ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
06:21 Bakan Kurum’dan Kahramanmaraş’ta sanayi esnafına 1,5 milyon Tl’lik destek açıklaması
00:43 Yozlaşmanın İpuçları-3
00:39 TBMM’de ‘Geçen Hafta’
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye’de ne diyorsak, BM kürsüsünde de aynı cümleleri kurmaktan asla çekinmiyoruz”
00:33 Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı…
00:21 Adalet Bakanı Tunç, Azerbaycan’da çeşitli temaslarda bulundu
00:20 Denizden kıyıya sanat yolculuğu…
00:18 Kriter’in Eylül Sayısı’nda: İsrail Batı’yı Esir Aldı | Soykırım Devam Ediyor
00:09 Üniversite ve Yüksek Okul mezunu Türk gençlerini okul bittikten sonra onları bir araya getiren Inter Talenten Vakfı
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı
00:05 CHP neden birinci parti olma konumunu kaybetti?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Harf Devrimi değil, Kök Katliamı!

Harf Devrimi değil, Kök Katliamı!
7 Nisan 2023
26
A+
A-

STAR Gazetesi yazarı Nuh ALBAYRAK, kaleme aldığı “Mesele seccade değil… Saadetli dindarlar, bu CHP’ye mi oy verecek?” başlıklı yazısında, Temmuz 1924’te Türkiye’ye davet edilerek “Eğitim Raporu” istenen Amerikalı Tapınakçı John Dewey’in, “Alfabeyi ve eğitim kadrosunu değiştirin” tavsiyesi üzerine, aynı CHP Meclisi 1 Kasım 1928’de, “halk“a; “Harf Devrimi” adıyla yeni bir darbe daha vurmuştu!

HARF DEVRİMİ DEĞİL, KÖK KATLİAMI!

Nuh Albayrak kimdir aslen nereli? BiyografisiYazar Nuh ALBAYRAK yazısında, “Kimsenin, “Latin harfleri niye getirildi” dediği yoktu. Ama anlam verilemeyen şey, halkın; İslâmiyet’le bağlantısını tamamen kesmek için Kur’an-ı Kerim okumanın hatta evinde Osmanlıca kitap bulundurmanın yasaklanmasıydı. Bir büyük zat, bu operasyonun vahametini “Boynumuza zorla haç taksalardı bu kadar zararlı olmazdı” şeklinde ifade etmişti” diyor.

Nuh ALBAYRAK, şöyle devam ediyor:

“Tabi bu da yetmemişti! Beyrut Ermeni Okulu Müdürü Agop Martanyan, “Dilaçar” soyadı verilerek Türk Dil Kurumu’nun başına getirilmişti! “Dilimizi Türkçeleştiriyoruz” katliamı öyle bir noktaya gelmişti ki, “Türkçe” diye konuşulan saçmalıkları, “uyduranlar” dışında kimse anlamıyordu. Hatta bir gün Kazım Dirik’in abuk sabuk saydığı cümlelerden sonra Mustafa Kemal Paşa “Birbirimizi anlamaz olduk” demişti. (Temellerin Duruşması, s. 327)”

PUSUDA BEKLEYEN HIYANET: EZAN YASAĞI

“Yeniden dizayn edilen devlette halkın beklediği binlerce düzenleme vardı ama başka hiçbir işi kalmayan CHP, 1932’yi “Dinde Reform Yılı” ilan etmişti. İslamiyet güncellenecekti!” diyen ALBAYRAK , Ezandan başlamışlardı! Kadir Gecesi’ne rastlayan 3 Şubat 1932 akşamı teravih namazı ile birlikte, padişahların namaz kıldığı protokol camii olan Ayasofya’da düğmeye basmışlardı. Bütün Avrupalı büyükelçileri davet ederek, “Gösterdiğiniz yolda kararlılıkla ilerliyoruz” mesajı vermişlerdi” diyor.

Yasağı sıkı şekilde kontrol ettiklerini, ancak Müslümanların her fırsatta ezanı; ezan gibi okumaya çalıştıklarını yazan ALBAYRAK, Yasağın sene-i devriyesi olan 3 Şubat 1933 Cuma günü Ulucami İmamı Tevfik Kaleli Hoca’nın, müezzinlere “Ezanı, lisan-ı aslisi ile okuyun” talimatı verdiğini hatırlatarak, “Bu talimat yerine getirilmişti ama bütün Bursalılar bu büyük suçun cezasını ağır ödemiş, zulüm olsun diye Çorum’daki Ağır Ceza’ya gönderilmişti” diyor.

