ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

InterEast Logistics’in Türkiye Ülke Müdürü Murat Kaya, “son 5 yılda Türkiye’nin İskandinav ülkeleriyle dış ticaret hacmi yüzde 35 artı”

InterEast Logistics’in Türkiye Ülke Müdürü Murat Kaya, “son 5 yılda Türkiye’nin İskandinav ülkeleriyle dış ticaret hacmi yüzde 35 artı”
31 Mart 2024
57
A+
A-

İsveç merkezli küresel lojistik şirketlerinden InterEast Logistics’in Türkiye Ülke Müdürü Murat Kaya, Türkiye’nin, İsveç’in NATO üyeliğini onaylamasıyla iki ülke arasında artan temasların, ihracatçının İskandinav pazarına ilgisini de artırdığına dikkat çekti.

UHA / İnternational News Agency

10 yıldır Türkiye'de! - Ulaşım Gazetesi

Logistics’in Türkiye Ülke Müdürü Murat Kaya’nın TÜHA Haber’ yaptığı açıklamada, Türk girişimcilerin, kuzey ülkelerindeki iş fırsatlarını araştırdığını belirterek, İsveç merkezli küresel lojistik şirketi Intereast Logistics’n de artan ilgi üzerine Türkiye-İskandinavya hattında ultra ekspres hizmetiyle 12 günü bulan teslimat süresini 5 güne kadar indirdiğinin altını çizdi.

Türkiye’nin İskandinav ülkeleri ile dış ticaretin, son yıllarda hızlı bir büyüme kaydettiğini ifade eden Kaya,  TÜİK verilerine göre son 5 yılda Türkiye’nin İskandinav ülkeleriyle dış ticaret hacmini yüzde 35 artırarak geçen yıl 10,7 milyar dolara çıktığını söyledi.

İsveç’in NATO üyeliğinin onaylanması ise bu ülke ile ticari ilişkilerde, hacmin daha da artması beklentisine yol açtığını hatırlatan Murat Kaya, Türk ihracatçıları ve girişimcilerin İskandinavya’da yeni arayışlara yönelirken bu ilginin lojistik operasyonları da artırdığını dile getirdi.

İsveç merkezli küresel lojistik şirketlerinden InterEast Logistics’in Türkiye Ülke Müdürü Murat Kaya, Romanya, Polonya ve İsveç’te kurdukları yaygın lojistik ağ sayesinde, Türkiye-İskandinavya hattında ultra ekspres teslimat hizmeti sunduklarını belirtti.

12 günlük taşıma süresini 5 güne indirdi

Kuzey rotası üzerinde bulunan Romanya ve Polonya’daki 35 bin metrekarelik geniş depolama imkanlarına ve güçlü lojistik altyapılarına dikkati çeken Kaya, Türkiye’den hareket eden tırı, oluşturduğumuz altyapı sayesinde 5 günde İsveç’e ulaştırıyoruz. Bunu yapan ilk ve tek şirket biziz. Önceden bu kadar sistematik taşıma yoktu, şimdi artan ilgiyle düzenli servisler kurduk. dedi.

Murat Kaya, filolarında 700’den fazla tır ve hemen her sektörden yüke uygun ekipman altyapısına sahip olduklarını belirterek, Türkiye ile İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya taşımalarında pazar paylarını artırmak için iddialı hedefler koyduklarını söyledi.

“Batı ve Orta Avrupa pazarı doydu, İskandinavya fırsatlar sunuyor”

Geleneksel Avrupa pazarının doyma noktasına ulaştığını ve rekabetin güçleştiğini vurgulayan Logistics’in Türkiye Ülke Müdürü Murat Kaya, şunları kaydetti:

Kuzey ülkeleri yeni fırsatlar sunuyor. Bölgenin, AB ortalamasının üzerindeki yüksek alım gücü, ticareti de daha karlı hale getiriyor. Türkiye, dinamik üretim altyapısıyla kuzey ülkelerinin önemli bir tedarikçisi olabilir ve bunu hedeflemeli. İsveç, bu ülkelere ulaşmada kapı konumunda. İsveç’teki operasyon üstünlüğümüz sayesinde İskandinavya pazarının kapısını Türk girişimcilere aralıyoruz.

Murat Kaya, İsveç ve komşularının Türkiye açısından özellikle tekstil, otomotiv, gıda, mobilya, elektronik aletler ve beyaz eşya gibi sektörlerde büyük bir ihracat potansiyeli barındırdığını vurgulayarak,

“İsveç’in NATO üyeliği sonrası bu potansiyelin önemli ölçüde kullanılabileceğini düşünüyoruz. Bütün hazırlıklarımızı bu yönde yapıyoruz” görüşünü de paylaştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.