ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Aydın, “Türkiye Yüzyılını inşa edecek kadrolara olan inancımız tam!”

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Aydın, “Türkiye Yüzyılını inşa edecek kadrolara olan inancımız tam!”
13 Haziran 2023
135
A+
A-

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabineyi Uluslararası Haber Ajansı (UHA)‘dan Haber ve Genel Yayın Yönetmeni Mustafa SALMAN’a değerlendirdi.

UHA / İnternational News Agency

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok deneyimli bir lider olduğunu belirten ASKON Genel Başkanı Aydın, Türkiye Yüzyılı’na yakışır kadroları ince eleyip sık dokunarak oluşturulduğunun aşikâr olduğunu açıkladı.

Özellikle enflasyonla ve faizle mücadeleden taviz verilmemesini beklediklerini dile getiren Orhan Aydın, “üreterek büyüyen Türkiye hedefinden vaz geçilmemesini temenni ediyoruz. Omuzlarında yük ağır, sorumlulukları büyük, Türkiye Yüzyılını inşa edecek kadrolara olan inancımız tam. Ülkemize ve milletimize hayırlı olun” dileğinde bulundu.

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın: 2023'te nitelikli üreten kazanacak

Kabine piyasalarca çok çabuk kabul görecektir

ASKON Genel Başkanı Aydın konuya ilişkin şunları ifade etti;

“Cumhurbaşkanımız Erdoğan politikalarını sürekli eser siyaseti üzerine yürütmüştür. Bunca tecrübenin ardından Türkiye Yüzyılı kavramı içerisinde eser siyasetinin yanında Cumhuriyetin yüzüncü yılında Türk mührünü cihana vuracak bir Türkiye’den bahsedilmektedir. Bu bağlamda Cumhurbaşkanımız yılların deneyimi ile şüphesiz yeni kabinesini oluşturmuş gözüküyor .Ülkemizi yurt dışında başarı ile temsil genç bir ismi bakan yapmasından da bunu rahatlıkla görebilmekteyiz. Özellikle Hazine ve Maliye Bakanlığına Mehmet Şimşek gibi çok deneyimli bir ismin getirilmesi piyasalarca çok çabuk kabul görecektir”.

Öncelik enflasyon ve ülkenin yenden inşası olmalıdır
“Yeni kabinenin öncelikleri arasında halkın alım gücü gücünü yükseltecek uygulamalara ağırlık vererek öncelikle enflasyonu tek hanelere düşürmek olacaktır” diyen ASKON Genel Başkanı Aydın, Deprem bölgesi yeniden inşa edilirken deprem bölgesinde yer alan Türkiye’nin genelinde de inşa çalışmaları yürütüleceğini, buna mukabil yatırım ve üretim odaklı ekonomi modeli ile daha çok üreten ve ürettiğini daha çok pazara sunabilen bir Türkiye’yi beklediklerini ifade etti.

Başkan Orhan Aydın, “Yine ha keza küresel bağlamda denge siyaseti gözeterek önceliklerimizden taviz vermeden gelişmiş ülkelerle entegre bir şekilde ticaretimizi artırılmalı ve ikili ilişkilerimizi daha da güçlendirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Faizle mücadeleden ve üreten Türkiye’den taviz verilmemeli
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Türkiye’nün tüm Dünya’ya rüştünü ispatlamış bir ülke olduğunu hatırlatarak, eskisinden çok daha saygı ve kabul göreceğini ve prangalarından kurtulmuş kendi hür politikalarını uygulayabilecek kapasitede olduğunun aqltını çizdi.

(ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, “Bu nedenle İş insanları olarak faizle mücadeleden taviz verilememesini ve üreterek büyüyen Türkiye hedefinden vazgeçilmemesini temenni ediyoruz. Bütün bu dinamikler ve bilinç ile çalışacak kadroların başarılı olacağına inancımız tamdır. Yeni kabinenin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Gazeteci* Mustafa SALMAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.