ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazeteci-Editör Aslı SÖZBİLİR’in hazırladığı ‘Sabah kahvesi’

Gazeteci-Editör Aslı SÖZBİLİR’in hazırladığı ‘Sabah kahvesi’
22 Temmuz 2024
10
A+
A-

Günaydın! Bugün 22 Temmuz Pazartesi. ‘Dünya dönüyor’ İyi okumalar…

Kamuda liyakat protestoları Bangladeş’i sarstı: 100 ölü Kamuda kontenjan protestolarının günlerdir sürdüğü Bangladeş’te internet kesintisi ve sokağa çıkma yasağının uzatılmasına karar verildi. Çıkan olaylarda en az 100 kişi öldü. Ülkedeki otoritelerin aldığı son karar, insanların “açık hedef” olmaması için sadece 15:00 ile 17:00 saatleri arasında, zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere dışarı çıkmalarını öngörüyor. Pazar ve pazartesi günlerinin resmi tatil olarak ilan edildiği ülkede, iki günlük arada bir tek acil servislerin çalışmasına müsaade edilecek. Güneydoğu Asya ülkesindeki olaylar, hükümetin 1971’de, Pakistan’a karşı verilen bağımsızlık savaşında yer almış gazilerin akrabalarına kamuda tanınan yüzde 30’luk kontenjan hakkını tekrar uygulamaya koymasıyla başlamıştı. Bangladeş Yüksek Mahkemesi, protestocuların “ayrımcılık” olarak yorumladığı kararın revize edilmesine hükmetti.

İsrail Ultra-Ortodoks Yahudiler için koşer elektrik içi batarya tarlaları inşa edecek | Euronews

İsrail ordusu ultra-Ortodoks Yahudilere celp gönderdi İsrail ordusu, Pazar günü 1.000 ultra-Ortodoks Yahudi erkeğe celp gönderdi. Bu adım, ordunun saflarını güçlendirmeyi amaçlasa da, dini ve seküler İsrailliler arasındaki gerilimi daha da arttırırken, bazı hahamlar, celplerin eline ulaştığı topluluk üyelerine kağıtları yakmalarını önerdi. İsrail ile Gazze Şeridi’ni yöneten Hamas arasındaki çatışmalar 7 Ekim tarihinden bu yana devam ederken, İsrail Yüksek Mahkemesi 25 Haziran’da ülkedeki Ultra-Ortodoks Yahudi (Haredi) ilahiyat öğrencisi erkeklerin zorunlu askerlikten muaf tutulamayacağı yönünde karar vermişti. Bu düzenleme, İsrail’in 1948’de kurulduğu ilk dönemlerde ultra-Ortodoksların sayısının çok az olduğu bir dönemde yürürlüğe girmişti. Hızla büyüyen ultra-Ortodoks topluluğun liderleri, dini eğitimin ülkenin geleceği için eşit derecede önemli olduğunu ve inananların, seküler İsrailliler ve kadınlarla birlikte orduda görev yapması durumunda nesillerin eski yaşam tarzlarının ve kimliklerinin tehdit altında olacağını söylüyor.

Husilerden Suudi Arabistan'a füze saldırıları sürüyor - Dünya Gazetesi

Husiler, İsrail’e balistik füze fırlattı İsrail ile Yemen’deki İran destekli Husiler arasındaki karşılıklı saldırılar devam ediyor. İsrail’in dün Yemen’deki liman kenti Hudeyde’ye düzenlediği saldırının ardından Husiler, İsrail’e balistik füze fırlatarak karşılık verdi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Husiler tarafından Yemen’den fırlatılan bir balistik füzenin Arrow 3 hava savunma sistemi tarafından İsrail hava sahasının dışında imha edildiğini bildirdi. İmha edilen füzenin parçalarının Eilat kentine düştüğü aktarıldı. Yemen’deki Husiler geçtiğimiz cuma günü İsrail’in başkenti Tel Aviv’e insansız hava aracı (İHA) ile saldırı gerçekleştirmiş, saldırıda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı. İsrail ordusu, dün Yemen’deki liman kenti Hudeyde’ye saldırı düzenleyerek karşılık vermişti.

Ukrayna bir gecede 35 adet İran yapımı Rus İHA'sını düşürdü | Euronews

Ukrayna bir gecede 35 Rus İHA’sını düşürdü Ukrayna Hava Kuvvetleri yetkilileri, 20 Temmuz’u 21 Temmuz’a bağlayan gece boyunca Rusya’nın fırlattığı İran yapımı 40 İHA’dan 35’inin düşürüldüğünü açıkladı. Ayrıca Rusya tarafından üç İskender-M balistik füzesi ile iki seyir füzesinin daha fırlatıldığı belirtildi. İki seyir füzesinin Ukrayna’nın aldığı “karşı önlemlerle” hedeflerine ulaşamadığı iddia edilirken, üç adet İskender-M balistik füzesinin nereyi vurduğu veya herhangi bir hasara neden olup olmadığına dair bir detay paylaşılmadı. Buna ek olarak her iki ülke de saldırılar sırasında herhangi bir can kaybı bildirmedi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı bir paylaşımda, Rusya’nın fırlattığı İran yapımı ‘Shahed’ kamikaze drone’larının önemli bir bölümünün hava savunmasıyla düşürüldüğünü yazdı.

Eski milletvekilini sokak ortasında vurdular - Haber 7 DÜNYA

Ukraynalı eski milletvekili silahlı saldırıda öldü Ukraynalı eski milletvekili Iryna Farion, Lviv’de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. 60 yaşındaki Farion, Ukrayna dilinin kullanımına odaklanan milliyetçi fikir ve çalışmalarıyla biliniyordu. Yetkililer, silahlı saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Reuters’ın aktardığına göre, kentin batısındaki bir sokakta yaşanan saldırı hakkında açıklama yapan Lviv Belediye Başkanı Maksym Kozytskyi, Iryna Farion’un uğradığı silahlı saldırının ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini bildirdi. Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klymenko da yetkililerin saldırının Farion’un siyasi eylemleriyle mi bağlantılı olduğunu yoksa kişisel bir saik mi taşıdığını araştırdığını belirtti. Klymenko, Ukrayna polisi ve SBU güvenlik servisinin saldırganın bulunabilmesi için birlikte çalışma yürüttüğü bilgisini verdi. Aslen dilbilimci olan Iryna Farion, 2005 yılında milliyetçi Svobda (Özgürlük) partisine üye olmuş, bundan 7 sene sonra Ukrayna meclisine girmişti. Daha sonraki seçimlerde de aday olan siyasetçi, bir daha milletvekili seçilememişti.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE ODAKLANDIK” - Capital

Hazırlayan* Aslı SÖZBİLİR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.