Dışişleri: Düzensiz göçün kaynağı ne Libya’dır ne de Türkiye

UHA HABER / Türkiye, uluslararası toplumu bir kez daha “göçmenler” konusunda uyardı. Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, önceki gün Tunus açıklarında hayatını kaybeden 43 göçmen için duyulan üzüntü dile getirildi.
Önceki gün Akdeniz’de yaşanan göçmen faciası üzerine Türkiye uluslararası topluma yeniden seslendi.
Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak, 2021 yılında Akdeniz’de 866 göçmenin hayatını kaybettiğine dikkat çekti.
Açıklamada, Libya ve Türkiye’nin düzensiz göçün kaynağı olmadığı, nedenin Sahraaltı Afrika’da, Afganistan’da ve Suriye’de devam eden istikrarsızlıklar, çatışmalar ve yoksulluk olduğu vurgulandı.
“Uluslararası toplumu sorumluluk paylaşmaya davet ediyoruz”
Dışişleri Bakanlığı, uluslararası topluma, karma göç hareketinin kökeninde yatan sorunları çözmeye yönelik sorumluluğu paylaşma çağrısında bulundu.
Önceki gün Tunus’ta Akdeniz üzerinden Avrupa’ya geçmeye çalışırken tekneleri arıza yapan 84 göçmen kurtarılmış, yetkililer 43 göçmenin de kayıp olduğunu açıklamıştı.
[UHA Haber Ajansı, 05 Temmuz 2021]