan Türk askeri, 24 yıldır her Ramazan ayında olduğu gibi bu sene de ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzattı.

Kosova’nın doğusundaki Ştimle Belediyesi’ne bağlı köylere Mehmetçik ile giden Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı’nda görevli doktor ve hemşire önceden tespit edilmiş ihtiyaç sahibi yaşlılara sağlık taraması yaptı.

Mehmetçik ise ihtiyaç sahiplerine Ramazan kolisi dağıttı. Türk askeri Ramazan ayı boyunca Kosova genelinde ihtiyaç sahibi 500 aileye Ramazan kolisinin yanı sıra bin 500 adet Ramazan pidesi de dağıtacak.

Kosova Türkiye Ticaret Odası, Priştine’de iftar verdi.

KTTO, PRİŞTİNE’DE İFTAR VERDİ

Kosova Türkiye Ticaret Odası, Priştine’de Gençlik Sarayı’ndaki İftar Çadırında Priştinelilere bir iftar yemeği düzenledi.

İftar yemeğine, Başbakan Albin Kurti, Avrupa Entegrasyonu, Kalkınma ve Diyalogdan Sorumlu Birinci Başbakan Yardımcısı Besnik Bislimi, İçişleri Bakanı Xelal Sveçla, Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Tunç Angılı, Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Gözde Eroğlu ve KTTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Balkız’ın yanı sıra KTTO’nun diğer üyeleri ve Kosova’daki Türk kurumlarının temsilcileri katıldı.

Gecede Başbakan Kurti bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından dualar edilerek, hep birlikte iftarlar açıldı.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Angılı “Empati” derneğini ziyaret etti.

BÜYÜKELÇİ ANGILI “EMPATİ” DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi  Tunç Angılı, Bölgesel Kalkınma Bakanı ve KDTP Genel Başkanı Sayın Fikrim Damka, Türkiye’nin  Prizren Başkonsolosu  Celal Doğan  ile Kosova Parlamentosu KDTP Milletvekili Fidan Brina Jılta, Prizren merkezli Empati Rehberlik ve Sosyal Sorumluluk Derneği’ni ziyaret etti.

Konuklar, derneğin Gençlik Komisyonu üyelerinin  soru, sorun ve talepleriyle yakından ilgilendiler.

Empati Derneği’nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımında, “ziyaretleri ile bizleri onurlandırdıkları için kendilerine teşekkür ederiz.” ifadesine yer verildi.

Esnaf Derneği’nden ‘Geleneksel Yerli Ürünler İftarı’.

ESNAF DERNEĞİ’NDEN GELENEKSEL YERLİ ÜRÜNLER İFTARİ

Prizren merkezli Esnaf Derneği’nin 28. geleneksel yerli ürünler iftarı, üst düzey yetkililer ile dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

İftar yemeği bu yıl iş ve siyaset dünyasından 500’e yakın davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Esnaf Derneği’nin 28. Geleneksel iftarında bu yıl da yalnızca yerli ürünler kullanıldı.

İftarda, Başbakan Yardımcısı Emilija Redžepi, Bölgesel Kalkınma Bakanı ve KDTP Genel Başkanı Fikrim Damka, Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Tunç Angılı, Kosova Demokratik Partisi (PDK) Genel Başkanı Memli Krasniqi, Başkan Yardımcısı Enver Hoxhaj, milletvekilleri Enis Kervan ile Fidan Brina Jılta  ve diğer davetliler katıldı.

İftar yemeğinde konuşan KDTP Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka iş insanları ve genç girişimciler  ile yürüttükleri projeler hakkında söz ederek,  bu alanda desteklerin sunulması ve ekonomik alanda kalkınmanın önemine değindi.

KKYD’den ihtiyaç sahiplerine iftar.

KKYD’DEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE İFTAR

Prizren merkezli  Kosova Kadınlar Yardımlaşma Derneği (KKYD) bu yıl da ihtiyaç sahiplerini unutmadı. Dernek tarafından bu yıl da hayırseverler tarafından yardıma ihtiyaç duyan 40 anne ve çocuğa  iftar yemeği tertipledi.

İftar yemeğinde bir araya gelen ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren Kosova Kadınlar Yardımlaşma Derneği, mübarek ramazan ayında yardıma muhtaç olanları yalnız bırakmadı.

İftar yemeğinde KFOR bünyesinde Prizren’de görev yapan  Kosova Türk Temsil Heyet Başkanı Albay Recai Yılmaz ve komutanlar da hazır bulundu.

İftar yemeği çerçevesinde bir hayırseverin katkılarıyla ihtiyaç sahibi çocuklara harçlık verildi.

Değerli okurlar, Kosova’dan Mektup Var!Haber Bültenimizi Kosova Türkleri’nin özgün halk oyunlarının koruma altına alınması için yapmış olduğu başvuru haberiyle noktalıyoruz.

KOSOVA TÜRKLERİ’NİN ÖZGÜN HALK OYUNLARININ KORUMA ALTINA ALINMASI İÇİN BAŞVURU YAPILDI
Kosova Demokratik Türk partisi (KDTP) milletvekili Enis Kervan, Kosova Kültür Bakanlığı ile Priştine ve Prizren Kültürel Miras merkezleri’ne yaptığı başvuruda, Kosova Türklerine özgün olan halk oyunlarının kültür mirası olarak korum altına alınmasını talep etti.

Başvuruda, çok etnisiteli ve çok kültürlü Kosova Cumhuriyeti’nde azınlık topluluk olarak  Türklere ait olan halk oyunlarının, Kosovanın kültür zenginliği olarak tescillenerek koruma altına alınması talep edildi.

Milletvekili Kervan tarafından yapılan başvuruda, Prizren ve Priştine’de yaşayan Türklere özgün olan halk oyunlarının Kültür Mirası Listesi’ne dahil edilmesi istendi.

Başvuruda Prizren’den, Beş Kılıç, bardak, mevlana, Aynalı pembe, ve kaçamak isimli halk oyunları ile Priştine’den Pembe pembe, Deli Aguş, Mehmet Ağa, Bıçak ve topuk isimli halk oyunlarının, Kosova’nın Kültür Miras Listesi’ne alınması talep edildi.

Başvurada, Kosovalı Türklere özgün olan söz konusu halk oyunlarının uzun yıllar oynanıp , halk arasında yaşatıldığı belirtildi.

***
Ela KASAP, Televizyoncu-Gazeteci
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.