ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:10 Almanya’da resesyon çanları çalıyor
10:07 AK Parti Fiber Altyapı İşini, Operatörlerden Ayıracak mı?
09:06 Otomotiv ihracatı eylülde yüzde 21 artışla 3,4 milyar dolar oldu
06:55 Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulaması, taklit ve hileli gıda listeleri artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılıyor
06:34 Nefret Söyleminin Sahiplenilmesi ile Ne Amaçlanıyor?
06:13 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle g
06:00 Elon Musk ilk kez Trump’ın seçim mitingine katıldı
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
00:30 Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli
00:29 7 Ekim’in yıldönümü öncesinde dünyanın dört bir yanında Filistin yanlısı gösteriler düzenlendi
00:28 Bağımsız milletvekili Nadir Bedir, “Savaş bittikten sonra Hizbullah ile oturup konuşmalıyız”
00:25 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:20 Bakan Fidan Lübnan Başkakanı Mikati ile görüştü
00:10 Bakan Göktaş: Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışmaları sürdüreceğiz
00:03 Astana Zirvesi; Şanghay İş Birliği Örgütü Büyüyor mu?
00:02 Irak’ın kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Dünya Dönüyor’ dünayadan kısa kısa sizin için seçtiklerimiz

‘Dünya Dönüyor’ dünayadan kısa kısa sizin için seçtiklerimiz
21 Ağustos 2024
3
A+
A-

* Günaydın bugün 21 Ağustos 2020. ‘Dünya Dönüyor’ başlığıyla sizin için dünayadan seçtiklerimizle birlikteyiz.

*İyi okumalar!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) Haberler!

Veysel KAVRAYAN, Gazeteci, Editör

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) hitabında dile getirdiği Gazze Şeridi’ni ziyaret etme kararındaki hedefin İsrail saldırılarını durdurmak olduğunu söyledi.

Filistin Kurtuluş Örgütü, Abbas başkanlığında toplandı: İsrail Filistin topraklarından çıkarılmalı

Abbas başkanlığında bir araya gelen Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi, Abbas’ın TBMM’deki hitabı sırasında “Gazze’yi ziyaret etme kararı” aldığına dair girişimi ele aldı.

Abbas, söz konusu ziyaret girişimiyle İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarını durdurmayı ve tüm Filistin topraklarından çıkarılmasını hedeflediğini vurguladı.

***

İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinde bulunan Ofer Cezaevi’nde işkenceye maruz kalan Gazze Şeridi’nden Filistinli bir esir, klozet suyu ile boğulmaya çalışıldığını belirtti.

Filistinli esir, İsrail zulmünü anlattı: Klozet suyu ile beni boğmaya çalıştılar

Filistin Kurtuluş Örgütü’ne (FKÖ) bağlı Filistin Esirler Heyeti ile Filistin Esirler Cemiyeti, adı G.V. şeklinde verilen Filistinli bir esirin Ofer Cezaevi’nde yaşadığı işkencelere ilişkin ortak bir rapor yayınladı.

Raporda, “Ziyaret edilen mevcut Gazzeli esirlerin yanı sıra serbest bırakılanların ifadelerine göre, işgal devleti (İsrail) makamları, birtakım sistematik suçların yanı sıra Gazzeli esirlere karşı sistematik işkence ve aşağılamalara devam ediyor.” denildi.

***

Birleşmiş Milletler (BM) Bölge Ofisi Başkanı David Lubari Lominyo, Nijerya’nın kuzeydoğusunda Boko Haram’ın faaliyetlerinin yoğun olduğu Adamawa, Borno ve Yobe eyaletlerinde geçen yılki terör saldırılarında 4 bin 500 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

BM: Nijerya'nın kuzeydoğusundaki terör saldırılarında geçen yıl 4 bin 500 sivil öldü

Yobe eyaletindeki BM Bölge Ofisinin Başkanı David Lubari Lominyo, Dünya İnsani Yardım Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, devam eden şiddet olayları ve teröristlerin ayrım gözetmeyen saldırıları nedeniyle sivillerin korunmasının büyük bir endişe kaynağı olmayı sürdürdüğünü belirtti.

Nijerya’nın kuzeydoğusunda 2023’te terör saldırıları yüzünden 4 bin 500 sivilin hayatını kaybettiğini ifade eden Lominyo, bu verilerin BM Genel Sekreteri’nin silahlı çatışmalarda sivillerin korunmasına ilişkin 2024 raporundan alındığını kaydetti.

***

İtalya’nın batısındaki Elba Adası’na giden bir feribotta çıkan yangın nedeniyle güvertedeki 274 yolcunun, limana dönen feribottan acil durum kaydıraklarıyla tahliye edildiği, olayda yaralanan olmadığı aktarıldı.

İtalya'da yangın çıkan bir feribottaki 274 kişi tahliye edildi

İtalyan Rainews24 kanalının haberine göre, Piombino Limanı’ndan Elba Adası’na sefer düzenleyen “Corsica Sardinia Ferries” şirketine ait “Corsica Ferries 3” isimli feribot bugün öğleden sonra acil durumla karşılaştı.

Feribot, seferine başladıktan kısa süre sonra makine dairesinden duman çıkması sebebiyle Piombino Limanı’na geri döndü.

