Dönem başkanı Slovenya AB’nin genişlemesinden yana

UHA HABER / Avrupa Birliği Konseyi dönem başkanlığını devralan Slovenya’nın Başbakanı Jansa AB’nin genişlemesi gerektiğini söyledi.
(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa / EC, TY)’ye dayandırdığı habere göre, Slovenya Başbakanı Janez Jansa ülkesinin Avrupa Birliği Konseyi dönem başkanlığını devralması sebebiyle yaptığı açıklamada genişleme vurgusu yaptı. Kranj kentinde bir açıklama yapan Jansa “Batı Balkan ülkelerinde yaşayan insanların Avrupalı bir geleceği hak ettiklerine inanıyoruz” dedi. Jansa Avrupa Birliği kurucularının temel düşüncesinin birleşik, özgür ve barışçıl bir Avrupa olduğunu söyledi.
Jansa Avrupa Birliği’nin etkisini artırmadığı ülkelerde başka ülkelerin nüfuzunu artırdığının tecrübe edildiğini ifade etti. Sloven başbakan bunun yine AB’nin başa çıkması gereken sorunlar doğurduğunu söyledi. Jansa örnek olarak otoriter devlet başkanı Aleksandr Lukaşenko’nın muhalefetin üzerine sert bir biçimde gittiği Doğu Avrupa ülkesi Belarus’u verdi.
[UHA Haber Ajansı, 03 Temmuz 2021]