ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
07:34 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fahrettin Altun, ‘Müslümanlar olarak gerçeğin savunucusu olarak çalışmalarımızı derinleştirmeliyiz’

Fahrettin Altun, ‘Müslümanlar olarak gerçeğin savunucusu olarak çalışmalarımızı derinleştirmeliyiz’
25 Ekim 2022
349
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, her yıl yayınlanan Avrupa İslamofobi Raporu’na bakıldığında İslam karşıtı ırkçılığın, sosyal ve siyasal yaşamın birçok alanında hissedildiğinin görüldüğünü, verilere bu İslam karşıtı söylemlerin ve nefret suçlarının yansıdığını belirterek,  Müslümanlar olarak gerçeğin savunucusu olarak çalışmalarımızı derinleştirmeliyiz dedi.

Fahrettin Altun, böylesi bir dönemde, böylesi çetin bir tarih aralığında hakikati anlatmanın, dezenformasyona geçit vermemenin hem ahlaki hem insani sorumluluk olduğunu vurgulayarak, Müslümanlar olarak gerçeğin, hakikatin savunucusu olarak çalışmalarımızı derinleştirmeliyiz. Hakikati tüm dünya ve insanlık için gündelik hayattan akademiye, medyadan siyasete kadar her alanda meşru bir zemin olarak kabul ettirmeliyiz. İslam’a ve Müslümanlara karşı geliştirilen hakikatten uzak ve düşmanca söylemleri her şeyden önce ifşa etmeliyiz dedi.
Hoşgörü ve barış dini olan İslam’ın, dünya kamuoyuna kendi özü ve gerçeğiyle gösterilmesi için çok yoğun bir gayret sarf edilmesi gerektiğini dile getiren Altun, bu noktada enformasyon, iletişim ve medya alanlarında müşterek platformlar kurarak hakikate dayalı anlatıların dünya kamuoyuyla buluşturulması gerektiğini kaydetti.
Altun, İİT’nin dezenformasyon ve İslamofobi ile mücadele hususunda yürüteceği ilmi çalışmalar, ortak akademik projelerin de son derece hayati olduğunu belirterek, Bu doğrultuda merkezi İstanbul’da olmasına karar verilen İslam İşbirliği Teşkilatı Medya Forumu’nun üstleneceği mühim rolü de önemsiyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı Medya Forumu aracılığıyla, teşkilat üyesi ülkelerin enformasyon kuruluşları arasında somut projelerin gerçekleştirilmesini, İslamofobi ve dezenformasyonla mücadele programlarının geliştirilmesini hedefliyoruz” diye konuştu.
Balkan NinnisiİİT olarak, bu coğrafyada barış ve istikrarın geliştirilmesi için sarf edilen iş birliği çabalarının, halihazırda gözle görülebilen kazanımlar elde edilmesini sağladığını dile getiren Altun, Farklı alanlarda geliştirilip sürdürülebilecek bu iş birliği gelecekte de meyvelerini vermeye devam edecek. Türkiye olarak üstlendiğimiz 12. Enformasyondan Sorumlu Bakanlar Konferansı Başkanlığı süresince müşterek çalışmaları genişletecek ve derinleştirecek, köklü şekilde sorunların çözümlerini temin edecek mekanizmaların kurumsallaşmasına gayret sarf edeceğiz” dedi. (SputnikNews)

[UHA Haber Ajansı, 25 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.