ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Erdoğan ve Bahçeli Deprem Bölgesinde

Erdoğan ve Bahçeli Deprem Bölgesinde
22 Şubat 2023
105
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli depremden etkilenen bölgeleri ziyaret etti.

İlk olarak Osmaniye’yi ziyaret eden Erdoğan, daha sonra Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde temaslarda bulundu.

Beraberinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve bakanlarla birlikte İslahiye’ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kalyon Holding tarafından kurulan konteyner kenti ziyaret etti. Burada yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra depremzede bir aileye misafir oldu.

“1797 konutun inşa süreci hemen yarın başlıyor“

Ziyaret sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem felaketinin ardından yürütülen çalışmaları yerinde görmek amacıyla İslahiye’ye geldiğini belirtti. Bugünkü (dünkü) ziyaret kapsamında depremzedeleri dinlemek ve tavsiyeler almak için alanda olduklarına vurgu yapan Erdoğan, “İslahiye, Gaziantep’in ilçeleri arasında depremden en olumsuz etkilenen yerleşim birimlerimiz arasında yer alıyor. Bir tarafta Nurdağı, bir tarafta burası. Nurdağı 40, İslahiye 60 bin nüfusa sahip ve iki ilçemiz büyük darbe aldı. İlçede bulunan 31 seyyar mutfağımız vatandaşa hizmet veriyor, aynı zamanda kumanya dağıtımı sürüyor. Su ve elektrik konusunda sıkıntı kalmadı, doğalgaz arzı ile ilgili çalışıyoruz. Karayolları ile ilgili herhangi bir sorun görünmüyor, barınma ve diğer beklentilere de çözüm üretiyoruz” dedi.

Deprem felaketinin ardından başlatılan hasar tespit çalışmalarında sona gelindiğini; Gaziantep, Kilis ve Adıyaman’da zemin etüt çalışması tamamlanan alanlarda 1797 konutun inşa sürecinin yarın (22 Şubat 2023) başlayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“İslahiye’deki 2 bin 220 binadaki 5 bin 175 bağımsız bölümün kullanıma uygun olmadığı anlaşıldı. 2 ay içinde 18 bin 544’ü Gaziantep’te olmak üzere ülkemiz genelinde 200 bin konutun inşasına başlıyoruz. Ayrıca köylerimizde de 70 bin yerel dokuya uygun konut yaparak hak sahiplerine teslim edeceğiz. Şehir merkezlerimizde inşa edeceğimiz 200 bin konuttan jeoloji ve zemin etütleri tamamlanan yerlerdeki ilk sözleşmeleri imzaladık. Nurdağı’nda 456, İslahiye’de 399, Kilis merkezde 645 ve Adıyaman Kahta’da 287 olmak üzere 1797 konutun inşa süreci hemen yarın başlıyor. Bu şekilde ön hazırlıkları tamamlanan her yerde süratle inşaatlara başlayacağız. Hep söylediğim gibi ağırına hafifine bakmadan şehirlerimizi yeni bir anlayışla güvenli, huzurlu yerleşim yerleri haline getirmekte kararlıyız. Güçlendirme şöyle böyle yok, sıfırdan başlamak suretiyle kendimize inanıp güveneceğiz binalarda oturanlar özgüven içinde otursunlar istiyoruz. Hedefimiz deprem konutları ve köy evlerini 1 yıl içinde büyük ölçüde tamamlamaktır. Devlet millet el ele vererek bu zor günlerin üstesinden geliyoruz, geleceğiz.”

Orhan Erkılıç - YouTube

Gazeteci* Orhan ERKILIÇ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.