İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Türkiye Yüzyılı’nda hedeflerimize ulaşmakta yine kadınlar baş aktördür”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kadın ve erkeğin birbirinin rakibi değil tam tersi birbirinin tamamlayıcısı olduğuna işaret ederek, bu gerçekle hareket etmeyen her anlayışın hayatın dinamikleriyle asla bağdaşmadığını söyledi.
UHA / İnternational News Agency
Kadının konumunu güçlendirmenin, potansiyellerini harekete geçirmenin ve sosyal hayatta karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmanın güçlü toplumun hedef ve kalkınması için vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Yerlikaya, “Bugün geldiğimiz noktada, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Türkiye Yüzyılı olarak isimlendirdiğimiz bu yeni dönemde, hedeflerimize ulaşmakta yine kadınlar baş aktördür.” dedi.
Bakanlık olarak kadınları huzursuz eden hiçbir tavra asla tahammül etmediklerini vurgulayan Yerlikaya, şöyle konuştu:
“Asayiş başlığımız içinde en önemli çalışma alanlarımızın başında, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele gelmektedir. Tüm dünyada mücadelesi verilen kadına şiddet, temel insan hakları sorunlarından biridir. Bugün olduğu gibi gelecekte de kadına yönelik şiddete asla müsamaha göstermeyecek, kadınların güvenle sosyal hayata katılımını desteklemeye devam edeceğiz.”
“Kadına yönelik şiddetle mücadele alanında faaliyet gösteren birim sayısını 1267’ye yükselttik”
Bakan Yerlikaya, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele alanında birçok yeni projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.
Elektronik kelepçe projesiyle yüksek riskli olası şiddet vakalarını önlediklerini söyleyen Yerlikaya, aktifte 720 elektronik kelepçe uygulamasının devam ettiğini ve kapasiteyi 1500’e çıkarttıklarını söyledi.
KADES uygulamasına da değinen Yerlikaya, şu açıklamalarda bulundu:
“Hayata geçirildiği günden bugüne 6 milyona yakın kişi tarafından indirildi ve bu uygulama aracılığıyla bugüne kadar 1 milyonu aşkın ihbar alındı. Bu ihbarları en hızlı şekilde değerlendiriyoruz ve en yakın güvenlik birimlerimiz gerekli müdahalede bulunuyor. Emniyet ve jandarma teşkilatlarımızda kadına yönelik şiddetle mücadele alanında faaliyet gösteren birim sayısını 1267’ye yükselttik. Bu mücadeleyi verirken, bu şiddeti doğuran sebepleri ortadan kaldırmak, farkındalık programlarını yaygınlaştırmak en temel önceliklerimiz arasındadır.”