ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
06:21 Bakan Kurum’dan Kahramanmaraş’ta sanayi esnafına 1,5 milyon Tl’lik destek açıklaması
00:43 Yozlaşmanın İpuçları-3
00:39 TBMM’de ‘Geçen Hafta’
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye’de ne diyorsak, BM kürsüsünde de aynı cümleleri kurmaktan asla çekinmiyoruz”
00:33 Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı…
00:21 Adalet Bakanı Tunç, Azerbaycan’da çeşitli temaslarda bulundu
00:20 Denizden kıyıya sanat yolculuğu…
00:18 Kriter’in Eylül Sayısı’nda: İsrail Batı’yı Esir Aldı | Soykırım Devam Ediyor
00:09 Üniversite ve Yüksek Okul mezunu Türk gençlerini okul bittikten sonra onları bir araya getiren Inter Talenten Vakfı
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı
00:05 CHP neden birinci parti olma konumunu kaybetti?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

YPG’den SDG’ye, HDP’den Yeşil Sol’a…

YPG’den SDG’ye, HDP’den Yeşil Sol’a…
17 Nisan 2023
184
A+
A-

AKŞAM Gazetesi Yazarı Kurtuluş TAYİZ, kaleme aldığı ‘YPG’den SDG’ye, HDP’den Yeşil Sol’a…‘ başlıklı yazısında, PKK’nın Suriye kolu PYD’nin (Demokratik Birlik Partisi) ABD’nin Irak işgali sırasında Kandil’de (Suriye’de değil) kurulduğuna dikkat çekerek, PKK’nın “Başkanlık Konseyi” üyelerinin itiraflarında PYD’nin, ABD’nin siparişi üzerine kurulduğu bilgisi yer aldığının altını çizdi.

Yazar Kurtuluş TAYİZ yazısında, PYD’nin silahlı kolu YPG’nin (Halk Savunma Birlikleri) ise ABD’nin Suriye’de çıkardığı iç savaştan bir yıl sonra, 2012’de kurulduğunu hatırlatarak, PKK’nın Kandil’deki militan yapısının ana gövdesini oluşturduğu YPG’nin başına ise “Şahin Cilo” kod adlı Ferhat Abdi Şahin’in getirildiğini belirtti.

Şahin Cilo’nun, “Mazlum Kobani” olana kadar PKK’da değişik kademelerde yöneticilik yapan bir isim olduğunu dile getiren TAYİZ, “Bir dönem örgütün Avrupa sorumlusu, bir dönem “Özel kuvvetler komutanı“, bir dönem “KCK Yürütme Konseyi Üyesi“. 2014’e kadar “Mazlum Kobani” isminde biri yok aslında. ABD’nin terör örgütü YPG’yle “Kobani” üzerinden işbirliği yaptığı Eylül-Ekim 2014 tarihi, Şahin Cilo’nun “Mazlum Kobani“ye dönüştüğü tarih” olduğunu yazdı.

Süleymaniye'de hedef alındığı iddia edilen Mazlum... | Rudaw.netAKŞAM Gazetesi Yazarı Kurtuluş TAYİZ, Şahin Cilo’nun, “Mazlum Kobani“ye dönüşürken YPG de SDG (Suriye Demokratik Güçleri)’ne dönüşmeye başladığını, bu sürecin ABD’nin 2014-2015’te doğrudan Suriye’ye girmesiyle start aldığını ve YPG’nin, Aralık 2015’te yapılan konferansta adını “SDG” olarak değiştirdiğini aktardı.

Kurtuluş TAYİZ yazısında şunları da aktardı:

ABD'li generalden PKK/YPG itirafı! Bir günde SDG oldular - Takvim“ABD Özel Kuvvetler Komutanı Raymond Thomas, bu isim değişikliğinin arka planını şöyle anlattı: “Onlar kendilerine resmi olarak YPG diyorlardı ki Türkler, bunun PKK ile aynı olduğunu söylüyor ve ‘Benim terörist bir düşmanımla muhatap oluyorsunuz, bunu müttefik olarak nasıl yapabilirsiniz?’ diyordu. Biz de bunun üzerine onlara isimlerini değiştirmeleri gerektiğini söyledik. Mesela, YPG dışında kendinizi nasıl adlandırmak istersiniz? Bir gün sonra adlarının ‘Suriye Demokratik Güçleri’ olduğunu ilan ettiler. Adlarının ortasına ‘demokratik’ ifadesini koymalarının zekice bir hamle olduğunu düşündüm.”

AB heyeti BDP ve HDP ile görüştü“Görüldüğü gibi SDG’nin isim babası bile Amerika. Örgütün kritik dönemlerdeki isim değişikliğine gitmesinin arkasındaki güç hep ABD olmuştur.” diyen Yazarı Kurtuluş TAYİZ yazısında, “PKK terörünün siyasallaşma sürecini de değişik isimlerle Amerika yönetmektedir. HDP’nin bugün Yeşil Sol Parti listelerinden seçime girmesi aslında BDP’nin 2013’te HDP’ye iltica etmesinin bir tekrarı” olduğuna vurgu yaptı

AKŞAM Gazetesi Yazarı Kurtuluş TAYİZ, bu siyasal geçişlerin Anayasa Mahkemesi’ne bağlanmasının da son derece aldatıcı olduğuna dikkat çekerek, Kürtçü siyasetin dönüşümüne içerideki Amerika’nın yaptığı dokunuşlarla istikamet kazandırıldığını yazdı.

Yeşil Sol Parti'nin milletvekili aday listesi | Ankara GazetecisiPKK/HDP’nin yapısınının, bugün Yeşil Sol Parti adı altında Türk siyasal sisteminin göbeğine bir daha sökülmemecesine yerleştirildiğini açıklayan Kurtuluş TAYİZ yasının son bölümünde ise, “Türkiye’yi maceraya, hatta yıkıma sürükleyecek bu taşların içerideki Amerika tarafından döşendiği akıldan çıkarılmamalıdır. 15 Temmuz’da olduğu gibi millet, 14 Mayıs’ta Erdoğan’ı tekrar seçerek bu tuzağı bozacaktır” dedi.

Gazeteci* Ataner YÜCE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.