ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP demek ne demektir? Çöp, çamur, çukur ve susuzluk”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP demek ne demektir? Çöp, çamur, çukur ve susuzluk”
5 Mayıs 2023
199
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, “Bunca eziyete hiç gerek yok. Bay Bay Kemal’e oy vermek, hangi partiye gönül vermiş olursa olsun kimseye vacip kılınmış bir görev değildir” dedi. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

“Bay Bay Kemal’e oy vermek, kimseye vacip kılınmış bir görev değildir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Bunca eziyete hiç gerek yok. Bay Bay Kemal’e oy vermek, hangi partiye gönül vermiş olursa olsun kimseye vacip kılınmış bir görev değildir. Gelin bu seçimde tercihimizi hep beraber Türkiye Yüzyılı’ndan bu yana kullanalım. Cumhuriyetimizin ilk asrında bize vesayetiydi, darbesiydi,  terörüydü, koalisyonuydu, ekonomik kriziydi, sosyal gerilimiydi derken altın kıymetinde yıllarımızı kaybettirdiler. Biz işte bu kısır döngüyü kırdık, milletimizle birlikte bize dikilen deli gömleğini yırtıp attık, asırlar sonra devletimizi yeniden güçlü, ülkemizi yeniden mamur, milletimizi yeniden müreffeh haline getirdik. Bunu da ülkemizin 81 ilinin tamamında gerçekleştirdik. Hayata geçirdiğimiz demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla ülkemizin asırlık kayıplarını telafi ettik.

“CHP demek ne demektir? Çöp, çamur, çukur ve susuzluk”

Sormak lazım CHP’li komşular falan sorun. Deyin ki şu Bay Bay Kemal acaba bu ülkeye ne yaptı? 10 tane büyükşehir belediyesi var orada neler yaptılar? İzmir’de ne yaptılar, İstanbul’da ne yaptılar, Ankara’da ne yaptılar? Şimdi takmış peşine onları dolaştırıyor. Yaptıkları bir şey yok zaten. İstanbulluyum ve İstanbul’un büyükşehir belediye başkanlığını yaptım.

CHP demek ne demektir? Çöp, çamur, çukur ve susuzluk… İstanbul’u Ordulu kardeşlerim iyi bilir. Çöpten, çukurdan, çamurdan, susuzluktan biz kurtardık. Aynı şey burası için de geçerli. Şu sahil yolu var mıydı? Samsun’dan Hopa’ya burayı yaptık. Ordu Havalimanı’nı yaptık. Ordu’ya bu yakışırdı onun için de bunu yaptık. Şimdi Ordu da Giresun da bu havalimanından istifade ediyor. Yaklaşık 1 milyona yakın yolcu buralardan taşındı. Çünkü biz yaparız, onlar konuşur. Sadece küresel düzeyde ses getiren projelerle uğraşmadık, aynı zamanda şehirlerimizin her birini eşi benzeri görülmemiş yatırımlara kavuşturduk.

“Ordu’ya 62 milyar liraya yakın kamu yatırımı yaptık”

Ordu’ya bugüne kadar 62 milyar liraya yakın kamu yatırımı yaptık. Eğitimde 3 bin 909 adet yeni derslik inşa ettik. Üniversitemizi şehrimize kazandırdık. Gençlik ve sporda 4791 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Biri stadyum olmak üzere 4 adet spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yaklaşık 6 milyar lira tutarında kaynak aktardık.

“TOKİ vasıtasıyla 5 bin 70 konut yaptık”

Sağlıkta 1045 yataklı 12 hastaneyle birlikte 55 sağlık tesisi kazandırdık. Yapımına başladığımız 914 yataklı şehir hastanesini inşallah seneye tamamlıyoruz. Çevre ve şehircilikte TOKİ vasıtasıyla 5 bin 70 konut yaptık. Şimdi de ilk evimle 2050 yeni konut inşa edecek, ilk iş yerimle 30 iş yeri yapacak, ilk arsamla 1500 altyapısı hazır arsa vereceğiz. Kentsel dönüşümde şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 1768 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Ordu’daki 4 millet bahçemizden 3’ünün yapımına başladık.

