ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız”
8 Aralık 2022
196
A+
A-

Advertisement

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Avrupa ve Amerika dahil herkesin gündemini meşgul eden hayat pahalılığı ve enflasyon meselesini de adım adım çözüme kavuşturuyoruz. Aldığımız tedbirlerin etkisiyle inşallah önümüzdeki yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız” dedi.  

Turkuvaz Medya Grubu’nun amiral gemisi Sabah Gazetesi ve ekonomi kanalı A Para tarafından düzenlenen ‘Türkiye 2023 Zirvesi & Para Sohbetleri’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video mesajı ile başladı.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına, bu sene beşincisi düzenlenen zirvenin hayırlara vesile olmasını dileyerek başladı. İş dünyasına seslenen Erdoğan, “Dünyamız son üç yılda salgınla başlayan ardından sıcak çatışmalar ve bölgesel gerilimlerle daha da çetrefilleşen sancılı bir süreçten geçiyor. Son yılların en yüksek rakamlarına ulaşan enerji, gıda ve hammadde fiyatlarıyla buna bağlı olarak ortaya çıkan enflasyon sorunu hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm ekonomileri zorluyor” dedi.  

Fabrikalarımız harıl harıl çalışıyor 

Faizleri artırarak, enflasyonu düşürme üzerine kurulu klasik yöntemlerin şimdiye kadar beklentileri karşılamadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu tarz politikalarla enflasyonu dizginlemeye çalışan pek çok ekonomi bugün hayat pahalılığı yanında istihdam kayıplarıyla da mücadele ediyor. Türkiye olarak son 20 yılda hayata geçirdiğimiz sağlam altyapıyla birlikte üretimi, istihdamı, ihracatı ve cari fazla yoluyla büyümeyi esas alan ekonomi modelimiz sayesinde bu sıkıntılı dönemi nispeten rahat geçiren ülkelerden biriyiz” ifadelerini kullandı.

İhracatımızın her ay rekor kırarak, 300 milyar dolar eşiğine doğru yaklaştığını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:  

“Organize sanayi bölgelerimiz, fabrikalarımız, imalat tesislerimiz harıl harıl çalışıyor. Yollarımız ve otobanlarımız ülkemizden Avrupa, Asya ve Ortadoğu’ya yük taşıyan tırlar ve kamyonlarla dolu. Salgının en çok vurduğu turizm sektöründe zararlarımızı telafi etmenin ötesine geçerek farklı bir ivme yakaladık. İşgücüne katılım oranımız artmasına rağmen istihdamda ilk kez 31 milyon sınırını aşma başarısı gösterdik.”  

Enflasyonu adım adım çözüme kavuşturuyoruz 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Yerli ve milli elektrikli otomobilimiz olan TOGG’un üretim tesisinin açılış törenini Cumhuriyetimizin 99’uncu yılında büyük bir gururla gerçekleştirdik. Dünyanın en büyük beşinci barajı olan Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin açılışıyla enerji hamlemizi bir adım öteye taşıdık. Karadeniz’de keşfettiğimiz 540 milyar metreküplük doğalgazı vatandaşlarımızın emrine verme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Avrupa ve Amerika dahil herkesin gündemini meşgul eden hayat pahalılığı ve enflasyon meselesini de adım adım çözüme kavuşturuyoruz. Aldığımız tedbirlerin etkisiyle inşallah önümüzdeki yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız. Savunma sanayii alanında kısa sürede ulaştığımız seviye ise milletimizin gurur kaynaklarından biri haline geldi. 2002 yılında sadece 248 milyon dolar savunma sanayii ihracatı varken, geçen sene 3 milyar 224 milyon dolarla rekor kırdık. Bu yıl 4 milyar doların üzerinde bir ihracat rakamı bekliyoruz. Silah ve mühimmatlardan füzelere insansız hava, kara deniz araçlarından helikopterlere ve gemilere kadar çok geniş bir yelpazede İhtiyacımız olan sistemleri yerli ve milli olarak tasarlıyor üretiyor geliştiriyoruz. 2023 senesini ekonomi ve enerjide olduğu gibi savunma sanayide çok ilkin yaşandığı milat yapmakta kararlıyız. Türkiye vizyonunu tüm unsurlarıyla hayata geçireme kadar durmayacak mücadelede kesintisiz sürdüreceğiz. Turkuvaz Medya’nın zirvesinin bizlere bu mücadelede yardımcı olacağını düşünüyorum. “ 

Resim önizlemesi

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Sabah ve Daily Sabah İcra Kurulu Üyesi ve Reklam Genel Müdürü Ceyda Uzman, pek çok organizasyon, zirve ve foruma imza attıklarını belirterek 2023 yılının herkes için bir heyecan noktası olduğunu söyledi.

Uzman, “Türkiye 2023, ülkemizin koymuş olduğu hedeflere farklı perspektiflerden bakabilme ve yapılanları görebilme şansını bize veren, pek çok disiplini mercek altına aldığımız, gururla düzenleyerek, sabırsızlıkla beklediğimiz bir markamız haline geldi. Sabah Gazetesi olarak bu yıl 5’incisini gerçekleştirdiğimiz Türkiye 2023 Zirvemizin bu adımlara katkı sağlamasını amaçlıyoruz. Ülkemizin en can alıcı sektörlerini ve bu sektörlerin karar alıcılarını ve yönetimlerini, bakanlıklar nezdinde devlet kademesindeki yöneticilerimizi bugün bir araya getirerek ülkemiz için atılan adımları dinleyeceğimiz verimli bir zirve gerçekleştirmeyi umuyoruz” dedi.   

Turkuvaz Medya Center’da düzenlenen olan Zirve’de T.C Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum özel oturumlarda önemli açıklamalarda bulunacak. Zirveye T.C. Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Sermaye Piyasa Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül, Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Ali Emre Ballı ve sektörün önde gelen birçok ismi katıldı, 

Türkiye 2023 Zirvesi & Para Sohbetleri Güçlü Sponsor Desteği  

Türkiye 2023 Zirvesi & Para Sohbetleri Zirvesi’nin ana sponsorluğunu Borsa İstanbul Grubu, TOKİ, Emlak Konut, Halkbank, Koza Altın İşletmeleri, Vakıf Leasing, Turkish Airlines, Türk Telekom, Vakıf Yatırım, Ziraat Yatırım  üstlenirken, destek sponsorları ise Artaş Grubu, Aydınlı, Bilişim Vadisi, Cengiz Holding, DAP, Ege Yapı, Kalyon Enerji, Kuzu Grup, Koleksiyon, Limak, Nef, Tarsim, Ant Yapı, Astaş Holding, Besa Holding, Cargill, Doğuş, EPİAŞ, Kargomsende, Kuzey Marmara Otoyolu, Papara, Philip Capital, Trendyol ve Türkiye Sigorta Birliği oldu. 

   HABER : Hatem VURAL

[UHA Haber Ajansı, 08 Aralık 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.