STAR Gazetesi yazarı Nuh ALBAYRAK, şöyle aktarmaya devam ediyor:

“Değiştirilen sadece ezan değildi. “Mızıkalı Yaşar” diye bilinen Yaşar Okur, 1932 yılında ilk teravihi, Yerebatan Camii’nde, talimatla “Türkçe” kıldırmıştı. “Tanrı uludur” diye başlamış, bütün tespih ve sureleri Türkçe okuyarak, sağına soluna “Esenlikler dilerim” şeklinde selam vererek bitirmişti. Ancak arkasında müezzin dâhil hiç kimse kalmamıştı.

CHP’nin İttihatçı kalıntısı komutanları da ezan yasağını sıkı takip ediyordu! 5 Temmuz 1938 günü Hatay’ı Fransızlardan teslim alan komutan, minarelerden “Allahü ekber” nidaları yükseldiğini duyunca, ilk talimatını vererek “Tanrı Uludur” diye okutmuştu. Türk askerini büyük bir coşkuyla karşılayan on binlerce Türk, “Fransız işgalinde bile serbest olan ezanı, Türk askeri neden yasakladı” sorusuna cevap bulamamıştı!”

İslam düşmanlığının, İnönü Milli Şef olduktan sonra da artarak devam ettiğinin altını çizen Nuh ALBAYRAK yazısında, “23 Mayıs 1941 günü toplanan CHP Meclisi, 15 Nisan 1939’da şapka takmayanlara ve Latin harfi kullanmayanlara verilecek cezayı düzenleyen TCK 526’ya, ezan okuyanları da eklemişti! Artık “Allahü Ekber” diyen; hapis ve para cezasını göze alacaktı” diyor.

ALBAYRAK , “Efendim, ezan ve kameti anlamıyorlarmış! Sanki Türkçe okununca camiye koşmuşlardı! Belki de, ilahiyatçıların “Camilere masa-sandalye konsun, ayakkabılarla girilsin” raporu gerçekleşmediği için gitmemişlerdir!” hatırlatmasında bulunuyor.

Menderes ve Bayar: bir 27 Mayıs hikayesi - Yetkin Report | Siyaset, Ekonomi Haber-Analiz, Yorum

YASAĞI KALDIRAN MENDERES’İ ORTADAN KALDIRDILAR!

14 Mayıs 1950 günü 27 yıllık CHP diktatörlüğünü yıkan Adnan Menderes’in, ilk önce ezan zulmüne son vermek istediğinin altını çizen STAR Gazetesi yazarı Nuh ALBAYRAK yazısının bir bölümünde şunları dile getiriyor:

“Çünkü seçim öncesinde, gittiği her yerde halk, “Allah aşkına bizi ezanımıza kavuştur” diye yalvarmıştı. Ama Cumhurbaşkanı Celal Bayar, “İlk icraatınız ezanı Arapça okutmak olursa endişe ederim ki, bu son icraatınız olabilir” diye tehdit etmişti! Neyse ki Menderes kararlıydı, “Son icraatım da olsa yapacağım” demişti.

Millet, 18 yıl önce koparılan “ezan“a, 16 Haziran 1950 (29 Şaban 1369) günü kavuşmuştu. O akşam ilk teravihi kılıp Ramazan’ı karşılayacak olan Müslümanlar, iki “bayram” yaşamıştı.

416 sandalyeye sahip Menderes’i, 69 vekille engelleyemeyeceği için ses çıkarmayan CHP’liler, ikide bir “Ezan yasağının kaldırılmasını biz de destekledik” diyorlar. Madem öyle, neden 18 yıl beklediler? Merhum Menderes’i neden idam ettiler? Ayrıca neden hâlâ ezan yasağını hortlatma hasreti çekiyorlar?” ( devam edecek-CHP, İSLÂM’DAN NEFRET EDİYOR AMA “ÖŞÜR”Ü ÇOK SEVİYOR)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.