“Bölünmüş yol uzunluğunu 152 kilometreye çıkardık”

Ulaştırmada 50 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 152 kilometreye çıkardık. Tüneller vasıtasıyla şehrimizdeki ulaşımı kolaylaştırdık. Yapımı süren yolların çoğunu bu sene bitiriyoruz. Bünyesinde 6 adet çift tüp tünel, 11 adet çift köprü, 5 adet tek köprü ve 7 adet farklı seviyeli kavşak bulunan Ordu Çevreyolu’nun kalan kesimlerini de seneye tamamlıyoruz. Üzerindeki çok sayıda köprü ve tüneliyle Fatsa Çevreyolu’nu da yatırım programına aldık. Türkiye’nin ve Avrupa’nın ilk denize dolgulu havalimanını Ordu’ya kazandırdık.

“Çiftçilerimize yaklaşık 5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik”

Tarım ve Orman’da Korgan, Kumru, Kırtaş ve Çağlayan barajlarının yapımı sürüyor. Çiftçilerimize yaklaşık 5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Sanayi ve teknolojide şehrimize 2 OSB, bir araştırma geliştirme merkezi kurduk. Enerjide Ordu’ya, Fatsa’ya, Gülyalı’ya ve Ünye’ye doğal gaz getirdik. Akkuş, Aybastı, Çaybaşı, Gölköy, İkizce, Korgan, Kumru, Perşembe ve Ulubey’i de en kısa sürede doğal gaza kavuşturacağız.

Gördüğünüz gibi ne kadar özetlersek özetleyelim yaptıklarımız bitmiyor. Tabii bir de yapacaklarımız var. Seçim beyannamemizde önümüzdeki dönem için binlerce yeni projeyi mileitmizin takdirine sunduk. Biz birileri gibi aklımıza eseni söylemeyiz ama söylediğimizi de yaparız.

“Türkiye Yüzyılı’yla ülkemizi daha yukarıya taşımak için çalışıyoruz”

Birileri ülkemizi onu bölmek isteyenlerin pençesine itiyor, biz Türkiye Yüzyılı’yla ülkemizi daha yukarıya taşımak için çalışıyoruz. Birileri elindekini, avucundakini de alarak ülkemizin siyasi ve ekonomik bağımsızlığına göz dikiyor, biz Türkiye Yüzyılıyla daha büyük ve güçlü bir ülkenin hayalini kuruyoruz. Birileri önce altılı, sonra yedili, sonra dokuzlu, ardından on birli, şimdi artık sayılarının kaça çıktığını bilmediğimiz bir masaya meze yapmak için uğraşıyor.

Biz Türkiye Yüzyılıyla devletimizi güçlendirmenin, milletimizi zenginleştirmenin projelerini, programlarını yapıyoruz. Birileri milletimizi köken ve mezhep vurgusu üzerinden ayrıştırmaya dönük sinsi adımlar atıyor biz 85 milyonun tamamını kucaklayan eserlerimizle, hizmetlerimizle, devrimlerimizle, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin peşinde koşuyoruz. Türkiye Yüzyılı, öyle kapalı kapılar ardındaki kapalı kapılar ardındaki kirli pazarlıklarla sağa sola koltuk dağıtmakla, küresel odaklara selam vermekle inşa edilmez.

“Ücretsiz olarak doğal gaz gelmeye başladı”

Karadeniz’de doğal gazımızı çıkardık. Ücretsiz olarak doğal gaz gelmeye başladı. Şimdi inşallah bir yıl boyunca 25 metreküpü ücretsiz olmak üzere doğal gazımız evlere geliyor. Sizlerden tüm bu gerçekleri komşularınıza, akrabalarınıza ve özellikle gençlerimize anlatmanızı istiyorum.

Eğitimde sıraların üzerinde artık kitaplar ücretsiz olarak var. 76 üniversite vardı, şimdi 208 üniversitemiz var. Üniversitesi olmayan ilimiz yok. Sağlıkta dev hastaneler kurduk. Ankara’da Etlik Şehir Hastanesi, Bilkent Şehir Hastanesi, İstanbul’da Çam Sakura, bunun yanında Murat Dilmener, Pakize Öz, bütün bunları o COVID döneminde hızla yaptık.

“Gelin 14 Mayıs’ta hesaplaşalım”

Bunlar talimatı nereden alıyor? Kandil’den. Pensilvanya ayrı. Kandil’dekilerin zaten Allah’ı yok, dini yok, kitabı yok, ezanı yok ve Kürt kardeşlerimi bunlar istismar ediyor. Kürt kardeşlerimin dindar olanları var ama bunlarla mukayese edilmez ve bunlar Diyarbakır annelerinin evlatlarını dağlara kaçırdılar, onları taciz ettiler. Gelin 14 Mayıs’ta hesaplaşalım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.