ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
06:21 Bakan Kurum’dan Kahramanmaraş’ta sanayi esnafına 1,5 milyon Tl’lik destek açıklaması
00:43 Yozlaşmanın İpuçları-3
00:39 TBMM’de ‘Geçen Hafta’
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye’de ne diyorsak, BM kürsüsünde de aynı cümleleri kurmaktan asla çekinmiyoruz”
00:33 Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı…
00:21 Adalet Bakanı Tunç, Azerbaycan’da çeşitli temaslarda bulundu
00:20 Denizden kıyıya sanat yolculuğu…
00:18 Kriter’in Eylül Sayısı’nda: İsrail Batı’yı Esir Aldı | Soykırım Devam Ediyor
00:09 Üniversite ve Yüksek Okul mezunu Türk gençlerini okul bittikten sonra onları bir araya getiren Inter Talenten Vakfı
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı
00:05 CHP neden birinci parti olma konumunu kaybetti?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazeteci Hayri Demir’in Selahattin Demirtaş: Bir Siyasi Rehinelik Öyküsü kitabı raflardaki yerini aldı

Gazeteci Hayri Demir’in Selahattin Demirtaş: Bir Siyasi Rehinelik Öyküsü kitabı raflardaki yerini aldı
6 Aralık 2021
569
A+
A-

İSTANBUL-UHA HABER / Gazeteci Hayri Demir’in, Selahattin Demirtaş’ın tutuklanma süreci ve sonrasında yaşananları ayrıntılı bir şekilde incelediği Selahattin Demirtaş: Bir Siyasi Rehinelik Öyküsü kitabı, NotaBene Yayınları’ndan çıktı. Gazeteci Hayri Demir, Selahattin Demirtaş: Bir Siyasi Rehinelik Öyküsü kitabı; binlerce sayfalık dava dosyalarını, tutanakları, savunmaları bir süzgeçten geçirerek, bir siyasi rehineliğin nasıl ve ne şekilde hayata geçirildiğine yanıt vermek amacıyla hazırlandı. Ancak süreç, sadece dava odağında gelişen olaylarla sınırlı değildi. Bu paralelde dava dışında yaşanan gelişmeler de doğrudan davaların bir parçası olarak vuku buldu. Çalışmanın bir ayağı da bu gelişmeleri ele alarak dava ekseninde analiz etmek oldu. Kitabın önsözünü Selahattin Demirtaş yazdıHalkların Demokratik Partisi’nin (HDP) önceki Eş Genel Başkanı, Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş kitabın önsözünde şunları kaleme aldı: “(Kitaba) Bu önsözü yazarken bir yandan da Sevilay Çelenk’in Gazete Duvar’da yayımlanan 16 Eylül 2021 tarihli yazısını okuyorum. Aysel Tuğluk’u, Osman Kavala’yı, Ahmet Altan’ı ve beni konu alan bu yazıya Sevilay Çelenk, Norman Ohler’in Harro ile Libertas: Bir Aşk ve Direniş Hikayesi adlı kitabından yaptığı alıntıyla başlıyor. Berlin merkezli anti faşist direnişin üyelerinden 33 yaşındaki üyesi Harro Schulze-Boysen, idam edilmeden önce anne ve babasına bir mektup bırakır: ‘Eğer burada olsaydınız görünmez olup beni ölümün karşısında gülerken görürdünüz. Çoktan aştım onu. Ne yapalım, Avrupa’da zihnin hasadının kanla yapılması adetten olmuş.’ Elinizdeki kitap da bu amaçla yazılmış tarihi bir eser niteliğindedir. “Zihin hasadı”na engel olmak için direnen milyonlara ve bu kitabın yazarı Hayri Demir’e, emeği geçen herkese yürek dolusu teşekkürlerimle…” NotaBene Yayınları tarafından basılan 264 sayfalık Selahattin Demirtaş: Bir Siyasi Rehinelik Öyküsü, 45 TL fiyat etiketiyle kitabevlerinde ve online kitap mağazalarında okuyucularını bekliyor. Hayri Demir kimdir?1989 Bitlis doğumlu olan Hayri Demir, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde Muhasebe ve Finansman bölümünde okurken, Dicle Haber Ajansı’nda gazeteciliğe başladı. Dihaber ve Mezopotamya Haber Ajansı’nda parlamento muhabirliği yaptı. Gazete Duvar, Artı Gerçek, Taz Gazete gibi çeşitli haber sitelerinde haberleri, söyleşileri ve yazıları yayınlandı. Musa Anter ve Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri (2013) ve Eşitlik Forumu “Hak Temelli Habercilik” (2019) ödülü sahibi. Türkiye’de 2016’da yasallaşan dokunulmazlık sürecini ve perde arkasını inceleyen “Değişen Bir Şey Yok – Meclisten Mahpushaneye Kürt Milletvekilleri” isimli kitabı Eylül 2019’da Dipnot Yayınları aracılığıyla yayımlandı. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nde okuyor, Kürt sorunu ve politika alanlarında aktif gazeteciliğe devam ediyor.

 HABER : Sezin BULUM

*** NotaBene Yayınları hakkında:Kendini kolektif bir düşünsel mekân olarak tanımlayan NotaBene Yayınları 2010 yılında kurulmuştur. NotaBene’yi fevkalade önemli kılan şey, toplumsal muhalefetin düşünsel olarak köklü bir yenilenme ihtiyacına yanıt arayışıdır. Ayrıca bu toprakların yazarlarına öncelik tanımak, yeni çalışmaları, yeni yazarları elden geldiğince özendirmek, kolektif çalışmaları artırmak, muhalefetin gündemini düşünsel olarak beslemek de amaçları arasındadır. Bu arayış sadece kuramsal alanla sınırlı kalmayıp, güncel politikadan, edebiyata, sanata, çocuk kitaplarına dek yaşamın her alanını kapsama çabasını içermektedir. NotaBene’nin sadece yayın çizgisi değil, okurlarla kurduğu bağ da alternatif bir mecrada gelişmiştir. Yayın dünyasında giderek artan tekelleşmeye karşı, piyasa koşullarına teslim olmamak için NotaBene tarafından kurulan bir abonelik ağı ile, 2010’dan bu yana binlerce kişi NotaBene’ye abone olmuştur. Bu sayede NotaBene aboneleri sadece avantajlı koşullarda kitap edinmekle kalmayıp, bir yandan kuramsal/politik/edebi eser ve tartışmaları daha düzenli bir biçimde izleme olanağına kavuşurken, diğer yandan da alternatif bir yayın kurumunun oluşumuna destek vermiştir. NotaBene’nin okuyucularıyla birlikte çıktığı bu ortak yolculuk kendini her daim yenileyerek sürecektir.

[UHA Haber Ajansı, 06 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.