ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, ‘Çapsız danışmanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’nı yanıltıyor

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, ‘Çapsız danışmanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’nı yanıltıyor
24 Temmuz 2021
294
A+
A-

UHA HABER / İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu,  Cumhurbaşkanının her konuda danışmanları tarafından yanlış bilgilerle bilgilendirildiğini ifade ederek Cumhurbaşkanının geçmişte yaptığı konuşmalardan alıntı yaparak Külliyenin Cumhurbaşkanını yanıltan danışmalardan temizlenmesi gerektiğini söyledi.    

TÜRKİYE’DE  OLAĞAN DIŞI GELİŞMELER OLUYOR 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Hayrettin Nuhoğlu, Türkiye’de bir süredir, özellikle de partili cumhurbaşkanlığı sistemine geçildikten sonra gizlilik içinde olağan dışı olayların gerçekleştiğini belirttti.

 Hayretin Nuhoğlu “Kararnameler çıkarılıyor, kanun teklifleri hazırlanıyor, dış görüşmeler yapılıyor, kurum ve kuruluşlarda bazı uygulamalar görülüyor ama bunlar hep gizlilik içinde oluyor. Cumhurbaşkanının etrafında bir duvar örüldüğü kanaatindeyim. Kimse konuşamıyor, yanlışlıklar iletilemiyor, korkudan doğru da olsa farklı ses çıkarılamıyor.” dedi. 

CUMHURBAŞKANI DANIŞMANLARI TARAFINDAN YANILTILIYOR 

Hatay ve İstanbul’da Cumhurbaşkanının yaptığı konuşmalardaki bazı yanlışlıkları dile getiren Nuhoğlu  danışmanlarının Cumhurbaşkanına yanlış bilgiler aktardığını ifade ederek  Erdoğan’ın yaptığı açıklamalardaki çelişkilere örnekler verdi. Nuhoğlu konuşmasına şöyle devam etti; 

“Cumhurbaşkanı diyor ki: “Devletlerde devamlılık esastır, söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla alırlar. Devletlerde devamlılık esastır.” cümlesi büyük devlet olmanın bir gereğidir. Devlet bürokrasi denen bir sistemle yönetilir. Bu sistem her kademedeki memurdan Cumhurbaşkanına kadar uzanan hiyerarşik bir tablodur. Bizim gibi geleneği oluşmuş büyük devletlerde görev yapanlarda bazı özellikleri aranır çünkü devlet, milletin emanetidir, emanete ihanet etmemek esastır. Onun için eğitim, dürüstlük, liyakat, uzmanlık, tecrübe ve millete sadakat gibi köklü geleneklerin yaşatılması şarttır. Bu gelenek Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilk doksan yılında uygulanmış ne yazık ki sonrasında bozulmaya başlamıştır. Şimdi ise âdeta çivisi çıkmış, devlet çarkı dönemeyecek kadar sarsılmıştır. “Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla alırlar.” cümlesi esasen bir Cumhurbaşkanının devleti ve milleti karşısına alarak söyleyeceği bir söz değildir. Bu cümleyi konuşma metnine yazan danışmanlar ülkenin aleyhine olan sözleşmelerin kamu düzenine aykırılık sebebiyle hukuken geçersiz sayılacağını ya bilmemektedirler ya da karşı tarafa mesaj vermek için kasıtlı olarak söyletmişlerdir. 

Konuşma çelişkiler ve teknik yanlışlıklarla doludur. “Boğazdan yılda 3 bin gemi geçişi varken günümüzde bu rakam 45 bine ulaştı.” sözü bir çelişkidir. Son on beş yılda 56 binlerden 2020’de 38 bine düşen gemi sayısı 2021’de düşmeye devam ederek şu anda 38 binin altında kalacağı anlaşılmıştır, 2050’de de gemi sayısının 78 bini bulamayacağı çok açık bir şekilde görülmektedir. 

“Proje çalışmalarında 11 ayrı üniversiteden 51 bilim insanı görev yaptı.” sözü de Cumhurbaşkanının daha önce yaptığı açıklamasında “7 üniversite ve 55 kurum” ifadesiyle çelişmektedir. Hangisi doğrudur, belli değil. “15 milyar dolarlık bir maliyetle altı yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz.” sözü de öncekilerden farklıdır. Her defasında farklı fiyat ve süre telaffuz edilmektedir. Konuşma metnini hazırlayanlar Aşık Veysel’e dağları bile deldirmişler. Danışmanlar hızlarını alamadıkları için ülkemizi yeniden dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacaklarını iddia ederken 2023 hedeflerinin revize edilip yarıya düşürüldüğünü de bilmiyorlar. Cumhurbaşkanı önüne getirilen konuşma metnini incelemeye vakit bulamayabilir, danışmanların sorumluluğu çok büyüktür. Külliyede Cumhurbaşkanlığı bünyesine sızmış, Türklük düşmanı kişilerin oradan uzaklaştırılmasını, yeteneksiz, liyakatsiz kişilerinde ayıklanmasının doğru olacağını bu kürsüden defalarca ifade ettim. Ne var ki Cumhurbaşkanının konuşmalarını hazırlayan ekipte bu çapsız kişilerin olduğu ve konuşma metnine yanlış bilgileri koydukları anlaşılmaktadır. Cumhurbaşkanı Hatay’da yaptığı konuşmada “Tahtaköprü Barajı’nın yükseltilerek sulama alanının 109 bin hektardan 453 bin dekara çıkarttık.” demiştir. Bu dil sürçmesi değil çünkü ekrandan okundu. 109 bin hektarın 1 milyon 90 bin dekar ettiğini ve 453 bin dekarın 2,4 katı olduğunu Cumhurbaşkanı görmeyebilir ama nasıl olurda böyle yanlış açıklamayı kendisine yaptırmış olabilirler.“ diyerek danışmanlarının Cumhurbaşkanının yanlış bilgilerle bilgilendirdiğini ifade etti. 

[UHA Haber Ajansı, 24 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.