<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:33 Trendyol 1.Lig’de bitime haftalar kala şampiyonluğunu ilan eden Kocaelispor’un şampiyonluk kutlamalarındaki programı ve bilet fiyatları belli oldu…
11:36 Iğdır oynadı biz izledik!…
10:39 Hindistan, Keşmir’deki kanlı saldırı sonrası İndus Suları Anlaşması’nı fiilen askıya aldı ve Baglihar Barajı’ndan su akışını durdurdu…
09:49 SPD Hidropolitik Akademi Direktörü Dursun Yıldız : Hindistan’ın suyu silah olarak kullanması bölgede ve dünyada birçok güvenlik dengesini tehdit eder…  
09:38 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda yeni oyun hazırlığı “İmparator”…
09:21 Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?…
07:43 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un görev süresinin dolması nedeniyle 28. Dönem ikinci devre başkanlık seçimi için süreç 28 Mayıs’ta başlayacak…
06:56 1894 Marmara depremi 250 yıllık periyodu kırdı mı?…
06:53 Suriye Şam kırsalında çatışmaların odağındaki Dürziler kimdir?
06:21 Genç Sesleri Güçlendirmek ve Çocuk Haklarını Savunmak
23:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan telefon görüşmesinde, Trump’ı Türkiye’ye davet etti…
09:17 Orta Asya ülkelerinin tartışmalı Kıbrıs kararının arkasında hangi nedenler var?
08:41 Terörizmle Mücadele ve Müzakere -IV-
06:56 Emekli Büyükelçi Tugay Uluçevik: Yunanistan’dan husumet içeren açıklamalar” olur mu?…
06:32 II. Dünya Savaşı Öncesi Avrupa’daki Yahudi Nüfusunun Dağılımı…
00:41 Bursa Belediyeler Birliği’nin, ‘Kamusal Alanlarda İş Sağlığı ve İş Güvenliği Çalıştayı’…
00:20 Suriye’de ne oluyor?…
00:20 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Yıllık İş Toplantısı ve Konferansı 2025 yılında Bursa’da düzenlenecek…
00:06 Hatay’da vatani görevini yaparken hayatını kaybeden piyade er Yılmaz, toprağa verildi…
17:59 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “depremin Türkiye’nin gerçeği, yaşanan kayıpları sonlandırmak ancak sağlam yapılar inşa ederek mümkün olacak”…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere, Ukrayna’da barışın adil olması ve BM tüzüğüne dayanması gerektiğinde ısrar ediyor

İngiltere, Ukrayna’da barışın adil olması ve BM tüzüğüne dayanması gerektiğinde ısrar ediyor
17 Kasım 2024
10
A+
A-

Büyük Britanya’nın AGİT Daimi Temsilcisi Neil Holland, Daimi Konsey’in olağan toplantısında yaptığı açıklamada, Büyük Britanya’nın Ukrayna’nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne olan bağlılığını teyit ettiğini ve “BM Şartı uyarınca adil ve sürdürülebilir bir barış konusunda ısrar edeceğini” söyledi.

UHA Haber’in ukrhaber.com‘a dayandırdığı haberinde, Neil Holland Viyana’daki örgütün konseyinde yaptığı konuşmada Başlangıçta 3 Gün Savaşı olarak ilan edilen savaşın 1000. gününe yaklaşıyoruz . En başından beri tamamen gereksizdi. Ve Rusya bu savaşı bitirmeye karar verebilir. Büyük Britanya, uluslararası ortaklarıyla birlikte Ukrayna’nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne olan bağlılığımızı teyit etmektedir. Rusya’yı sorumlu tutmaya devam edeceğiz ve BM Şartı ile Helsinki Nihai Senedi’ne saygılı, adil ve sürdürülebilir bir barış için ısrar edeceğiz dedi.

İngiliz temsilci “Rusya’nın 2014 yılında Kırım’ı yasadışı ilhak etmesinden sonra, neredeyse on yıl boyunca Kırım’daki Ukrayna vatandaşlarının, özellikle de Kırım Tatarlarının sistematik zulme, keyfi gözaltına ve zorla kaybetmeye maruz kaldığını” hatırlattı. Ayrıca Ukrayna’nın geniş çaplı işgalinin başlamasıyla birlikte Rusya Federasyonu’nun “yeni işgal edilen tüm bölgelerde Ukrayna kültürünü ve kimliğini yok etmeye yönelik bir saldırı başlattığını vurgulayarak şöyle devam etti:

Saldırının başlamasından bu yana 995 gün boyunca Rusya, Ukrayna genelindeki okulları, hastaneleri ve konutları bombaladı. Daha geçen hafta Rusya’nın bombardımanında aralarında bir yaşında bir çocuğun da bulunduğu 14 sivil öldü, 88 kişi de yaralandı. Şubat 2022’den bu yana binlerce Ukraynalı sivil öldü ve milyonlarcası kaçmak zorunda kaldı. Yıkımın boyutunu anlamak zor ancak Mariupol, Buça ve Harkov gibi şehirler Ukrayna’yı istikrarsızlaştırmayı amaçlayan bir terör kampanyasının izlerini taşıyor.”

“Rusya’nın sivil halka yönelik saldırıları, sistematik işkence kullanımı, zorla tehcir ve enerji kaynaklarının askeri amaçlarla kullanılması, insan yaşamının mutlak bir hiçe sayıldığını göstermektedir.

Rusya, ciddi askeri yardım için İran ve Kuzey Kore’ye bile başvurdu. Binlerce Kuzey Kore askerini Rusya topraklarına yerleştirmek, Avrupa güvenliğini daha da istikrarsızlaştıran ve Hint-Pasifik bölgesindeki gerilimi artıran tehlikeli ve pervasız bir harekettir. Rusya’nın askeri makinesini beslemek ve Ukrayna halkının acılarını sürdürmek için üçüncü ülkelerin desteğine bağlı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.