ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:36 Kocaelispor itiraz edecek!…
09:51 Antalya tarihi Kaleiçi’nde surlarda bulunan bir mağarada 4 yıldır hayatını sürdüren 63 yaşındaki Hüseyin Urlu, sessiz sedasız yaşadığı mağarayı terk etti…
09:44 PROMOGIFT İstanbul, Türkiye’nin Sektördeki Gücünü Dünyaya Taşıyor
09:44 Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) 2025 yılı Mart ayı içerisinde gerçekleştirdiği işlemlerin istatistiklerini kamuoyu ile paylaştı…
09:02 Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, “Yıldız Entegre para kazanacak diye Kocaeli Halkının sağlığıyla oynayamaz!”
08:19 İnci Taneleri dizisindeki performansıyla hafızalarda iz bırakan başarılı oyuncu Hazar Ergüçlü ve Efe Çelik’in mutlu anları!..
08:13 IJS Istanbul Jewelry Show, Türkiye Gümüş Takı Sektörüne İvme Kazandıracak!…
07:51 Amerikan Kanser Derneği, 2025 yılına yönelik kanser eğilimleri raporunu açıkladı…
07:37 İzmir Büyükşehir Belediyesi AASSM’de görev yapan otizmli müzisyen Özge Çeltik, sanatıyla fark yaratıyor…
07:22 Samsun Yurt Savunma (SYS) Grup şirketleri’nden CANiK, gücünü Latin Amerika’ya taşıdı!…
07:16 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) halkını kandırmaya devam ediyor!…
07:11 Limon Suyu Görünümlü Ürünlere Yasak Geldi: Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Tüketiciyi Koruyan Yeni Düzenleme…
06:59 Siyaset gündemini hareketlendiren Kılıçdaroğlu iddiası günlerdir gündemden düşmüyor.
06:55 Ziraat Bankası’ndan Nisan Ayına Özel Kampanya: Bankkart Kullanıcılarına 1.500 TL’ye Varan Bankkart Lira Hediyesi…
06:54 Marmaris’in 2019-2024 dönemi eski CHP’li Belediye Başkanı Oktay’ndan partisine sert tepki!…
22:04 Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Trump’ın yeni gümrük tarifelerin etkilenecek sektörlerin temsilcileriyle Paris’te bir araya geldi…
21:35 Fanatik Rum’lardan KKTC topraklarında provokasyon
19:57 Bisiklet turizminin önemli destinasyonlarından Antalya, Kemer ilçesi dağ, gravel ve e-bike bisikleti tutkunlarını bir araya getirecek…
19:32 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 Mart ayı enflasyon verilerine göre, Memur ve emeklilerin Temmuz zammını belli oldu!…
18:28 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özel’İn boykot çağrısına tepki gösterdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yönetimsel ve Süreçsel İyileşme Firmaların Maddi Kazançlarını Arttırmayı Sağlar…

Yönetimsel ve Süreçsel İyileşme Firmaların Maddi Kazançlarını Arttırmayı Sağlar…
29 Ekim 2024
7
A+
A-

Hayatın bazı getirileri ve doğru orantılı da götürüleri söz konusudur. Mücadele tamamen kişinin kendini bildiği ilk andan itibaren başlar. Bu mücadelenin ana kontağı kişinin kendisi olduğunda çıktılar değere dönüşür. Nesrin FIRAT”

Nesrin FIRAT adlı kullanıcının profil fotoğrafı

Nesrin FIRAT, Gelişim Mentoru

Konuk Yazar, Yönetici ve Yönetim Kurulu Mentoru | İş Geliştirme ve Süreç Yönetim Danışmanı | Sistem Mühendisi | Gelişim Mentoru Nesrin FIRAT,  “Yönetimsel ve Süreçsel İyileşme Firmaların Maddi Kazançlarını Arttırmayı Sağlar” başlıklı yazısında, “Hayatın bazı getirileri ve doğru orantılı da götürüleri söz konusudur. Mücadele tamamen kişinin kendini bildiği ilk andan itibaren başlar. Bu mücadelenin ana kontağı kişinin kendisi olduğunda çıktılar değere dönüşür” diyor.

