ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Recai Kutan için başsağlığı mesajı
00:17 Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nda yolcu rekoru
00:16 Emine Erdoğan: Bu karanlık günler, bir halkın özgürlük umudunu söndüremeyecek
00:09 Recai Kutan vefat etti
00:07 SPD Taşkın Alt Kurulu’nun üçüncü toplantısına katıldı
00:04 Katil Siyonist İsrail’in katliamlarına Batı medyasından destek! Kirli oyunları ifşa oldu: Soykırımı böyle gizlemeye çalıştılar!
00:04 Kayseri Gastronomi Günleri’nin 2.’si kapılarını misafirlerine açtı
10:10 Almanya’da resesyon çanları çalıyor
10:07 AK Parti Fiber Altyapı İşini, Operatörlerden Ayıracak mı?
09:06 Otomotiv ihracatı eylülde yüzde 21 artışla 3,4 milyar dolar oldu
06:55 Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulaması, taklit ve hileli gıda listeleri artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılıyor
06:34 Nefret Söyleminin Sahiplenilmesi ile Ne Amaçlanıyor?
06:13 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle g
06:00 Elon Musk ilk kez Trump’ın seçim mitingine katıldı
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
00:30 Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli
00:29 7 Ekim’in yıldönümü öncesinde dünyanın dört bir yanında Filistin yanlısı gösteriler düzenlendi
00:28 Bağımsız milletvekili Nadir Bedir, “Savaş bittikten sonra Hizbullah ile oturup konuşmalıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gündemden kısa kısa

Gündemden kısa kısa
12 Ağustos 2024
3
A+
A-

Gazeteci, Editör Onurkan Avcı sizin için hazırladı..

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen para sayma görüntülerine ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda Canan Kaftancıoğlu’nun da arasında bulunduğu 22 kişi hakkında hapis talebiyle iddianame hazırlandı.
  • Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde 2020’den bu yana en kapsamlı kadro değişimine imza atıldı.
  • Osmaniye’de bir tarlada bulunan bebek, korkunç bir hikayenin deşifre olmasını sağladı. Bebeğin annesinin henüz 15 yaşında olduğu ve cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı
  • Antalya’nın Alanya ilçesinde Ukraynalı bir kız çocuğunun gizlice fotoğraflarını ve videolarını çeken 52 yaşındaki Mesut Uçan tutuklandı. Satranç eğitmeni olan Uçan’ın telefonunda öğrencilerinin de mahrem görüntüleri çıktı.
  • Muğla’nın Milas ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda Kral Hekatomnos’un iki bin 500 yıllık mermer heykeli, Roma dönemine ait koç başı ve sunak taşı ele geçirildi, bir şüpheli gözaltına alındı.
  • Kayseri’de Gökhan Ü. tartıştığı eşi Y.Ü.’yü çocuklarının yanında bıçakla yaraladı. Olay yerinin biraz uzağında yakalandığında cezaevi firarisi olduğu da anlaşıldı.
  • MHP’li Semih Yalçın “2028’e doğru milliyetçi sağda yeni bir oluşum çıkabilir” diyen GEN-AR Başkanı ve Yeni Şafak yazarı İhsan Aktaş’ı hedef aldı. Yalçın, Aktaş için “FETÖ çalgını” ifadesini kullandı.
  • Eski AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar art arda gelen köpek katliamları haberleri üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

MAGAZİN

Okan Buruk ile Hadise iddialarına mercek

Taraftarı olduğu Galatasaray futbol takımının oyuncularıyla adı sık sık anılan Hadise ve teknik direktör Okan Buruk arasındaki aşk iddiaları ne zaman ve nasıl çıktı? Cevabı Müge Dağıstanlı’nın bu yazısında.

BİLİM

Yapay zeka ürünlerine karşı önyargı

Tüketim alışkanlıklarımız, yenilikleri kabul etme hızımızın teknolojinin gelişme hızından daha düşük olduğunu ele veriyor. Yeni bir araştırmaya göre bugünlerde her yerde karşımıza çıkan, teknoloji devlerinin milyonlar yatırdığı yapay zeka tüketiciyi itiyor. Üzerinde yapay zeka teknolojisinin kullanıldığına dair ibare olan ürünü tercih etmiyor.

DÜNYADAN KISA KISA

  • İsrail’in Gazze saldırıları tüm ateşkes çağrılarına rağmen sürüyor. Okulları hedef alan İsrail saldırıları devam ederken art arda tahliye kararları da geliyor. İsrail’in son tahliye kararından sonra 75 bin kişi göç etmek zorunda kaldı.
  • İran’ın reformist duruşuyla dikkatleri üzerine çeken, Amini protestolarındaki tavrıyla bilinen Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’ın kabine listesi eleştirilere neden oldu. Pezeşkiyan’ı destekleyenler listenin ılımlı olmanın çok uzağında olduğunu söylüyor.
  • Brezilya’da 62 kişiye mezar olan uçak kazasıyla ilgili yeni gelişmeler var. Kahve içerken uçağını kaçıran ve bu nedenle görevliyle kavga eden bir yolcu haberlerden sonra kavga ettiği kişiden özür dilediğini söyledi. Uçağı 10 yolcu kaçırmış.
  • Hindistan’da insanları fillerin saldırılarından korumak amacıyla yeni uygulama geliştirildi. Uygulama yaklaşan fil sürüleri hakkında kullanıcılarına uyarılar gönderiyor.

KÜLTÜR SANATTAN KISA KISA

  • Gülhan Davarcı’nın 2023 Everest İlk Roman Ödülü’nü kazanan romanı Sisler Dağıldığında yayımlandı. Roman babasını kaybettikten sonra yaşadığı duygusal boşluğu ve arayışlarla genç bir kızın öyküsünü anlatıyor.
  • UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan ve “Gladyatörler Şehri” olarak anılan Stratonikeia’da kazı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Son kazılarda bölgede yaşanan büyük bir depremde yıkılmış 1414 yıllık sütunlar bulundu.
  • Fransa’nın gizemli sokak sanatçısı Invander’in çalışmaları ülkesinde yasalar gereğince hoş karşılanmasa da sanatçı bu kez herkesin hoşuna gidecek bir sürpriz yaptı. Paris’teki son eseriyle 2024 Paris Yaz Olimpiyatları’na selam gönderdi.

***

onurkan avcı (@avcionurkan) / X

Gazeteci-Editör* Onurkan AVCI

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.