ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Diamond Tema, tutuklama tehditleri üzerine yurt dışında olduğunu açıkladı

Diamond Tema, tutuklama tehditleri üzerine yurt dışında olduğunu açıkladı
21 Haziran 2024
17
A+
A-

‘Ben bunu bu hafta yaşamak istemedim. Bu olay gündemdeyken, herkes benim ölmemi, hepse atılmamı istiyorken, internette ters kelepçeyle fotoğraflarımın paylaşılmasını istemiyorum.’

Din ve felsefe konulu videolarıyla popüler olan YouTuber ve araştırmacı Diamond Tema, katıldığı bir program sebebiyle kendisine yöneltilen tutuklanma tehditleri üzerine yurt dışına çıktığını açıkladı.

Çocuk yaştayken ailesiyle Türkiye’ye yerleşen ve Arnavut kökenli olan, bir süredir de Arnavutluk’ta yaşayan Tema, Pazartesi günü yayınladığı “Doğruyu Söyleyen, Dokuz Köyden Mahkemeye Verilir” başlıklı videoda, kendisini hedef alanlara “mağlup olmayacağını” belirtti.

“Bir daha Türkiye’ye geldiğimde istiyorlarsa tutuklarlar, nezarete atarlar, mahkemeye çıkarız, ifade veririz. Hiç problem değil. Ama ben bunu bu hafta yaşamak istemedim. Bu olay gündemdeyken, herkes benim ölmemi, hepse atılmamı istiyorken, internette ters kelepçeyle fotoğraflarımın paylaşılmasını istemiyorum. Bunları mutlu etmek istemiyorum. ‘Ya gördünüz müydü, dinsiz bak ne hale geldi’ demelerini istemiyorum. O zevki tattırmayacağım” ifadelerini kullanan Tema, dört ila beş ay içerisinde Türkiye’ye gelebileceğini de belirtti.

“O zaman ne olursa olsun. Olay soğumuş olur, kimsenin de umrunda olmaz. Ama ben bu adamlara yenilmiş olmayacağım abicim, bu konuda. Adalet yok ya, hukuk yok ya, maalesef laiklik yok ya… Hepsi kağıt üstünde ya sadece. Ben bunların düzenine, sistemine mağlup olmayacağım abicim.”

Videoda Tema ayrıca, muhalefet partilerine de eleştiri yöneltti.

“Muhalefet partilerinden ses çıkmıyor. Bu ülkeye şeriatın gelmesi gerektiğini söyleyen bir adama karşı Laikliği ve Cumhuriyeti savunuyorum. Ben bu ülkeyi savunuyorum,” diyen Tema ayrıca bir uyarıda da bulundu.

“Bugün beni harcarlar, sustururlar; yarın sıra size gelir.”

Tema, geçtiğimiz günlerde “Yer6 Film” isimli YouTube kanalına konuk olmuş ve sosyal medya fenomeni Asrın Tok ile “şeriat” konulu bir tartışma programına katılmıştı.

Programın ardından kendisine radikal çevrelerden gelen ölüm tehditlerini X hesabında paylaşan Tema’ya sosyal medyada destek yağdı.

Tema’ya desteğini açıklayan binlerce Türk X kullanıcısı, pazar akşam saatlerinde başlattıkları “#DiamondTemaYalnızDeğildir” etiketini, Türkiye özelindeki trend başlıklar listesinin en tepesine taşıdılar.

Programda kullandığı ifadeler sebebiyle kendisini öldürmek istediğini belirten, bir kısmının kimliği belirsiz kişilerin Telegram mesajlaşmalarını X hesabında paylaşan Tema, “Cevab veremeyince şiddet yolları arayan hoşgörü timsalleri. Örgütlenmeye başlamışlar bile,” ifadelerini kullanmıştı.

“Bildiğimin çeyreğini konuşmadığım halde adamlar yok etmenin hayallerini kuruyor. Bir de sansürsüz konuşabilsek demek ki engizisyon mahkemesi kuracaklar” cümlelerini de sözlerine ekleyen Tema ayrıca, “Anayasaya aykırı bir şekilde şeriat propagandası yapan adamın sülalesi rahat, bana ise laikliği ve cumhuriyeti savunduğum için dört koldan, araya bin tane adam sokup bayram günü operasyon çekiyorlar” paylaşımıyla da X’te gündem olmuştu.

Tema ayrıca, “Benim hayatımı karartmakla uğraşacağınıza gidin inandığınız kitabı okuyun. Beni tutuklayacağınıza madem öyle Buhari gibi hadis kitaplarını çürütün,” ifadelerini kullanmıştı.

“Bir kelime bile ekleme-uydurma yapmadan sizin tartışmasız sahih saydığınız kitaptan pasajlar okudum o kadar. İnancınızla yüzleşmek bu kadar zorsa; en azından yüzleşebilmiş olanlara saygı duymanız gerekir, nefret etmeniz değil.”

Tema, katıldığı programda, Türkiye’nin din kurallarıyla yönetilmesi gerektiğini savunan Tok’a karşı kullandığı argümanlarda Ortodoks Sünni İslam’ın temel metinlerinden olan, hadis derlemesi Sahih-i Buhârî’den örnekler vermişti.

Yer6’da yayınlanan programın ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, X hesabında Pazar akşamı yaptığı açıklamada, “Peygamber Efendimize hakaret eden Diamond Tema isimli şahıs hakkında TCK 216 / 2. ve 3. fıkralarda düzenlenen halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama suçlarından soruşturma başlatıldı” ifadelerini kullanmış ve program için erişim engeli talep edildiğini de belirtmişti.

Yakalama kararı çıkarıldı

Bu gelişmelerin ardından, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Salı günü öğle saatlerinde resmi X hesabında yaptığı bir açıklamada, Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldığını açıkladı.

“Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan Tema ile alakalı yakalama kararı çıkarıldığını açıklayan Tunç, soruşturmanın “titizlikle sürdürüldüğünü” de sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.