ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:53 Kocaeli Kartepe’den Haberler!…
11:10 Gazeteci Serkan Borlak son yolculuğuna uğurlandı…
11:08 Türkiye toplam tahıl ürünlerinde 2023-2024 piyasa döneminde yurt içi üretimi ülkedeki talebi karşılama yeterliliği yüzde 111,9 olarak belirlendi…
10:43 Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Dijital bağımlılık riskine karşı çocuklarımızı korumak zorundayız”
09:13 Adalet ve güven temelli liderlik
07:37 Yeni neslin başarılı oyuncularından Hafsanur Sancaktutan, şu sıralar rol aldığı dizi için Kapadokya ve İstanbul arasında adeta mekik dokuyor…
06:51 Ramazan sonrası sağlıklı beslenmeye geçiş rehberi
00:57 Bayram tatilinin ilk 4 günü trafik kazalarında 34 kişi hayatını kaybetti
00:51 Kocaelispor Teknik Direktörü Taşdemir, Sakaryaspor maçının ardından UHA Haber’e açıklamada bulundu…
00:48 RTÜK Başkanı: Boykota destek veren kanallara gereği yapılacak
00:47 Bakan Yerlikaya, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Tehditlerle, parmak sallamalarla, sokak ve boykot çağrılarıyla eğip, bükülemez”….
00:22 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, bu yıl üçüncüsü Almanya’da düzenlenen ‘Küresel Engellilik Zirvesi’ne katılıyor…
00:08 2003-2004 Yılları arasında Batman Valiliği yapan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Batmalıların Ramazan Bayramı’nı kutladı…
00:05 Türkiye’nin seyir füzeleri: Sahne onların olacak
00:01 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP’nin boykot çağrılarının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
22:35 TRT ekranlarında yaşanan Aybüke Pusat krizinden sonra bir gelişme de ‘Bir Zamanlar İstanbul’ dizisinden geldi…
20:42 Bakan Bolat, CHP’nin boykot çağrılarına rağmen alışveriş yapanlara teşekkür etti
20:16 Bakan Uraloğlu: İnadına millî ve yerli her ürünü destekliyoruz
20:09 İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturması sonrası CHP tarafından başlatılan ‘boykot çağrıları’ esnafta karşılık bulmadı…
19:49 Ticaret Bakanı Bolat TRT Haber’de: Bugün ekonomiye sahip çıkma günü…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

2050’ye kadar sıfır karbon hedefi gerçek mi?

2050’ye kadar sıfır karbon hedefi gerçek mi?
9 Eylül 2021
7.987
A+
A-

UHA HABER / Su Politikaları Derneği’nce (SPD) hazırlanan ‘2050’ye kadar sıfır karbon hedefi gerçek mi?’ başlıklı rapora göre, önümüzdeki on yılda alınacak kararlar 2050 için yol haritasının belirlenmesinde kritik bir rol oynayacak.

Tarımsal Sulama ve Yeraltı Barajları | Tarım PostasıSu Politikaları Derneği (SPD) Başkanı ve Su Politikaları Uzmanı Dursun Yıldız, raporla ilgili (UHA) Uluslararası Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada,  (SPD) olarak başta su kaynakları olmak üzere , yenilenebilir enerji kaynakları konusundaki gelişmeleri de yakından izlemeye ve koyulan hedefleri analiz etmeye çalıştıklarını söyledi.

Başkan Dursun Yıldız, günümüzde özellikle enerji alanında karbon bazlı bir enerji politikası ile doğalgaz ve petrol yatırımları sürerken bir yandan da yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanıma yönelik politikalar ve uygulamaların son yıllarda giderek arttığına dikkat çekti.

“Birçok açıdan yeni bir dünyaya doğru hızla ilerliyoruz” diyen Yıldız, oluşturulan kavramların algı yönetimindeki rolünün de arttığına dikkat çekerek, özellikle son zamanlarda 2030 ve 2050 yılına kadar sıfır karbon salımı hedefinden çokça söz edilmeye başlandığını ve ayrıca yüzde 100 Yenilenebilir Enerji, Düşük Karbon Ekonomisi, Döngüsel Ekonomi, Yeşil Mutabakat gibi birçok yeni kavramla tanıştıklarını açıkladı.

Su Politikaları Uzmanı Dursun Yıldız, hazırlanan ‘2050’ye kadar sıfır karbon hedefi gerçek mi?’  başlıklı bu raporda, dünyanın enerji sektöründe önüne koyduğu “Sıfır Karbon Salımı “ hedefinin ne kadar gerçekçi olduğunu araştırdıklarını, mevcut durumu ve gelişmeleri, grafik ve tablolarla ortaya koymaya çalıştıklarını aktardı.

Dursun Yıldız, önümüzdeki on yılda alınacak kararların 2050 için yol haritasının belirlenmesinde kritik bir rol oynayacağını hatırlatarak, bu nedenle 2050 ye kadar sıfır karbon salımı hedefi yolunda 2030 hedefinin tutturulup tutturulamayacağının çok önemli olduğunu belirtti.

Su Politikaları Uzmanı Yıldız, bunun için toplam CO2 emisyonlarının 2010 seviyelerinden yaklaşık yüzde 45 oranında düşmesi gerekeceğinin altını çizdi ve bunun da 2030 yılında enerji sektörü ve endüstriyel işlemlerle oluşan CO2 emisyonlarının yaklaşık 20,1 Gt civarında olması anlamına geldiğini ifade etti.

Dursun Yıldız, 2030 yılına kadar nelerin yapılmasını şöyle sıraladı:

-Kömür santrallerin tümünde işletleme durdurulmalı.

-Güneş ve rüzgar kurulu gücü 3,5 kat artırılmalı (500GW)

-Mevcut Doğalgaz üretim kapasitesi güvenilir durumda tutulmalı

-Elektrikli araç miktarı mevcut pazarın yüzde 50’sine ulaşmalı

-Binalardaki ısı pompası pazar payı yüzde 50 oranında artmalı

-Tüm yeni binalar enerli verimli bina olarak yapılmalı

-Karbon yakalama, depolama ve düşük karbonlu yakıt konusunda araştırma, geliştirme çalışmaları yapılmalı

-Elektrik iletim hatları ve CO2 ve Hidrojen gazları için boru hatları yapılmalı.

HABER : Ataner YÜCE

[UHA Haber Ajansı, 09 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.