ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
06:21 Bakan Kurum’dan Kahramanmaraş’ta sanayi esnafına 1,5 milyon Tl’lik destek açıklaması
00:43 Yozlaşmanın İpuçları-3
00:39 TBMM’de ‘Geçen Hafta’
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye’de ne diyorsak, BM kürsüsünde de aynı cümleleri kurmaktan asla çekinmiyoruz”
00:33 Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı…
00:21 Adalet Bakanı Tunç, Azerbaycan’da çeşitli temaslarda bulundu
00:20 Denizden kıyıya sanat yolculuğu…
00:18 Kriter’in Eylül Sayısı’nda: İsrail Batı’yı Esir Aldı | Soykırım Devam Ediyor
00:09 Üniversite ve Yüksek Okul mezunu Türk gençlerini okul bittikten sonra onları bir araya getiren Inter Talenten Vakfı
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı
00:05 CHP neden birinci parti olma konumunu kaybetti?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Filistin Üzerinden Sinsi Oyunlar

Filistin Üzerinden Sinsi Oyunlar
4 Ocak 2024
27
A+
A-

Bismillâhirrahmanirrahîm;

KATİL İsrail kaybetmeye devam ediyor. Ölen asker sayısı arttıkça çılgına dönüyor. Sinsi tuzak ve entrikalara başvuruyor. Önemli kayıplar verdiği için Gazze Şeridi’nden çekilmek zorunda kaldı. İsrail’in savaş gücü yok. ABD’den verilen bombaları, masum halkın üzerine yağdırarak hedefine ulaşmaya çalışıyor. Bir kara savaşını göze alamaması bunun en belirgin ispatıdır.

UHA / İnternational News Agency

Şakir Tarım: Milletin gür sesi: Mehmet Akif

KONUK Yazar Şakir TARIM, kaleme aldığı “Filistin Üzerinden Sinsi Oyunlar” başlıklı yazısında, BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanase’nin, “Gazze’deki dehşetin yakın tarihte benzeri bulunmadığını” (28.12.2023) açıkladığını dikkat çekiyor.

Yazar Şakir TARIM, “İsrail, dıştan verilen bunca silâh, mühimmat, para desteği ve başka ülkelerden yapılan paralı asker transferine rağmen bir türlü sonuç alamıyor. Onlar ancak kalleşçe vur-kaç ve uzaktan bombalama yöntemini öğrenmişler. İlk defa “atağa” geçen Kassam Tugayları’nın kararlı tutumu karşısında dünyaya rezil oldular” diyor.

“İsrailli yetkilileri de HAMAS karşısındaki hezimetlerini itiraf ediyorlar” diyen Şakir TARIM, İsrail eski Genelkurmay Başkanı Dan Halutz’un, “HAMAS’a karşı savaşı kaybettik” (28.12.2023) derken; eski MOSSAD Şefi Yossi Cohen’in de, “HAMAS bizden önde ve tüneller sandığımızdan daha büyük” (30.12.2023) açıklamasını yaptığını ve Eski başbakanlardan Ehud Olmert’in de, zor günler beklediklerini söyleyerek  “Ölen asker sayısının artması rahatsız edici! Savaşı durdurun!” uyarısında bulunu hatırlatıyor.

Gidişattan İsrail halkının da rahatsız olduğunu yazan Şakir TARIM, “Tel Aviv’de savaş karşıtı gösteriler yapılıyor, Netanyahu protesto ediliyor. Siyonist İsrail çetesi yenilgiye uğradıkça kuduruyor, sinsi oyunlara başvuruyor. Rehineler, esir kamplarında acımasız ve korkunç işkenceler yapıldığını anlatıyorlar” diye yazıyor.

ABD'den Kamışlı'da teröristlere silahlı eğitim - Son Dakika Haberleri

TERÖRÜ KULLANIYORLAR

İSRAİL ve ABD’nin, terörü yöntem olarak seçerek sonuç almaya çalıştıklarını yazısında dile getiren TARIM, “ABD, Ortadoğu’da terörü besliyor, büyütüyor, destek veriyor, kontrolünde tutuyor ve amaçlarına uygun olarak kullanıyor. Bölgedeki en büyük terör çetesi İsrail’e sınırsız destek veriyor. Siyonist bir yapının bölgeyi rahatsız etmesini çıkarlarına uygun buluyor” şeklinde aktarıyor.

