ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:48 İletişim Başkanlığı’ndan alanında bir ilk: Stratejik İletişim Kitaplığı
16:34 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, başıboş köpek sorunu için 39 mülkiye müfettişi görevlendirildi
16:15 Siber Güvenlik Kanunu’na göre, Siber Güvenlik Stratejisi “Milli Güvenlik Kurulu”na (MGK) benzer yapıda kurulacak Siber Güvenlik Kurulu tarafından belirlenecek…
16:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zalime karşı mazlumun safındayız
11:04 Bakan Tunç: Bağımsızlık mücadelemiz İstiklal Marşımızın mısralarına yansımış ve vücut bulmuştur!
10:50 İletişim Başkanı Altun’dan “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” mesajı
10:41 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye ve Polonya NATO’nun iki kilit müttefikidir”
10:12 Sekiz soruda Kartalkaya soruşturması ne aşamada?
09:05 Türkiye’de Evlilik ve Boşanma Eğilimleri | Toplumsal Dönüşümün İzleri
08:17 Türk Dünyasında Bölgesel Entegrasyon Süreci: Siyasal Aşama
00:58 Gerçekliğin Tam Anlaşılmasının Önemi
00:10 Amerikan Borsasının Resesyon Paniği
00:10 Gazete Duvar sadece Google yüzünden mi kapandı?
11:22 Kartepe Belediyespor Hokey Takımı, kupayı Başkan Kocaman’a getirdiler!
09:57 Gebze-İzmit yolculuğunda kredi kartıyla ödemelerde 4 TL 58 kuruş banka komisyonu vatandaştan alınıyor!
00:20 ABTTF Başkanı Habip Oğlu, Danışma Kurulu’nun iftar programına katıldı
00:10 Geleceğin Eğitimi 2025 Zirvesi ve Cumhuriyet Eğitime Katkı Ödülleri için geri sayım başladı
00:05 Turizmde büyüme rekabet için teknolojik yatırımları zorunlu kılıyor
10:19 Osmanlı Devleti’nin ilk şeyhülislamı Molla Fenari’nin türbesi her gün ziyaretçiler akın ediyor
09:59 Otomotiv ihracatı Şubatta 3 milyar dolar oldu!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail’in Şam’da İran konsolosluğunu vurmasının ardından ABD olası bir misillemeye karşı teyakkuzda

İsrail’in Şam’da İran konsolosluğunu vurmasının ardından ABD olası bir misillemeye karşı teyakkuzda
8 Nisan 2024
32
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Amerikalı üst düzey bir yetkili, konsolosluk saldırısına misilleme olarak İran’ın bölgedeki İsrail ya da Amerikan üslerini hedef alması olasılığına karşı ABD’nin hazırlık yaptığını belirtti.

UHA / İnternational News Agency

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İran’ın, İsrail’in Şam’daki konsolosluk Euronews png | PNGWingbinasına yönelik saldırısına misillemede bulunacağını bildirmesinin ardından teyakkuza geçti.

Reuters’ın Amerikalı üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, konsolosluk saldırısına misilleme olarak İran’ın bölgedeki İsrail ya da Amerikan üslerini hedef alabileceği olası bir saldırıya karşı ABD’nin hazırlık yaptığı belirtildi.

Amerikalı CNN haber kanalının gelecek hafta içinde bir saldırı olabileceği yönündeki haberini de doğrulayan yetkili, “Kesinlikle yüksek bir teyakkuz halindeyiz” dedi.

Şam’daki İran’ın konsolosluk binasını İsrail’in vurması sonucu en az 8 kişi hayatını kaybetmiş, ölenler arasında İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü’nde üst düzey komutan olan Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahedi’nin de bulunduğu duyurulmuştu.

İran’ın misilleme açıklamasının ardından ABD Başkanı Joe Biden da perşembe günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüşerek İran’dan gelen tehdidi ele almıştı.

Zahedi’nin Kasım Süleymani’nin Ocak 2020’de bir ABD hava saldırısında hedef alınmasından bu yana öldürülen en üst düzey İran Devrim Muhafızları komutanı olduğu belirtiliyor.

Saldırıdan sonra açıklamada bulunan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, “Direniş cephesinin iradesini yok etmeyi başaramayan Siyonist rejim (İsrail), kendini kurtarmak için kör suikastları yeniden gündemine aldı. Hedeflerine asla ulaşamayacağını ve bu korkakça suçun cevapsız kalmayacağını bilmelidir” demişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.