Küresel şirket yapılarında yönetsel çeşitli sorunlar söz konusu

  • Kültürel Farklılıklar: Her kişinin, ekibin, birimin ya da firmanın kültürel normlarına uyum ve çalışma tarzlarına uyum sağlamak zor olabilir.
  • İletişim: Çeşitli dil ve zaman dilimlerinde etkili iletişim kurmak zorlaşmaktadır. Çevresel etkenlerin de bilinçaltına etkileri büyüktür. Yönetici arkadaşlarım ile bu doğrultuda yaptığımız mentorluk uygulamalarında, temelde farkında olunmayan durumların farkına varıldığında, kişisel iletişimde de iyileşmelerin ne denli düzeldiğini gözlemlemekteyiz.
  • Uyum: Çeşitli firma ve birimlere özgü prosedür ve görev tanımlamaları gibi düzenlemelere uyum sağlamak karmaşık olabilir. Farklı ekiplerin 1 proje için bi araya gelmelerinde de yine hem uyumsal hem iletişimsel sorunlar yaşanmaktadır.
  • Kaynak Yönetimi: İnsan kıymetinin ve finansal kaynakların dünya genelinde etkin yönetiminde sorunların yaşanması normalleştirilmemelidir. Bu sorunları ne kadar hızlı çözümlerse firma(bununla ilgili samimi olduğum firma yöneticilerime/sahiplerine baskı yaparak, süreçsel yönetimlerini iyileştirmek için cesaretlendirdiğim muhakkak..) ayakta duracak ya da rakiplerine göre kendisini daha ileri safhaya taşıyacak dirence sahip oluyor. Bu konuda iş ortaklarım ile firmaların geleceğine dair dokunuşlarımızdan aldığım gelişim bildirimleri bu doğrultuda.
  • Yenilik ve Adaptasyon: Değişen teknolojilere ve piyasa koşullarına hızlı bir şekilde uyum sağlama gerekliliği artık günümüzde zorunlu hale gelmiştir. Değişim liderliği yönetimler için zorlu bir süreç Çünkü, mevcut sistemlerdeki alışılagelmiş yönetimlerin ya da sistemlerin rahatlığından vaz geçmek istemeyen çalışanlar(özelikle mavi yaka) bilinmezliğe karşı direnç göstermekteler. Bu bilinmezlerin yönetimleri de yine dışarıdan verdiğimiz çeşitli mentorluk, gelişim programları ya da danışmanlık destekleri ile iyileştirilmektedir.

İnsanlar değişimden korkuyor… Galileo, Darwin, Da Vinci..’ nin yüzyıllar öncesinde aldıkları tepkiler bu günlerde farklı mıdır dersiniz.?

İdeal Ekip Oyuncusu’ nu seçerken nelere dikkat etmek gerekir dersiniz..? Yönetim Kuruları ve Yönetici arkadaşlarım ile gelişim alanlarını tespite yönelik yaptığım çalışmalardan biri..

Değişim yönetimi birçok alanda önem kazanıyor ve ihtiyaç duyuluyor. Değişimi yönetmek için EKİP en kritik noktada yer alır. Firmalar GELİŞİM sağlamak istiyor ise, hele ki ekonomik krizleri fırsata çevirmek ise niyet, yönetimleri başta olmak üzere, uçtan uca tüm sistemlerinde ve çalışanlarında iyileştirmeye gitmek ZORUNDADIR.!!!

Günümüzdeki ekonomik konjonktürde eğer ki bir yer edinmek ise niyetimiz, aşağıdaki konu başlıklarında değişime direnç ile karşılaşırız;

  • Teknoloji: Yeni yazılımlar veya sistemler entegre edilirken.
  • İnsan Kaynakları: Şirket içindeki rol ve sorumlulukların değişmesi durumunda.
  • Pazarlama: Marka yeniden konumlandırılması veya yeni pazarlara girilmesi gerektiğinde.
  • Operasyonlar: İş süreçlerinin optimize edilmesi veya yeniden yapılandırılması sırasında.
  • Strateji: Şirketin uzun vadeli hedefleri ve stratejik yönünün değişmesi gerektiğinde.

Değişimi yönettiğimizde gelişim ve dönüşümden bahsedebiliriz..!

7 Kasımda 4.’sünü düzenleyeceğim Yönetim Gelişim Programına kaydınızı yapmak isterseniz, formda süreçlere dair bilgiler yer almakta.

KATILIM FORMU: https://forms.gle/HekKCFjzLwneqHh56

İlgilenen yönetici ve yönetici adayları ile buluşmak dileğiyle.

Selam ve sevgilerimle..

Nesrin FIRAT

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.