Aysel Çağlar, “Bu Aşevi sayesinde çocuğum, hayatını riske atan hastalığının tedavisini olabilecek”
* Kendisi ve ailesi sağlık problemleri nedeniyle zor günler geçiren Aysel Çağlar, depremin sebep olduğu yıkımdan en çok etkilenenlerden.
* 5 çocuğundan 2’sini depremden önce yitiren Çağlar, 3 çocuğu ve eşiyle birlikte depremden sonra zor günlerden geçiyor.
UHA / İnternational News Agency
Hatay Arsuz’da yaşayan Çağlar, daha önce hiç çalışmamış bir depremzede. Gönüllü olarak yemek yaptığı Arsuz Aşevi’nde WFP (Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı) SES (Sosyoekonomik Güçlendirme ve Sürdürülebilirlik) ile Erken İyileşme Projesi kapsamında istihdam edilen Çağlar, böylelikle güvenceli bir işte çalışıyor olmanın mutluluğunu yaşıyor. Sağladığı gelir ile tek başına evini geçindiriyor ve ailesinin yaşam şartlarını iyileştirmeye çalışıyor. WFP SES ile Erken İyileşme Projesi, yaşadığı zorlu günlerde onu hayata bağlayan bir umut.
İlkokul mezunu olan Aysel Çağlar’ın en büyük hayali 12 yaşındaki kızını okutmak ve meslek sahibi olmasını sağlamak. Çalıştığı işten elde edeceği kazançla kızının eğitim masraflarını karşılayarak depremin de olumsuz etkilediği eğitim hayatını tekrar rayına oturtmayı istiyor.
Bir anne olarak Çağlar’ı en çok zorlayan durumlardan biri de bir oğlunun kalp rahatsızlığının olması. Oğlunun tedavisini sürdürmek için çalıştığı işi bir şans olarak gördüğünü söylüyor: “Evlat başka… Bu Aşevi sayesinde çocuğum, hayatını riske atan bu hastalığın tedavisini olabilecek.”
400’ye yakın depremzedeye yemek sağlayan Arsuz Aşevi’nde aşçı olan Çağlar, kendisi gibi depremzede olan insanlara yardımcı olabildiği için memnuniyet duyuyor.
Çağlar, evlerin yıkıldığı, erzak ve su sıkıntısının yaşandığı Arsuz’da her ne kadar malzeme sıkıntısı yaşıyor olsalar da Arsuz Aşevi’nin yemek tedarikine devam etmesinin önemli olduğunu söylüyor: “Yaptığımız yemeklere ihtiyaçları var, bunca ölümün ve derdin arasında en azından karınları doyuyor”