ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Başkan Erdoğan kentsel dönüşümde iki müjdeyi birden açıkladı

Başkan Erdoğan kentsel dönüşümde iki müjdeyi birden açıkladı
22 Nisan 2023
108
A+
A-

* AK Parti hükümeti projelerine hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’nin incisi mega kent İstanbul’un yenilenmesi için kritik dönemece giriliyor.

* Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da ‘Yüzyılın Dönüşümü’nün bugün (21 Nisan 2023) başlayacağını duyurdu. Bu kapsamda 1.5 milyonluk dönüşümün ilk temellerini atılacak.

* Tarihi dönüşüm projesinin temel atma ve anahtar teslim etme töreninde konuşan Başkan Erdoğan, kentsel dönüşümde iki müjdeyi birden açıkladı.

* Erdoğan, “İlk müjdemizin adı kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyası. Vatandaşlarımız dönüşüme giren konutlarının maliyetinin yarısını devlet olarak biz karşılayacağız. İkinci müjdemiz kira yardım tutarını 3 bin 500 liradan 5 bin 250 liraya yükseltiyoruz. maliyetinin yarısını devlet olarak biz karşılayacağız.” dedi.

Başkan Erdoğan kentsel dönüşümde iki müjdeyi birden açıkladı

Uluslararası Haber Ajansı (UHA ‘nın ‘Yeni Asır‘ kaynaklı haberine göre, Başkan Erdoğan, Gaziosmanpaşa’da Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşümde “yarısı bizden” kampanyasının hayata geçirileceğinin müjdesini veren Başkan Erdoğan, “Riskli evler için ister yerinde ister rezerv alanda inşa edilecek yeni evlerin maliyetinin yarısnı devlet olarak biz karşılayacağız. 120 m2 3+1 ev için 900 bin TL devletten, kalan tutara 10 yıl vade. 100 m2 2+1 ev için 750 bin TL devletten, kalanı 10 yılda ödenecek.” dedi. Başkan Erdoğan ayrıca, İstanbul’da kira yardım tutarının 3 bin 500 liradan 5 bin 250 liraya yükseltileceğini söyledi.

Başkan Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

“İKİ BAYRAMI BİR ARADA YAŞAYACAĞIZ”

“Bugün (21 Nisan 2023) bayram namazını Ayasofya’da kıldık. Cuma namazını da Sultanahmet Camii’nde kıldık. İlk bir ay boyunca doğalgazın ücretsiz olacağının müjdesini milletimizle paylaşarak erken bir bayram yaşattık. Bugün ise kentsel dönüşüm müjdelerimizle adeta iki bayramı bir arada yaşayacağız.

Bu 7’li masa Karadeniz Gazı için “Hani nerede?” diyorlardı. Yahu Türkiye’nin bir ucundan bir ucuna burada denizin altına doğal gaz boruları yerleştirildi. Bunu da görmedin mi? Doğal gaz ne zamandır Filyos’ta yanıyor. Görmedin mi? Bunların gözleri var görmez, kulakları var duymaz.

“BİZİ ASIL SEVİNDİREN BU ÜRÜNLERİN GERİSİNDEKİ TEKNOLOJİ BİRİKİMİDİR”

Yarın deprem bölgesinde inşa edilen köy konutlarının teslimiyle afetzede kardeşlerimize iki bayramı bir arada kutlayacağız. Biz İHA, SİHA TCG Anadolu derken savunma sanayii ürünlerinden bahsetmiyoruz. Bizi asıl sevindiren bu ürünlerin gerisindeki teknoloji birikimidir.

Eser ve hizmet şölenleriyle milletimize yaşattığımız bayramları önümüzdeki günlerde de sürdüreceğiz. Son günlerde birileri “Millet kuru soğan alamıyor, et alamıyor. Siz yol ve gemi açılışı yapıyorsunuz” diyor. Küresel sağlık krizleri ve bölgemizdeki savaşların elbet bize de yansımaları olabilir. Aldığımız tedbirler ve verdiğimiz desteklerle bu etkileri en aza indirmenin derdindeyiz.

KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ: SEN HASTANEDE REHİN OLARAK KALANLARIN HESABINI VER

Bundan önce Bay Bay Kemal, Savaş Ay sağ olsaydı da orada Bay Bay Kemal saf saf duruyor. O hastanelerin hali neydi? Okmeydanı SSK Hastanesi’nin hali neydi? Hastanede ölüyorsa bir vaatndaşımız orada rehine olarak kalıyordu. Sen önce bunların hesabını ver. Sen hastanede rehine olarak kalanların hesabını ver. Senin gidecek yerin yok.

Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez. Amerika’da faiz yükselebilir, Avrupa’da yükselebilir Türkiye’de düşecek. Enflasyon da faizle birlikte düşecek. Milletim 21 yıldır bize güvendi ve hep arkamızda durdu. Ben aslında bu 7’li masanın etrafındakilerin bu konudaki düşünceleriyle ilgilenmiyorum. Çünkü bunların bu konularla ilgili herhangi bir tavrı yok. Bunlar enflasyonist ekonominin önderleridir. Bunlara güvenilmez.

Bunlar maalesef dürüst değil. Yalanda bunların üzerine yok. Bay Bay Kemal’in yanında olanlar ya huyundan ya da suyundan kapacak. 14 Mayıs bunların siyasi mefta olduğu gün. Sayısız tuzağı bozduk. Biraz daha sabır ve 14 Mayıs’ta çok daha güçlü bir destek istiyoruz.

“KALICI KONUTLARIN YAPIMI SÜRATLE DEVAM EDİYOR”

Bundan 24 sene önce 19 Ağustos 1999 gününü il ksaatlerinde Marmara 7,4 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Daha sonra da çeşitli şehirlerimizde daha sınırlı depremler oldu. 6 Şubat’ta yaşanan depremler oradakilerin ifadesiyle “küçük kıyamet” gibiydi. 50 bin vatandaşımız hayatını kaybetti. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara şifalar diliyorum. Kalıcı konutların yapımı süratle devam ediyor.

3 AYRI PROJE HIZLICA HAYATA GEÇİRİLECEK

İstanbul’un 39 ilçesinde 220 bin binadaki 1,5 milyon bağımsız bölüm risk altındadır. Sahada dönüşümü süren 98 bin konut var.

Çok daha büyük bir dönüşüm projesi başlatıyouz. 500’er bin konuttan oluşan 3 ayrı projeyi hızlıca hayata geçirmektir. Birincisi Avrupa yakasındaki rezerv alanlarında 500 bin konut. İkincisi Asya yakasındaki rezerv alanlarında 500 bin konut. Üçüncü olarak epeyce seyrelteceğimiz bu yerlerde 500 bin konutu dönüştürmektir.

EK Kaynaklar* Yeni Asır

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.