Şakir TARIM yazısında, ABD himayesindeki İsrail’in Gazze’de çocuk, kadın yaşlı ve sivil halkla savaşması bütün dünyada tepki uyandırdığını hatırlatarak, şunları ifade ediyor:

Rusya: ABD'nin vetosu, Gazze'de 'yanlışlıkla' değil, bilinçli kan dökülmesi anlamına geliyor - 11.12.2023, Sputnik Türkiye

“Sürekli güven kaybediyorlar. İnsaf, vicdan sahibi hiçbir insan Gazze’deki insanlık dışı savaşı kabul etmiyor. ABD’li aktivist ve akademisyen Cornel West, ABD’nin insanî ateşkesi veto etmesini, “ABD’nin ahlâki çöküşü” (Millî Gazete, 11.12.2023) olarak açıklamıştı”.

İsrail’in kullandığı silâhlarla PKK/YPG gibi terör örgütlerinin kullandığı silâhların aynı merkezde üretildiğini aktaran TARIM, Türkiye’nin de terörden bir türlü kurtulamadığını, daha 10 gün önce Kuzey Irak, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 canımızın teröre kurban gittiğini. halkımızın yurdun çeşitli yerlerindeki şehitlerimizi bağrına bastığını, hepsini rahmet ve minnetle andığını yazıyor.

Afyonkarahisar Şehitlerine Özel Tabut - Son Dakika Haberleri

“İlginç bir olay var. Çok kere seçim öncesi zamanlarda terör kurbanı şehitlerin sayısı artıyor, provokasyonlar yaşanıyor” diyen Yazar Şakir TARIM yazısında, şunları aktarıyor:

“Halk korku ve endişe içinde sandığa gidiyor, bu duygusallıkla oy kullanıyor. Millî iradenin sandığa doğru yansıması engelleniyor. TBMM’nin konuyu araştırmasını teklif ediyorum.

Suudi Arabistan’daki futbol maçında da provokasyon kokusu vardı. Yurt dışında, daha önce benzerini görmediğimiz garipliklerin yaşanması, İslâm ülkelerinin arasında soğukluk oluşturulmayı amaçladığını düşündürdü.”

İSVEÇ TUZAĞI

Şakir TARIM yazısında, RUSYA-Ukrayna Savaşı günlerinde İsveç’in NATO’ya girmesinin konuşulduğuna da vurgu yaparak, “Cumhurbaşkanı, İsveç’e meydan okuyarak şiddetli tepkiler gösterdi. İçimiz ferahladı. Çünkü İsveç, teröre açık destek vermesi ve İslâm’a hakaret eden tavırlarıyla gündemdeydi. Geçtiğimiz günlerde İsveç’in NATO’ya girmesi TBMM komisyonuna geldi. AK Parti, CHP, MHP oylarıyla İsveç’in üyeliği komisyondan geçti. Saadet ve İYİ Parti, İsveç için ret oyu kullandı” şeklinde dile getiriyor.

İsveç'in NATO üyeliği TBMM'de - Samimi Haber

Konunun bugünlerde “TBMM Genel Kurulu”na gelerek kabul edildi ve Terörle anılan bir ülkenin kesinlikle NATO’ya girmemesi gerektiğini belirten TARIM, “Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Irak tezkeresinin Meclis’ten geçmemesi için Erbakan Hoca’nın gösterdiği gayreti anlatarak şunları söyledi: “İsveç’in NATO üyeliğine karşı TBMM’de ortaya koyacağımız gayret Irak tezkeresinden daha az olmayacak.” İsveç değişmedi. Hükümet, kısa sürede farklı tavır ortaya koyma tutarsızlığından vazgeçmelidir” diye yazıyor.

İsrail’in Ortadoğu planı işlemektedir” diyen Şakir TARIM yazısında, Vadedildiğine inandıkları topraklarına ulaşabilmek için terörle birlikte her yöntemi denediklerini, Suriye, Kuzey Irak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizin Büyük İsrail Planı içinde yer aldığını ve Onun için Gazze’nin savunulmasının Türkiye’nin; Ankara’nın, İstanbul’un, Diyarbakır’ın savunulması olduğunun altını çiziyor.

Doğu Akdeniz'de hangi ülkenin ne kadar askeri gücü var? - Internet Haber

Şakir TARIM, kaleme aldığı “Filistin Üzerinden Sinsi Oyunlar” başlıklı yazısının son bölümünü de şöyle noktalıyor:

“Akdeniz, baş sömürgecilerin üsleri haline geldi. Orada güç mücadelesi verilmekte, zenginlik kaynakları üzerinden hesaplar yapılmaktadır. Çok dikkatli ve birlik olmamız, kenetlenmemiz gereken günlerdeyiz. Millî Görüş hareketinin bölge konusundaki hassasiyeti biliniyor. Erbakan Hoca, hayatının son zamanlarında “Toprak ayağımızın altından kayıyor” uyarısı yapmıştı. Geleceğimiz için, bu önerilerin dikkate alınmasına çok ihtiyacımız var!..”

Kaynak* Milli Gazete

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.