***

Gazze’deki hükümet, İsrail ordusunun bugün Gazze Şeridi’ndeki 3 farklı şehirde bir okul, market ve cep telefonu şarj noktasını bombalayarak gerçekleştirdiği 3 katliamda 25 Filistinlinin öldürüldüğünü bildirdi.

Katil İsrail'in bugün 3 şehirde gerçekleştirdiği katliamlarda 25 Filistinli öldü

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusunun Gazze kentindeki Mustafa Hafız Okulu’nu bombalaması sonucu 12 kişi hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun, Deyr el-Balah kentindeki pazar yerini bombalaması sonucu 9 kişi ve Han Yunus’taki cep telefonu şarj noktasını bombalaması sonucu ise 4 kişinin öldüğü aktarıldı.

***

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail ordusunun aldığı son tahliye kararının Gazze’deki ihtiyaç sahibi Filistinlilere yardım ulaştırılmasını “neredeyse imkansız hale getirdiğini” bildirdi.

BM: İsrail'in son tahliye kararı Gazze'ye yardımları neredeyse imkansız hale getirdi

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İsrail’in hafta sonunda Deir el-Balah Vadisi’nin bazı kısımları için verilen son tahliye emirlerine Selahaddin Yolu’nu da dahil ettiğini öğrendiklerini belirterek “Bu durum, yardım görevlilerinin bu önemli rota boyunca hareket etmesini neredeyse imkansız hale getirdi.” dedi.

***

Hamas Hareketi, kendilerini “ateşkes ve esir takası anlaşmasından çekilmekle” suçlayan ABD Başkanı Joe Biden’a tepki gösterdi.

Hamas'tan ABD Başkanı Biden'a tepki

Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, “ABD Başkanı’nın, Hamas’ın Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşmasından çekildiği iddialarını içeren açıklamasını büyük bir şaşkınlık ve tepkiyle takip ettik. Bu açıklama, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’ın Hamas’a son öneriyi kabul etmesi yönündeki çağrısından saatler sonra geldi” ifadelerine yer verildi.

“Biden ve Blinken’in açıklamaları yanıltıcı iddialardır ve Hamas’ın gerçek tutumunu yansıtmamaktadır” denilen açıklamada, ABD’nin bu tutumuyla “Siyonistlerin işgaline tamamen taraf olduğu, Gazze Şeridi’ndeki savunmasız sivillere yönelik imha ve saldırılarda tam anlamıyla iş birliği içerisinde olduğunu teyit ettiği” vurgulandı.

***

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda Filistinli bir gazeteci daha hayatını kaybetti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında bir gazeteci daha öldü

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in saldırıları altındaki Gazze Şeridi’nde öldürülen gazetecilere ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun Gazze’ye düzenlediği saldırılarda, gazeteci Hamza Abdurrahman Murteci’nin hayatını kaybettiği belirtildi.

7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail ordusunun saldırıları altındaki Gazze Şeridi’nde öldürülen gazetecilerin sayısının 170’e yükseldiği bildirildi.

***

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, “Çatışmanın kapsamının bölgede sonuçlarını kestirmenin zor olacak bir şekilde genişleme tehlikesi” taşıdığına dikkati çekerek Gazze Şeridi’ndeki savaşın durdurulması gerektiğini söyledi.

Sisi, "çatışmanın yayılması" uyarısında bulunarak Gazze'de savaşı durdurma çağrısı yaptı

Mısır Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Sisi, ülkesini ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile el-Alameyn şehrinde bir araya geldi.

Görüşmede, Gazze’de ateşkes ve esir takası anlaşmasına yönelik Mısır, ABD ve Katar arabuluculuğunda sürdürülen çabalar ele alındı.

Geçen hafta Katar’ın başkenti Doha’da yapılan görüşmelere ilişkin fikir alışverişinde bulunan Sisi ve Blinken, Kahire’de düzenlenmesi planlanan gelecek görüşmede ilerleme kaydetmenin yollarını değerlendirdi.

***

ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, Demokratların adayı Kamala Harris’in 4 Eylül’deki canlı yayın tartışmasına katılmayacağını duyurdu.

Trump, 4 Eylül'deki canlı yayın tartışmasına Harris'in katılmayacağını belirtti

Trump, Truth Social hesabındaki paylaşımında, “Harris, Fox News’in ev sahipliğinde 4 Eylül Çarşamba günü yapılması planlanan canlı yayın tartışmasına katılmayacağını tarafımıza bildirdi” ifadesini kullandı.

Karar karşısında şaşırmadığını aktaran Trump, “Bunun zor olacağını hissettiğini anladım. Bir zamanlar inandığı şeyleri değiştirip onları savunması zor olurdu” değerlendirmesinde bulundu.

Trump, “4 Eylül’de Fox’taki canlı yayın tartışması yerine Sean Hannity ev sahipliğindeki Tele Town Hall’a katılma kararı aldım. Pensilvanya’da olacak. Beklemede kalın” sözlerine yer verdi.

***

Sevdiklerinize sarılmayı unutmayınız!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) Haberler!

Veysel KAVRAYAN, Gazeteci, Editör

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.