ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:24 Zafer uğruna yerle bir oldular: Kanlı şehir savaşları
06:09 Kapalı Maraş’ın bazı bölümlerinin ziyarete açılmasının dördüncü yıl dönümü
00:41 Bakan Bak, “Türkiye Yüzyılı, dijitalin yüzyılı, gençlerin, sporun yüzyılı olacak”
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze soykırımının hesabının sorulmadığı bir dünya huzura kavuşamayacaktır
00:29 Doğru müdahaleyle disleksili bireyler okuma yapabilirler
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Recai Kutan için başsağlığı mesajı
00:17 Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nda yolcu rekoru
00:16 Emine Erdoğan: Bu karanlık günler, bir halkın özgürlük umudunu söndüremeyecek
00:09 Recai Kutan vefat etti
00:07 SPD Taşkın Alt Kurulu’nun üçüncü toplantısına katıldı
00:04 Katil Siyonist İsrail’in katliamlarına Batı medyasından destek! Kirli oyunları ifşa oldu: Soykırımı böyle gizlemeye çalıştılar!
00:04 Kayseri Gastronomi Günleri’nin 2.’si kapılarını misafirlerine açtı
10:10 Almanya’da resesyon çanları çalıyor
10:07 AK Parti Fiber Altyapı İşini, Operatörlerden Ayıracak mı?
09:06 Otomotiv ihracatı eylülde yüzde 21 artışla 3,4 milyar dolar oldu
06:55 Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulaması, taklit ve hileli gıda listeleri artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılıyor
06:34 Nefret Söyleminin Sahiplenilmesi ile Ne Amaçlanıyor?
06:13 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle g
06:00 Elon Musk ilk kez Trump’ın seçim mitingine katıldı
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hamas, İsrail ordusunun karizmasını çizmiştir

Hamas, İsrail ordusunun karizmasını çizmiştir
20 Mart 2024
16
A+
A-

Bugün için Netenyahu’nun temsil ettiği Siyonist ideoloji uğruna girişilen 2,5 milyon Gazzeliye yönelik soykırım altı aydan bu yana aralıksız sürüyor. Soykırımın bugüne kadarki bilançosu 35 bine yaklaşan ölü ve 75 bine yaklaşan yaralıyla 110 bine ulaşmak üzeredir. Yaşadığımız dünyada bugüne kadar değişik coğrafyalarda çok sayıda soykırım yaşanmıştır. Bunların içinde İsrail’in Gazze’de Filistinlilere uyguladığı soykırım kadar pervasız, çekincesiz, keyfe keder olanı görülmemiştir.

Gazze soykırımı; insanoğlunun kendini uygarlığın zirvesinde hissettiği bir gelişmişlikte, dijital iletişim çağında, yani dünyanın en marjinal coğrafyasındaki trajediyi/faciayı tüm insanlığın anında görebildiği, duyabildiği bir zaman diliminde uygulanmış ve uygulanmaktadır. Ne herhangi bir ülke ve devlet, ne Birleşmiş Milletler, ne de uluslararası başka bir örgüt altı aydan beri devam eden Gazze’ye yönelik Yahudi soykırımını durduramamıştır. Sadece melül melül seyretmek durumunda kalmıştır. Bu, bundan sonraki tüm zamanlarda tüm insanlık için gerçek bir ayıp, bir utanç, bir yüzkarası teşkil edecektir.

Gazze’deki Yahudi soykırımının başlangıcından bugüne konuyla ilgili olarak bu köşede bir düzineden fazla yazı yazdık. Birçok açıdan olaya yaklaştık. Bu yazıda yalnızca dünyada bir savaş makinesi olarak nitelenen terör devleti İsrail’e ve onun bir numaralı manivelası olan ordusuna karşı HAMAS’ın en tanınmış strateji otoritelerini bile yanıltan, hayrette bırakan direnişinden bahsedeceğiz.

Dünya ve insanlık bugüne kadar konvansiyonel/nizamî/düzenli ordularla göreceli bakışla meşru veya gayrimeşru olarak kabul edilen küçük ölçekli silahlı örgütlerin birçok yerde çatışmasına şahit oldu. Ama insanlık,45 km. karelik çok dar bir alanda İsrail gibi bir savaş makinesi devlete karşı HAMAS’ın direnişi kadar anlı-şanlısına şahitlik etmedi. Başta İsrail’in kendisi olmak üzere nerdeyse tüm dünyanın İsrail’in bir taarruzu durumunda 10-15 günde yok edebileceğini sandığı HAMAS altı aydır aslanlar gibi direniyor. Karada, havada, denizde her türlü gücü elinde bulunduran, ABD’nin sınırsız desteğine sahip İsrail ordusu tam bir acizlik, başarısızlık içinde uzatmaları oynama durumunu yaşıyor.

İsrail, sahip olduğu son model optik ve elektronik cihazlarla Hamas’ın gizlendiği ve direndiği meşhur Gazze tünellerini keşfedemedi. Eğer edebilseydi tek bir HAMAS’lıyı bile sağ bırakmaz, en zalim, en vahşi şekilde işkencelerle hayatlarını sonlandırırdı. Kadınlar, çocuklar da dahil tüm Filistinlileri “insansı hayvan” diye niteleyerek keyifle, zevkle öldüren İsrail devleti, HAMAS’lıları eline geçirebilse tarihte eşi görülmemiş ölümlere muhatap kılardı. Ama sahip olduğu tüm imkanlara, gösterdiği çabalara rağmen bu fırsatı eline geçirememiştir. İnşallah bundan sonra da ele geçiremez.

Şu andan itibaren İsrail Devleti büyük bir hırsla arzuladığı gibi HAMAS’ı ele geçirip farzımuhal yok edebilse, yeryüzünden silip süpürebilse bile HAMAS’ın bugüne kadarki direnişi asimetrik savaşın unutulmaz örneği olarak tarihin kayıtlarına geçmiş olacaktır. Dünyanın bütün ülkelerinde asimetrik savaşın ve stratejinin en büyük ve en başarılı direnişi olarak okutulacaktır. Çünkü HAMAS bu direnişiyle dünyanın en güçlü ülkesinin desteklediği İsrail’in ve onun kanun, kural, teamül tanımayan ordusunun karizmasını çizmiştir. Bu da tek başına şan ve şeref olarak yeterlidir.

İki şey bağdaşmaz: Para sevgisi ve dindarlık - DÜŞÜNENLERİN DÜŞÜNCESİ

İsmail ÖZCAN & Eğitimci Yazar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.