ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:50 Yılmaz: UCM’nin katil soykırımcı Netanyahu için tutuklama kararı insanlık için dönüm noktası
00:43 Kocaelili Hakem Arzu Görgün’e uluslararası görev
00:38 Usulsüz çakar kullananlara yeni cezalar belli oldu
00:30 Ruhsatsız silah taşıyanlara dört yıl hapis cezası
00:12 TUSAŞ’tan Çanakkale temalı HÜRJET paylaşımı
00:06 Hafta sonu kar geliyor
00:06 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 9 terörist etkisiz hale getirildi
00:03 Bakan Fidan’dan BRICS açıklaması: Ortaklıkla ilgili bir teklif aldık
00:01 2025 İç Güvenlik Ekipmanları Fuarı (İGEF) için hazırlıklar başladı
10:37 Donald Trump’ın Adalet Bakanı Adayı Matt Gaetz adaylıktan çekildiğini açıkladı
10:18 FAO Akdeniz Genel Balıkçılık Komisyonu’ndan Türkiye’ye ‘Tam uyum ödülü’ 
09:56 Avrupalılara göre en büyük tehdit düzensiz göç ve terör
09:52 İkinci Trump döneminde Ankara-Şam hattında ne bekleniyor?
09:51 Rusya’nın güncellenmiş nükleer doktrini ne anlama geliyor?
09:44 Eurofighter satışı yeni bir dönemin başlangıcı mı?
09:14 Irak’ta Saddam Hüseyin sonrası ilk nüfus sayımı
07:19 Suudi Arabistan’ın “Vizyon 2030” Reformlarına Genel Bir Bakış
06:34 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Demokrasi, herkesin istediğini istediği gibi yapması rejimi değildir”
06:31 Mudanya’da deniz turizmini canlandırmak için, Arnavutköy Balıkçı Barınağı yat limanına dönüştürülüyor
06:30 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Bu görüntüler bütün milletimizi rahatsız etmiştir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Pasifik Teknoloji Titra yeni ürünleriyle SAHA EXPO 2024’e damga vurdu

Pasifik Teknoloji Titra yeni ürünleriyle SAHA EXPO 2024’e damga vurdu
26 Ekim 2024
21
A+
A-

Pasifik Teknoloji’nin savunma sanayii sektöründe faaliyet gösteren şirketi Titra, SAHA EXPO 2024’te savunma sanayii sektörünün önemli temsilcileri ile imzaladığı anlaşmalarla da dikkatleri üzerine çekti. 

Gazeteci* Emre ERTETİK’in haberine göre, Türkiye’nin ilk insansız helikopteri Alpin’in yanı sıra DELİ Taktik Kamikaze Sistemi, PARS Gözcü İHA ve sürü yeteneklerinin eklendiği insansız sistemleriyle savunma sanayine önemli katkı sunan Titra, fuarda tanıttığı DELİ 2, DELİ Mini, Merküt ve Dumrul ile sektöre yeni bir ivme kazandırdı.  

insaatyatirim.com - Pasifik Teknoloji Titra Teknoloji'nin Yüzde 51'ini  Satın Aldı

[Pasifik Teknoloji Genel Müdürü, M. Selman Dönmez]

Pasifik Teknoloji Genel Müdürü, M. Selman Dönmez, sahada etkin kullanım sunan insansız hava çözümleri ve teknoloji odaklı yenilikleriyle uluslararası pazardaki rekabet güçlerini daha da artırdıklarını söyledi.

Güvenlik ve savunma alanında Türkiye’nin ilk insansız helikopteri Alpin’in yanı sıra DELİ Taktik Kamikaze Sistemi, PARS Gözcü İHA ve sürü yeteneklerinin eklendiği insansız sistemler konusunda oldukça rekabetçi durumda olduklarını anlatan Dönmez, SAHA EXPO 2024’te dört yeni ürünlerini tanıttıklarını söyledi.

Bu ürünlerin Türk mühendisliğinin gücünü ve yaratıcılığını ortaya koyarak, savunma sanayine yeni bir soluk getireceğini anlatan M. Selman Dönmez, ürünleri şöyle anlattı:  

Türkiye'nin yeni silahı 'DELİ' göreve hazır

‘Deli 2 Kamikaze İHA seri üretime hazır’ 

Yeni ürünlerimizden DELİ 2 Kamikaze İHA pozisyon güdümlü patlatma testlerini hem yurt içinde hem de yurt dışında başarıyla tamamladı. Askeri birliklerin, mobil veya sabit bir konumdan görüş hattı ötesi (BLOS) hedeflere karşı kullanabilmesi için tasarlanan DELİ 2, hedef tespiti, hedef imhası ve hedeflerin fotoğraf, video ve konum bilgilerini elde etme gibi kritik görevleri yerine getirebiliyor. DELİ 2’nin en büyük artısı, kullanıcının elindeki harp başlıklarını entegre edebiliyor olması. Farklı harp başlıklarına uyum sağlayacak şekilde tasarlanan yüksek güvenlikli elektromekanik tapa sistemi DELi 2’nin güvenli bir şekilde geri çağrılmasını mümkün kılıyor. 

Türkiye'nin ilk insansız helikopteri ALPİN özellikleri - SDN

‘Dumrul Mini SİHA Taşınabilir özelliği ile dikkat çekiyor’ 

Elektrik motorlu sessiz bir helikopter olan DUMRUL ise 17-18 kg kalkış ağırlığına sahip ve 30 dakikaya kadar havada kalabiliyor. Yakın menzil takibi yapabilen DUMRUL, altına yerleştirilen silah sistemleri ve entegre görüntüleme kabiliyetleri sayesinde düşmanı etkisiz hale getirebiliyor. 

