ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:53 Kocaeli Kartepe’den Haberler!…
11:10 Gazeteci Serkan Borlak son yolculuğuna uğurlandı…
11:08 Türkiye toplam tahıl ürünlerinde 2023-2024 piyasa döneminde yurt içi üretimi ülkedeki talebi karşılama yeterliliği yüzde 111,9 olarak belirlendi…
10:43 Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Dijital bağımlılık riskine karşı çocuklarımızı korumak zorundayız”
09:13 Adalet ve güven temelli liderlik
07:37 Yeni neslin başarılı oyuncularından Hafsanur Sancaktutan, şu sıralar rol aldığı dizi için Kapadokya ve İstanbul arasında adeta mekik dokuyor…
06:51 Ramazan sonrası sağlıklı beslenmeye geçiş rehberi
00:57 Bayram tatilinin ilk 4 günü trafik kazalarında 34 kişi hayatını kaybetti
00:51 Kocaelispor Teknik Direktörü Taşdemir, Sakaryaspor maçının ardından UHA Haber’e açıklamada bulundu…
00:48 RTÜK Başkanı: Boykota destek veren kanallara gereği yapılacak
00:47 Bakan Yerlikaya, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Tehditlerle, parmak sallamalarla, sokak ve boykot çağrılarıyla eğip, bükülemez”….
00:22 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, bu yıl üçüncüsü Almanya’da düzenlenen ‘Küresel Engellilik Zirvesi’ne katılıyor…
00:08 2003-2004 Yılları arasında Batman Valiliği yapan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Batmalıların Ramazan Bayramı’nı kutladı…
00:05 Türkiye’nin seyir füzeleri: Sahne onların olacak
00:01 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP’nin boykot çağrılarının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
22:35 TRT ekranlarında yaşanan Aybüke Pusat krizinden sonra bir gelişme de ‘Bir Zamanlar İstanbul’ dizisinden geldi…
20:42 Bakan Bolat, CHP’nin boykot çağrılarına rağmen alışveriş yapanlara teşekkür etti
20:16 Bakan Uraloğlu: İnadına millî ve yerli her ürünü destekliyoruz
20:09 İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturması sonrası CHP tarafından başlatılan ‘boykot çağrıları’ esnafta karşılık bulmadı…
19:49 Ticaret Bakanı Bolat TRT Haber’de: Bugün ekonomiye sahip çıkma günü…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsveç Başbakanı ile görüşen Erdoğan, savunma sanayi alanındaki yaptırımların kaldırılmasını istedi

İsveç Başbakanı ile görüşen Erdoğan, savunma sanayi alanındaki yaptırımların kaldırılmasını istedi
22 Mayıs 2022
271
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Finlandiya ve İsveç liderleri ile telefon görülmesi yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, iki ülkeye Türkiye’nin taleplerini ilettiği bildirildi. Erdoğan ayrıca, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’le de görüştü.

İlk olarak İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’ye yönelik savunma alanında uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasını istediği belirtildi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan görüşmede Andersson’dan “terör örgütlerine yönelik siyasi, finansal ve silah desteğinin son bulması ve savunma alanında uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasını” talep etti.

Açıklamaya göre, Erdoğan, İsveç’in, PKK ve Suriye ile Irak’taki uzantıları bakımından Türkiye’nin kaygılarını paylaştığını ortaya koyan somut ve ciddi adımlar atmasını beklediklerini dile getirdi.

Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı sonrasında savunma sanayisi alanında İsveç’in Türkiye’ye uyguladığı kısıtlamaların da kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan’dan Finlandiya cumhurbaşkanına: ‘Terör örgütlerini görmezden gelmek ittifak ruhuyla bağdaşmaz’

Erdoğan’ın Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile görüşmesinde ise iki ülke ilişkileri ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusunun ele alındığı belirtildi.

İletişim Başkanlığı, Erdoğan’ın “NATO içinde bir müttefik açısından tehdit oluşturan terör örgütlerini görmezden gelen bir anlayışın dostluk ve ittifak ruhuyla bağdaşmayacağını” söylediğini bildirdi.

İletişim Başkanlığı’na göre Erdoğan, Türkiye’nin milli güvenliğine ve halkına yönelik açık bir tehdide karşı verdiği mücadeleye saygı ve destek verilmesini beklediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

Stoltenberg Türkiye’nin endişelerinin giderilmesi gerektiğini söyledi

Erdoğan’ın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’le yaptığı telefon görüşmesinde de İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusu ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye’nin NATO’nun açık kapı politikasını samimi şekilde desteklediğini, İsveç ve Finlandiya’nın üyelik talebine dair meselenin ise bu iki ülkenin Türkiye’nin hayati milli güvenlik menfaatleriyle ilgili tutumları olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın terörizmle mücadele başta olmak üzere, temel meselelerde Türkiye ile dayanışma içinde olacaklarını açıkça göstermedikleri sürece, bu ülkelerin NATO üyeliklerine müspet yaklaşmayacaklarını söyledi.

Stoltenberg ise Türkiye’nin güvenlik endişelerinin giderilmesi gerektiğini belirtti.

Finlandiya ve İsveç, Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgali sonrası NATO üyeliği için harekete geçmiş, geçtiğimiz hafta resmi başvurusunu yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç’in “terör gruplarına verdiği destek” nedeniyle iki ülkenin NATO üyeliğine “evet” denmeyeceğini açıklamıştı.

NATO’ya yeni üye alımı da dahil kararların ittifaktaki tüm ülkeler arasında oy birliği ile alınması gerekiyor.

Batılı analistler, Türkiye’nin güvenlik konusundaki taleplerinin inandırıcı olması için kayda değer nedenler bulunduğunu ancak iktidarın seçimler öncesi bunu bir fırsat olarak görüp kullanmaya çalıştığı yorumlarını yapıyor.

[UHA Haber Ajansı, 22 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.