Atatürk’ün Etik Mirası Kitabı Okurlarla Buluştu
İş etiği kavramının, Türkiye’de faaliyet gösteren tüm şirketlerin yazılı kültürlerinin temel taşı haline gelmesini sağlamak hedefiyle 2010’da kurulan Etik ve İtibar Derneği TEİD, Prof. Dr. Hikmet Özdemir tarafından kaleme alınan Atatürk’ün Etik Mirası eserini okurlarıyla buluşturuyor.
UHA / İnternational News Agency
Etik ve İtibar Derneği TEİD, Prof. Dr. Hikmet Özdemir tarafından kaleme alınan Atatürk’ün Etik Mirası eserini okurlarla buluşturdu.
TEİD’in Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak üyelerinin desteği ile paydaşları ve okuyucularıyla buluşturduğu Atatürk’ün Etik Mirası eseri, Atatürk’ün etik, ilke ve değerlerini mercek altına alıyor.
Değerli yazar Prof. Dr. Hikmet Özdemir’in kaleme aldığı bu kıymetli eserde Atatürk’ün dürüstlük, çalışkanlık yetkileri anlatılırken, titizlik itibara verdiği önem, şeffaflık ve sorumluluk duygusu gibi evrensel ilke ve değerleri ile ilgili anekdotlar ve tarihten notlar bulunuyor.
Etik ve İtibar Derneği TEİD, eserin amacını ise şöyle belirtmektedir; “Yirminci yüzyılın en önemli ve karizmatik liderlerinden olan Mustafa Kemal Atatürk, modern Türkiye’nin kurucusu olarak pek çok alanda silinmeyecek izler bırakmıştır. Atatürk’ün etik düşünme, etik eylem ve etik davranma mirası da bu açıdan günümüzde herkes için çok büyük bir öneme sahiptir. Bu değerli mirasın gelecek nesillere aktarılması, günümüzde ise bizlere kılavuz olması ülkemizin “muassır medeniyet” seviyesine ulaşmasını sağlayacaktır.”
Atatürk’ün Etik Mirası Kitabı’ndan Bir Kesit: “İnsanlar daima yüksek, temiz, kutsal amaçlara yürümelidirler. Bu hareket şeklidir ki insan olanın vicdanını, beynini ve bütün insani kavramını tatmin eder. Bu şekilde yürüyenler, ne kadar büyük özveride bulunurlarsa yükselirler ve bu hareket şekli kesinlikle açık olur. Çünkü alnı açık, beyni açık, kalp ve vicdanı açık insanlar tarafından yönetilen toplumlar, ancak bu anlamda hareketlerin izleyicisi olurlar.”
Prof. Dr. Hikmet Özdemir Hakkında
(Siyaset Bilimi) Kahramanmaraş doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Gelibolu (Kavak Köyü), Kadirli, Silifke, Göksun, Maraş ve Mersin’de (Öğretmen Okulu) tamamladı. Yüksek öğreniminde Ankara’da Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü sevk ve idare programından lisans ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden siyaset bilimi ve kamu yönetimi yüksek lisans ve Prof. Dr. Mümtaz Soysal’ın danışmanlığında “Kalkınmada Bir Strateji Arayışı Yön Hareketi” başlıklı teziyle doktora derecesi aldı. Evli ve yetişkin iki çocuklu… British Council doktora sonrası bursuyla Londra Üniversitesinde; Fulbright bursuyla Washington DC’de Georgetown Üniversitesinde, İngiltere ve ABD devlet arşivlerinde ve Cenevre’de Birleşmiş Milletler Mülteciler Arşivinde incelemelerde bulundu. TÜBİTAK, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, Kırıkkale, Başkent, Kocaeli üniversitelerinde çalıştı ve tam zamanlı olarak Türk Tarih Kurumunda “1915 Krizi” üzerine incelemeler yaptı.