ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cem Küçük: İmamoğlu aday olur ve kazanırsa parlamenter sisteme dönmeyi kabul etmez

Cem Küçük:  İmamoğlu aday olur ve kazanırsa parlamenter sisteme dönmeyi kabul etmez
21 Ocak 2022
561
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup kazandığında parlamenter sisteme dönmeyi kabul etmeyeceğini öne sürdü.

Kemal Kılıçdaroğlu “Karşı değilim“ dedi, Ekrem İmamoğlu'ndan adaylık çıkışı  geldi - Son DakikaKüçük yazısında, “Millet İttifakı parlamenter sisteme dönmekte kararlı. Gerçi bunu nasıl yapacaklarını açıklamıyorlar ama döneceğiz diyorlar. En az 368 vekilleri olması lazım ki, referanduma gitsin. Veyahut 400 vekil bulup anayasa değişikliği Meclis’ten geçsin. Bu arada Cumhurbaşkanı da kendilerinden olmalı.  İttifakın henüz bir adayı yok. Cumhurbaşkanı seçilecek kişi partilerle beraber mi hareket edecek, orası muamma. Ekrem İmamoğlu aday olur ve kazanırsa parlamenter sisteme dönmeyi kabul etmez.  Millet İttifakı’nın uygulayacağı politikayı zaten bilmiyoruz. Ne var ki Kemal Kılıçdaroğlu’nun son bir yıldır bütün açıklamaları kendisinin aday olacağı yönünde. Çünkü aday olmayacak biri bu kadar net konuşmaz.” görüşünü savundu.

CHP Grup ToplantısıTürkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, şöyle devam ediyor:

“Kemal Bey’in dünkü (18 Ocak 2022) grup konuşmasına bir bakalım… Söyledikleri kendi vaatleri: “İktidarı kaybetmeden yolsuzluk dosyalarını nasıl yok ederiz, diye düşünüyorlar. Feriştahı gelse yok edemezsiniz. Biz kul hakkının hesabını sormazsak niye iktidar oluyoruz. Kul hakkını, garip gurebanın hakkını hukuku savunmayacaksak, sormayacaksak biz niye iktidar olacağız…”

Tipik bir FETÖ argümanı. “Gün gelir hukuk size de lazım olur.” Yani Kemal Bey 17-25 Aralık ve diğer birçok konuda hükûmete hesap soracağını söylüyor.

AK PARTİ'den Ali Babacan'ı ve Ahmet Davutoğlu'nu sevindirecek açıklama  geldi! Değişiklik başlıyorSürekli vadettiklerinden biri ülkemizdeki Suriyeli göçmenleri ülkesine göndereceğini söylemesi. İki gün önce de aynı sözleri tekrarladı. Hepsini davul ve zurnayla ülkesine göndereceğiz deyip duruyor. Mesela ittifak ortakları Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu bu konuda ne düşünüyor? Onlar göçmen ve mültecilerin ülkemizde kalmasından yanalar. Kemal Bey’e itirazları olacak mı?

Salı günü bedava elektrik vaadini tekrarladı. Elinde birçok Büyükşehir belediyesi var. İstese verebilir ama yapmıyor. Bazı CHP’li belediyeler de bunun mümkün olmadığını söylemişti. Ayrıca böyle bir şeyi yapması için Cumhurbaşkanı olması lazım.

Kemal Kılıçdaroğlu rakip istemedi, Kurultay ertelendiGençlerin alacağı otomobilden ÖTV alınmayacak, öğrenim kredileri sıfır faizle yapılandırılacak, dedi. Yani Cumhurbaşkanı adayı olacak ki, bunları yapacak.

Bekleyip görelim… Bugün seçim olsa Kemal Bey adaydır. Tabii bir sene sonra ne olur o zamanki şartlar da önemli.

Öte yandan içten içe Meral Akşener de aday olmak istiyor, Ekrem İmamoğlu da. Meral Hanım, İmamoğlu aday olursa onu destekler. Bunu sürekli belli ediyor. Mansur Yavaş’ı isteyenlerin sayısı hiç de az değil. CHP teşkilatları Kemal Bey de şimdilik ısrarcı.

5-6 benzemezin bir araya geldiği yerde daha aday bile ortada yok! İç ve dış politikada ittifakın üyelerinde görüş ayrılıkları var… Kısaca, Millet İttifakı’nın işi zor…”

[UHA Haber Ajansı, 21 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.