ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:24 Zafer uğruna yerle bir oldular: Kanlı şehir savaşları
06:09 Kapalı Maraş’ın bazı bölümlerinin ziyarete açılmasının dördüncü yıl dönümü
00:41 Bakan Bak, “Türkiye Yüzyılı, dijitalin yüzyılı, gençlerin, sporun yüzyılı olacak”
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze soykırımının hesabının sorulmadığı bir dünya huzura kavuşamayacaktır
00:29 Doğru müdahaleyle disleksili bireyler okuma yapabilirler
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Recai Kutan için başsağlığı mesajı
00:17 Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nda yolcu rekoru
00:16 Emine Erdoğan: Bu karanlık günler, bir halkın özgürlük umudunu söndüremeyecek
00:09 Recai Kutan vefat etti
00:07 SPD Taşkın Alt Kurulu’nun üçüncü toplantısına katıldı
00:04 Katil Siyonist İsrail’in katliamlarına Batı medyasından destek! Kirli oyunları ifşa oldu: Soykırımı böyle gizlemeye çalıştılar!
00:04 Kayseri Gastronomi Günleri’nin 2.’si kapılarını misafirlerine açtı
10:10 Almanya’da resesyon çanları çalıyor
10:07 AK Parti Fiber Altyapı İşini, Operatörlerden Ayıracak mı?
09:06 Otomotiv ihracatı eylülde yüzde 21 artışla 3,4 milyar dolar oldu
06:55 Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulaması, taklit ve hileli gıda listeleri artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılıyor
06:34 Nefret Söyleminin Sahiplenilmesi ile Ne Amaçlanıyor?
06:13 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle g
06:00 Elon Musk ilk kez Trump’ın seçim mitingine katıldı
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Lagarde, “Perşembe günü faiz kararına kadar teknik analiz çok sağlıklı devreye girmeyecek”

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Lagarde, “Perşembe günü faiz kararına kadar teknik analiz çok sağlıklı devreye girmeyecek”
6 Eylül 2022
921
A+
A-

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde, 8 Eylül Perşembe günü (TSİ 15.15) faiz kararını açıklayacak ve akabinde de (TSİ 15.45) basın toplantısı yapacak.

Lagarde ekonomik toparlanma için tarih verdi - Son dakika ekonomi haberleri – SözcüAvrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, son zamanların en zor ve kötü günleri geçirilirken, ne yapılacağının ise kara kara düşünüldüğünü söyledi.

Pandemi sonrası normalleşme adımlarıyla ekonomi toparlarken, Rusya – Ukrayna savaşı kaynaklı enerji krizinin tüm planları altüst ettiğini hatırlatan Lagarde, Avrupa emin adımlarla enerji krizine giderken, yükselen enflasyona karşı tek çarenin faiz artışı olduğuna dikkat çekti.

Christine Lagarde, AMB’nın faiz artışı yapmak dışında başka bir çaresinin bulunmadığını belirterek, “Enerji krizi kaynaklı ekonomik aktivitenin yavaşlaması, büyüme sorunu, yükselen enflasyon, PMI verilerinde ivme kaybı, enerji maliyetlerinde artış ve tüm bunların üzerine olası faiz artışları durumu bir sarmal haline sokmaktadır” dedi.Bu noktada AMB’nın kontrolünde olmayan enerji maliyetlerine karşı yapabileceği bir hamle yokken, büyümeden feragat edip enflasyonu kontrol altına almak için faiz artışı yapmak zorunda kalacağını dile getiren Lagarde, “İŞ sadece enflasyon değil, piyasanın EURUSD paritesini 1 seviyesinin altında tutarak her gün yeni düşük seviye oluşturmasıdır. Piyasa net olarak AMB’dan faiz artışı beklediğini söylemek” olduğunu aktardı.

“Çare kaçınılmaz olarak faiz artışı, faiz artışı olacak tamam ama kaç baz puan olacak sorular peş peşe gelirken cevap önden yüklemeli 75 baz puan faiz artışı olacak” diyen Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde, şunları söyledi:“AMB’nın 75 baz puan önden yüklemeli faiz artışı dışında alternatifi yok mu? Evet var 75 yerine 50 baz puan yapabilir ama bu sadece geçici bir çözüm olarak EURUSD paritesini toparlamaya yarar sonra gaz tedarik/fiyat haberiyle aşağı yönlü momentum devam edebilir. 50 baz puan olası hamle, her şeyi çözebilecek bir hamle gibi durmamaktadır. Faiz artışları EURUSD paritesi için en pozitif senaryolar gibi dururken, en negatif senaryolar 50 baz puan altında gelebilecek 25 baz puan faiz artışı veya faiz artışı yapılmaması olacaktır. Negatif senaryo tarafında fiyatlamalar EURUSD paritesi için yeni düşük seviyelere kapı aralatacaktır”.“EURUSD paritesinde yeni normal 1 seviyesi altı mı üstü mü olurken, Perşembe günü faiz kararına kadar teknik analizin çok sağlıklı devreye girmeyeceğini hatırlatmak isteriz” diyen (AMB) Başkanı Christine Lagarde, “EURUSD paritesini uzun dönemli (1975-2022) incelediğimizde 1985 dip seviyesinden gelen trend 1.0781 seviyesini işaret etmektedir. Paritede uzun dönemli trend değişimi için referans nokta olmaktadır. Aşağı yönde ise 0,9234 ve 0,7951 trend alt noktaları takip edilebilir. Bu noktada yine teknik değil AMB’nin 50 mi 75 mi yapacağı ve akabinde Putin’in gaz konusunda alacağı kararlar etkili olacaktır. Haber akışının en kötüsü durumunda EURUSD tarafında kötü günlerin geliyor olduğunu söylemek şaşırtıcı olmayacaktır” dedi.

HABER : Sezin BULUM

[UHA Haber Ajansı, 06 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.