ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bizdeki muhalefet liderleri, yabancı misyon şefleri gibi çalışıyor

Bizdeki muhalefet liderleri, yabancı misyon şefleri gibi çalışıyor
28 Ekim 2021
360
A+
A-

İSTANBUL-UHA HABER / AKŞAM Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dik duruşu sayesinde haddini aşan 10 elçinin geri adım atmak zorunda kaldığını hatırlatarak, ABD elçiliği başta olmak üzere elçiliklerden tek tek Türkiye’nin içişlerine ve yargı süreçlerine müdahalede bulunmayacaklarına dair yazılı teyit geldiğini açıkladı.

Yurtta sulh, cihanda sulhKurtuluş Tayiz Kimdir? Aslen Nereli? Biyografi ve HayatıKurtuluş Tayiz, kaleme aldığı “Bizdeki muhalefet liderleri, yabancı misyon şefleri gibi çalışıyor” başlıklı köşe yazısında, 10 elçi krizinin, başta CHP olmak üzere muhalefet partilerinin ve Erdoğan karşıtı aktörlerin, Batı’ya karşı bırakalım onurlu duruş sergilemesinin, ülkeyi onursuz bir şekilde Batı’ya teslim etmeye hazır olduklarını gösterdiğinin altını çizdi.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 ülkeyi neden karşısına almak zorunda hissetti kendini?” diye ifade eden Kurtuluş Tayiz, “Saldırı kendisine karşı değil, Türkiye’ye karşı olduğu için. Türkiye’nin egemenlik haklarına yapılan müdahaleyi izleyene zaten “lider” denmez” dedi.

Yazar Kurtuluş Tayiz, şöyle devam etti:

“Yargıya içeride dahi kimse laf edemezken dışarıdan gelen kendini bilmez, haddini aşan elçilerin “onu bırakın, bunu bırakın” diye mahkemelerimize baskı yapmasını normalde hiçbir siyasetçi kabul edemez. Sadece siyasetçiler de değil, bu ülkenin hiçbir vatandaşı dışarıdan müdahaleyi içine sindiremez. Fakat ne yazık ki, kendisine “muhalefet” diyen ülkemin ana muhalefet partisi CHP ve yancı partileri, bu krizde de Batı’nın yanında durarak Türkiye’nin egemenliğine tecavüze kalkışan 10 elçiye arka çıktı”.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan tutun Meral Akşener’e, Temel Karamollaoğlu’na, Abdullah Gül’e, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’a kadar muhalefet partilerinin önde gelen isimlerinin, hepsi aynı dili kullanarak 10 elçiye “hak” veren açıklamalarda bulunduklarını söyleyen Kurtuluş Tayiz, “Ve dolayısıyla dışarıdan yapılan bir müdahaleye açıkça boyun eğdiler. Ülkesinin yargısına, egemenlik haklarına dışarıdan yapılan müdahaleyi “evet, haklılar” diye destekleyen muhalefet aktörlerine millet ne der, bilmiyorum; ancak, bu saatten sonra onlara dense dense “küçük elçi” denir. Zira, bu muhalefet partileri yabancı elçilik ve misyon temsilcileri gibi hareket edip çalışıyor” diye aktardı.

“Bakın, terör örgütü PKK’yla mücadele için, güney sınırlarımızda korsan devlet girişimlerine karşı tedbir amacıyla Meclis’e getirilen tezkereye CHP “hayır” oyu vereceğini açıkladı” diyen AKŞAM Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz, şunları aktardı:

“Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin “tezkereye hayır oyu verin” çağrılarına CHP’den olumlu yanıt geldi. PKK’yla mücadeleye “hayır” diyen bir ana muhalefet partisi var anlayacağınız. Sınırımızda terör devletine karşı mücadeleye karşı oy kullanacak bir CHP var karşımızda. Türkiye’yi savunmak, güçlendirmek, hak ve çıkarlarını müdafaa etmek için değil adeta Türkiye’yi zayıflatıp güçten düşürmek ve bölüp parçalamak için çalışıyorlar. Mevcut tabloya bakıldığında aslında “adeta”sı bile fazla bu tespitlerin. Maalesef, sözde cumhuriyetin kurucu partisinin geldiği nokta, durduğu yer burası!”

HABER : Ataner YÜCE

[UHA Haber Ajansı, 28 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.