<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi’nin (TUDPAM) ‘Dış Bakış’ dergisinin 3. sayısı yayınlandı
07:45 Türk Dünyasında “Türk Faktörü” Üzerine Bir Değerlendirme
07:16 Dışişleri Bakanı Fidan, “örgüt tıpkı kendi liderinin talep ettiği gibi kongreyi toplar, kendini feshetme ve silahları bırakma kararı alır.”
06:45 İstanbul’da bir yapının inşaatında hileli beton kullanıldığı ortaya çıktı…
00:01 Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) bir akademisyen, başörtülülere hakaret ettiği iddiasıyla görevden uzaklaştırıldı…
23:31 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Mahir Polat hakkında ev hapsi kararı verildi…
22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gezi olayları vari provokasyon girişimleri sahiplerinin ellerinde patlamıştır”
22:32 Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yürütülen arama tarama faaliyeti sırasında teröristlere ait mağara tespit edildi…
22:24 Türkiye’den Dominik Cumhuriyeti’ne taziye mesajı
22:19 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi ziyaret eden Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto’yu Esenboğa Havalimanı’nda karşıladı…
10:28 Su Güvenliğinde Doğal Çevrenin Önemi Çok Büyük
08:54 Parkinson hastalığının tedavisinde etkili yöntemler ve düzenli kontrollerin rolü
08:31 Ürdün’lü bir doktorun Facebook’ta yazdığı ibretlik bir yazı!…
07:54 Bakan Fidan: PKK silah bırakırsa bölge ülkeleri ve halkları büyük istifade eder
00:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özel’e hakaret davası
00:48 Hollanda’dan mutlu bir haber: Liselerdeki imtihanlarda Türkçe dersi tercih edilebilecek!…
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ortaya çıkanlar, ortaya çıkacakların habercisidir
00:37 Kolay çizer CHP delegesi
00:37 “Muhalefette boş ses çok ama görev alanlarında hizmet yok”
00:35 Liseli gençler bu ay yapay zeka ve inşaat mühendisliğinin dönüşümüne odaklanıyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AstraZeneca Türkiye, Yaşayan Kütüphane ile farklı renkteki hayatları tanıyor

AstraZeneca Türkiye, Yaşayan Kütüphane ile farklı renkteki hayatları tanıyor
23 Aralık 2022
370
A+
A-

AstraZeneca Türkiye’nin çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık yaklaşımı ile hayata geçirdiği “Yaşayan Kütüphane” isimli insan hakları projesinde, kütüphanenin kitapları insanlardan oluşuyor. Yaşayan Kütüphane’de bulunan kitap başlıkları, sıklıkla kendilerine karşı önyargı ile yaklaşılan, sistematik bir şekilde ayrımcılık ve sosyal dışlanmaya maruz kalan gruplardan seçiliyor. Bu kitap başlıklarını temsil eden kişiler, düzenlenen kurum içi oturumlarda okuyucular (katılımcılar) ile diyalog kurmak için bir araya geliyor.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, Dünyanın önde gelen yenilikçi ve araştırmacı ilaç şirketlerinden AstraZeneca Türkiye, toplumsal faydaya katkı sunmayı hedefleyen projelerine devam ediyor. İnsana değer veren bir şirket olarak İK projelerinin temeline insana saygı ilkesini yerleştiren AstraZeneca Türkiye, çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık yaklaşımı ile “Yaşayan Kütüphane” isimli insana saygı projesini hayata geçirdi. Yaşayan Kütüphane, bildiğimiz bir kütüphane gibi işliyor. Kitapları, katalogları, kütüphanecileri ve okuyucuları bulunuyor. Bildiğimiz kütüphanelerden farkı ise Yaşayan Kütüphane’de kitapların gerçekte birer insan olması. Yaşayan Kütüphane’de kitap okumak; toplumsal hayatta farklılıkları nedeniyle ayrımcılık ve önyargıya maruz kalan insanlarla birebir diyalog kurmak, sohbet edip tanışmak ve toplumdaki önyargıları birlikte sorgulamak anlamına geliyor. Yaşayan Kütüphane’de bulunan kitapların temsil ettikleri; sıklıkla kendilerine karşı önyargı ile yaklaşılan, sistematik bir şekilde ayrımcılık ve sosyal dışlanmaya maruz kalan gruplardan etkinliğe katılmaya gönüllü olan kişiler. Etkinliğe “okuyucu” olarak gelen katılımcılar ise, kendi önyargıları ve kitap temsillerine dair bilmedikleri ile ilgili konuşmak isteyen AstraZeneca Türkiye çalışanları ve onların yakınları olabiliyor. Yaşayan Kütüphane’de kitaplar sadece deneyimlerini anlatmakla kalmayıp okuyucunun sorularını da cevaplıyor; aynı zamanda kitaplar da soru sorarak kendilerine yeni öğrenme noktaları çıkarabiliyor. AstraZeneca’nın Korteks Akademi iş birliğiyle gerçekleştirdiği Yaşayan Kütüphane projesinin oturumlarında Kör, LBGTİ+ Ailesi, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Olan, Suriyeli Mülteci, Seks İşçisi, Roman, Gay, Otistik, Trans Kadın, Trans Erkek, Biseksüel ve HIV’le Yaşayan gibi “kitap başlıkları” yer alıyor.

 Hayata geçirdikleri bu kurum içi sosyal sorumluluk projesi hakkında açıklamada bulunan AstraZeneca Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Feyza Aysan, “Deneyim odaklı bir öğrenme modeli olan Yaşayan Kütüphane sayesinde kişilere ve gruplara yönelik ayrımcılığın temelindeki önyargıların fark edilmesini sağlıyor ve bir arada yaşama kültürünü geliştiriyoruz. Her insanı “kitap” olarak konumlandırarak okuyucular ve kitaplar arasında diyalog geliştirme görevini üstlenen Yaşayan Kütüphane projemiz tüm insanların çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılığı kabul eden bir yaklaşımla barışçıl bir şekilde bir araya gelebildiğini, sohbet edip fikirleri üzerinde tartışabildiğini gösteriyor. Görüş ve bakış açılarının çeşitliliğinin hoş karşılandığı ve değer verildiği bir ortamda, birbirinden farklı düşünen insanlardan oluşan tüm ekiplerin çok daha huzurlu bir ortamda çalışacakları ise bir gerçek. Biz de AstraZeneca’da çeşitliliğin takdir edildiği, destek verildiği kültürümüzü daha da geliştirmeye çalışarak temelimizi çok daha güçlü bir şekilde inşa ediyoruz. Çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık yaklaşımımız, şirketimizin ve çalışanların başarılarında büyük rol oynuyor.” dedi.

 Gazeteci* Dilek ÖZCAN

[UHA Haber Ajansı, 23 Aralık 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.