Kamikaze İHA “DELİ” envantere girmeye hazırlanıyor – Defense Here

‘Deli Mini, GNSS’siz ortamlarda görev gerçekleştirme yeteneğiyle öne çıkıyor’ 

Deli Mini, gelişmiş otonom ve yarı-otonom görev kabiliyetiyle sahada büyük avantajlar sunacak. Çok yönlü bir insansız hava aracı (İHA) olarak nitelendirilen Deli Mini, 22 m/s seyir hızı ve 45 m/s maksimum hızla görevlerini başarıyla yerine getirecek. 30 dakikalık uçuş süresi, 35 kilometre menzil ve 20 kilometrelik kontrol mesafesiyle geniş operasyonel alanlarda kullanılabilecek. 

‘Merküt Tamamen FPV olarak tasarlanmış ve tamamen yerli ve milli bir sistem’ 

Yaklaşık bir yılda geliştirilen ‘MERKÜT’ ise First Person View (FPV) olarak tasarlanmış ve tamamen yerli ve milli bir sistem. Pilotun hedefi görerek manuel olarak kullandığı sistem, elektronik harp ortamında etkin bir şekilde görev yapabilme yeteneğine sahip. MERKÜT, düşmanı takip ederek kara hedeflerini etkisiz hale getirebiliyor. MERKÜT, İHA operatörünün güvenli bir bölgeden, kendini riske atmadan görev yapabilmesine olanak sağlarken düşük ışık koşullarında görüntüleme yeteneğine de sahip. 

‘Yenilikçi çözümlerle savunma sanayine katkı sunmayı amaçlıyoruz’

Selman Dönmez, ülkemizin savunma ihtiyaçlarına ve taleplere birebir cevap verecek şekilde tasarladıkları yenilikçi çözümlerle, savunma sanayinin büyümesine katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Türk savunma sanayinin son yıllarda kazandığı ivmeyi daha da ileri taşımak ve bu alandaki liderlik pozisyonunu güçlendirmek için büyük bir özveriyle çalıştıklarını anlatan Dönmez, “Bu çalışmalarda sadece dünya genelindeki trendleri takip etmekle kalmıyor, aynı zamanda kendi bilgi birikimimizi ve deneyimimizi kullanarak, ülkemizi bu alanda nasıl daha ileriye taşıyabileceğimizi araştırıyoruz. Hedefimiz, Türkiye’nin savunma sanayindeki gelişimini artırmak ve bu gelişmelerle birlikte ülkemizin küresel arenadaki rekabet gücünü yükseltmek. Bu nedenle, dünya standartlarını yakalayan değil, onlara örnek teşkil edebilecek ürünler geliştirmeye odaklanıyoruz. Türkiye’nin geleceği için daha müreffeh yarınlar inşa etmek amacıyla var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

‘İş birlikleri ile savunma sanayine katkımız daha da artıyor’ 

Titra’nın SAHA Expo 2024’te önemli iş birliklerine de imza attığını ifade eden M. Selman Dönmez, Repkon Savunma Sistemleri ile imzaladıkları stratejik iş birliği anlaşmasında Repkon tarafından üretilen RDS40-MGL 40 mm Tamburalı Bombaatar ve Titra’nın geliştirdiği DUMRUL’a entegre edileceğini belirtti.

M. Selman Dönmez, bu entegrasyonun, askeri operasyonlarda sahada etkinliği artıracak ve askeri birliklere daha güçlü bir saldırı ve savunma yeteneği sunacağını ifade etti.

Pasifik Teknoloji Genel Müdürü, M. Selman Dönmez, şunları söyledi:

“Nardan Güç Dönüşüm Sistemleri arasında gerçekleşti. Bu anlaşmaya göre, Titra’nın geliştirdiği DELİ Kamikaze İHA projesinde Nardan’ın geliştirdiği yerli motorlar kullanılacak. Bu yerli motorlar, DELİ İHA’nın performansını üst düzeye çıkararak, keşif-gözetleme ve taarruz operasyonlarında etkinliğini artıracak. Bu iş birliği, Türkiye’nin savunma sanayiinde yerlileşme ve bağımsızlık hedefine yönelik atılan önemli adımlardan biri olacak”.  

TİTRA’dan SAHA’ da ard arda anlaşmalar

Meteksan Savunma Sanayii ile yapılan anlaşma kapsamında, Titra’nın geliştirdiği ALPİN İnsansız Helikopteri’nin, Meteksan’ın geliştirdiği MİLSAR SAR/MTI radarı ile donatılacağını hatırlatan M. Selman Dönmez,  MİLSAR radarın, her türlü hava koşulunda geniş alanları tarama ve yüksek çözünürlüklü görüntüler elde etme yeteneği sunduğunu ve ayrıca, radar sistemi sayesinde hareketli hedeflerin tespit edilmesi ve sınır ötesi operasyonlarda kritik istihbarat sağlanmasının mümkün olacağına vurgu yaptı.

 Söz konusu iş birlikleri savunma sanayine olan katkılarını daha da perçinleyeceğini dile getiren Pasifik Teknoloji Genel Müdürü, M. Selman Dönmez, “Dumrul ve Mete projelerinin entegrasyonu için ROKETSAN ile yapılan iş birliği kapsamında, her iki taraf da bilgi, deneyim ve teknolojik altyapılarını ortak kullanarak projeye katkı sağlayacak. Bu iş birliği, Türkiye’nin savunma kapasitesini güçlendirerek ulusal güvenliğimize önemli katkılar sağlayacak” şeklinde konuştu. 

Emre Ertetik adlı kullanıcının profil fotoğrafı

 Gazeteci* Emre ERTETİK, TÜHA Haber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.